Yields:
7 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 40 Mins
Cook Time:
7 Mins
Total Time:
47 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi pune la fiert apa pentru aluatul de colțunași. Apoi combină într-un bol mare Făina Boromir cu sarea, și adaugă ouăle și uleiul. Amestecă în compoziție folosind furculița.
- Toarnă treptat apa clocotită peste compoziția de mai sus și amestecă cu furculița și apoi cu mâna, având grija să nu te frigi. Frământă aluatul până când nu se mai lipește de degete și devine neted. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnit timp de 20 minute.
- Într-un bol mediu amestecă brânza de vaci cu oul, mărarul tocat fin și sarea. Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă de zer și ușor sfărâmicioasă pentru ca umplutura să fie cât mai închegată.
- După ce au trecut cele 20 de minute, pune aluatul pe masa pudrată cu făină și taie-l în două. Te poți apuca să întinzi cu sucitorul prima bucată astfel încât să obții o foaie groasă de 3mm.
- Urmează să modelezi aluatul astfel: folosește un pahar cu diametrul de 8 cm pentru a decupa cercuri de aluat, pe care va trebui să le umpli apoi cu brânză. În continuare poți modela colțunașii cu mâna sau poți folosi o formă de plastic de colțunași. Dacă nu dispui de o formă specială, pune în mijlocul fiecărui cerc 1 lingură de umplutură, și lipește bine colțurile aluatului cu degetele. Presează ușor astfel încât să nu se desprindă la fierbere. Poți folosi apoi o furculiță pentru a presa frumos marginile.
- După ce te-ai ocupat și de cealaltă bucată de aluat, fierbe colțunașii în apă cu puțină sare într-o oală de 6L. Apa trebuie să fiarbă când începi să pui colțunașii la fiert la foc mic. Când vezi că s-au ridicat la suprafață, nu mai trebuie să îi fierbi decât câteva minute. Nu îți ia mai mult de 10 minute cu totul. Apoi strecoară-i folosind o sită. Îi poți aromatiza cu puțin unt sau ceapă prăjită pentru un plus de gust. Servește-i calzi cu multă smântână alături de cei dragi și bucură-te din plin de savoarea lor! Poftă bună!