Budincă de măr și cozonac

budinca de mar
Difficulty: Easy

Budinca de măr se numără printre acele deserturi simple, pe care nu ai cum să nu le îndrăgești din prima. Merge servită foarte cu un sos fin de vanilie în serile de film sau alte momente de relaxare și distracție.

Așadar, ți-am pregătit o rețetă reinterpretată de budincă de mere cu bucățele de Cozonac Cremos Boromir cu cremă de ciocolată și nuci. O prepari fără prea mult efort, astfel că nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie.

Cum se prepară budinca de măr?

Mai simplu decât ai crede. După ce ai preparat sosul de caramel și ai feliat merele, nu mai trebuie decât să le pui în tavă împreună cu bucățelele de cozonac și să torni laptele. Îți sugerăm să folosești mere dulci-acrișoare pentru a crea un contrast plăcut de gusturi.

Rumenești budinca cu măr în cuptor până când devine fermă. La final o servești cu un sos fin de vanilie, ciocolată sau fructe de pădure. Dacă preferi combinația de gusturi dulci-sărate, poți completa budinca cu un caramel sărat. Nucile, alunele de pădure și fulgii de migdale îi conferă un plus de aromă, așa că nu ezita să le folosești.

Budinca de mere din Cozonacul Boromir

Din Cozonacul Cremos Boromir pregătești budinca de măr perfectă de împărțit cu cei dragi. Crema fină de ciocolată și rom, miezul pufos și merele dulci-acrișoare se îmbină într-un gust minunat. Pe blog găsești mai multe rețete de budincă cu care să îți surprinzi familia și prietenii. Află de acolo cum prepari budinca de ciocolată sau vanilie în câțiva pași simpli.

În prepararea Cozonacilor Boromir folosim ingrediente atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Fermentația naturală cu maia le conferă o savoare inconfundabilă și un miez foarte pufos. Îi poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă diferite sortimente de cozonaci pentru toate gusturile.

reteta budinca de mar

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început combină untul și zahărul brun într-o oală și încălzește-o la foc mediu. Lasă caramelul la făcut timp de 1 minut, având grijă să amesteci încontinuu. Ia oala de pe foc, apoi toarnă caramelul într-o tavă de 23x5cm.
  • Feliază merele și așază-le peste topping-ul de caramel. Le poți suprapune din loc în loc pentru a conferi budincii un aspect deosebit. Taie în bucățele Cozonacul Boromir, apoi așază-le peste feliile de mere. Amestecă laptele cu ouăle și toarnă compoziția peste bucățelele de cozonac până când le acoperi.
  • Rumenește budinca cu măr în cuptorul preîncălzit la 180 grade C până când devine fermă și capătă o crustă ușor aurie. După ai scos-o din cuptor, pune o tavă peste forma de budincă și răstoarn-o, având grijă să ții de tavă și de forma de copt.
  • La final nu uita să pregătești și sosul de vanilie. Cum îl prepari ușor? Amestecă într-un vas smântâna pentru frișcă, gălbenușurile, zahărul și amidonul. Încălzește compoziția la bain-marie până când se îngroașă, iar la final adaugă esența de vanilie.
  • Servește budinca ta alături de sosul fin de vanilie și bucură-te de un răsfăț pe cinste! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *