Îți plac chifteluțele de cartofi? Sunt moi la interior și ușor crispy la exterior datorită crustei preparate cu Pesmetul Boromir. Pregătești ușor compoziția de chiftele, după care urmează să le modelezi sub formă de bilă și să le prăjești. Simplu și gustos!
Sfaturi de preparare chifteluțe cu cartofi
• Pentru că piureul de cartofi să nu fie apos, te sfătuim să fierbi cartofii în coajă și abia apoi să îi decojești.
• Este esențial ca atunci când prăjești chiftelele să te asiguri că uleiul este îndeajuns de încins. Cu cât timpul de prăjire este mai mare, cu atât mai mult ulei vor absorbi.
• Prăjește chifteluțele de cartofi în câteva tranșe ca să se rumenească mai repede.
• Ca să elimini excesul de ulei, așază chiftelele prăjite pe prosoape de hârtie de bucătărie.
• Cu ce poți completa chifteluțele din piure de cartofi?
-cu brânzeturi: brânză Cheddar, parmezan, cașcaval, mozarella
-cu legume pentru un gust mai aromat: morcovi, dovlecei sau zucchini
– cu boia picantă sau fulgi chili pentru un gust spicy
– cu verdețuri: pătrunjel, ceapă verde și mărar
– cu mix de ciuperci pe placul tău
– cu porumb dulce și ton în cazul în care îți place peștele.
Chifteluțe de cartofi cu Pesmetul Boromir
Chifteluțele de cartofi preparate cu Pesmetul Boromir capătă un gust plin de savoare și o crustă ușor crocantă la exterior. Pe blogul nostru am pregătit pentru iubitorii de chifteluțe mai multe rețete:
–chifteluțe de legume, preparate cu pâine, morcovi, cartofi, ardei gras și porumb dulce
–chifteluțe din brânză în sos de roșii, preparate cu pâine, brânză rasă și usturoi
În prepararea Pesmetului Boromir folosim ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să ai la dispoziție un pesmet de calitate superioară. Comandă-l online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteaptă ingrediente numai bune de integrat în rețetele tale.
Ingredients
Instructions
- Spală cartofii cu coajă și apoi lasă-i la fiert până când au căpătat o textură mai moale. Folosește furculița pentru a vedea dacă s-au făcut. În funcție de preferințe poți fierbe cartofii în coajă sau âi poți fierbe decojiți și tăiați în bucăți. Te sfătuim să îi fierbi în coajă pentru a nu absorbi multă apă. Dacă vrei să îi decojești și apoi să îi tai cubulețe, după ce s-au făcut, trebuie să îi lași într-o sită ca să se scurgă bine de apă.
- Amestecă piureul de cartofi cu brânza rasă, arpagicul tocat mărunt, piperul și sarea. Opțional, poți adăuga și bacon prăjit sau șuncă. Piureul de cartofi poate fi completat și cu un mix de brânzeturi, legume, ciuperci și alte ingrediente în funcție de ce combinații de arome și texturi preferi.
- Ia puțin din compoziția pentru chiftele și modelează-o sub formă de bilă cu diametrul de aproximativ 5cm. Procedează la fel cu restul compoziției astfel încât să obții chiftele cât mai egale ca dimensiune. Dă fiecare chifteluță prin ouăle bătute, apoi prin Pesmetul Boromir.
- Încinge o tigaie adâncă cu ulei, apoi prăjește chifteluțele de cartofi în câteva tranșe. Întoarce-le pe cealaltă parte după ce vezi că au căpătat o culoare aurie-maronie. Odată ce s-au făcut, transferă-le pe șervetele absorbante. Savurează-le calde cu o salată sau cu un sos de smântână. Poftă mare!