Colțunași cu brânză de vaci, o adevărată bunătate

coltunasi cu branza
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 40 Mins Cook Time: 7 Mins Total Time: 47 Mins

Colțunașii cu brânză aduc un plus de bucurie și savoare de fiecare dată când îi servești cu multă smântână la masa în familie. Aceste bunătăți tradiționale, mult îndrăgite în Moldova și nu numai, au un gust inconfundabil, conferit de umplutura bogată de brânză și textura fragedă.

Rețeta noastră de colțunași cu brânză sărată de vaci este perfectă pentru prânz sau cină, și se prepară foarte ușor din ingrediente simple, dar de cea mai bună calitate. Atât cei mici, cât și cei mari vor adora combinația dintre umplutura aromată și aluatul fraged preparat din Făina albă superioară Boromir.

Colțunași cu brânză sau alte umpluturi gustoase

Pentru rețeta de colțunași cu brânză poți folosi diferite tipuri de brânzeturi: telemea, brânză de burduf sau brânză de vaci. Dacă folosești telemea, vei obține un gust mult mai sărat, astfel că nu mai este nevoie să adaugi sare în umplutură. Brânza de burduf are aroma mai intensă, în timp ce brânza de vaci le conferă un gust mai echilibrat. Noi am folosit brânză de vaci bine scursă de zer și ușor sfărâmicioasă pentru ca umplutura să nu iasă apoasă, ci să fie bine închegată.

Pe lângă colțunașii cu brânză sărată sau dulce, există multe alte variante minunate. Pentru umpluturile sărate poți folosi și carne, cartofi, spanac, iar pentru cele dulci merge să folosești gemuri sau fructe precum vișine și cireșe. Fie că preferi varianta dulce sau sărată, smântâna este de nelipsit atunci când îi savurezi. După ce s-au fiert colțunașii cu brânză sărată, le poți completa savoarea atât cu smântână, cât și cu unt sau ceapă prăjită în ulei.

Colțunașii perfecți din Făina Boromir

Din Făina albă superioară Boromir obții cei mai buni colțunași cu brânză. Aluatul fraged se îmbină armonios cu umplutura de brânză, completată de aroma de mărar, transformându-i într-un adevărat deliciu. Făina Boromir este preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu atent selecționate, astfel încât să desăvârșească mâncărurile cu aroma și textura sa mătăsoasă.

Descoperă pe blog și rețetele noastre de clătite franțuzești și gogoși pufoase pe care le prepari în câțiva pași simpli din Făina Boromir. Oricând îți vine pofta de gătit, o poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care te așteptăm cu ingrediente și bunătăți ce promit clipe de savoare.

coltunasi cu branza de vaci

Ingredients

0/14 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/6 Instructions
  • Mai întâi pune la fiert apa pentru aluatul de colțunași. Apoi combină într-un bol mare Făina Boromir cu sarea, și adaugă ouăle și uleiul. Amestecă în compoziție folosind furculița.
  • Toarnă treptat apa clocotită peste compoziția de mai sus și amestecă cu furculița și apoi cu mâna, având grija să nu te frigi. Frământă aluatul până când nu se mai lipește de degete și devine neted. Acoperă aluatul cu folie alimentară și lasă-l la odihnit timp de 20 minute.
  • Într-un bol mediu amestecă brânza de vaci cu oul, mărarul tocat fin și sarea. Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă de zer și ușor sfărâmicioasă pentru ca umplutura să fie cât mai închegată.
  • După ce au trecut cele 20 de minute, pune aluatul pe masa pudrată cu făină și taie-l în două. Te poți apuca să întinzi cu sucitorul prima bucată astfel încât să obții o foaie groasă de 3mm.
  • Urmează să modelezi aluatul astfel: folosește un pahar cu diametrul de 8 cm pentru a decupa cercuri de aluat, pe care va trebui să le umpli apoi cu brânză. În continuare poți modela colțunașii cu mâna sau poți folosi o formă de plastic de colțunași. Dacă nu dispui de o formă specială, pune în mijlocul fiecărui cerc 1 lingură de umplutură, și lipește bine colțurile aluatului cu degetele. Presează ușor astfel încât să nu se desprindă la fierbere. Poți folosi apoi o furculiță pentru a presa frumos marginile.
  • După ce te-ai ocupat și de cealaltă bucată de aluat, fierbe colțunașii în apă cu puțină sare într-o oală de 6L. Apa trebuie să fiarbă când începi să pui colțunașii la fiert la foc mic. Când vezi că s-au ridicat la suprafață, nu mai trebuie să îi fierbi decât câteva minute. Nu îți ia mai mult de 10 minute cu totul. Apoi strecoară-i folosind o sită. Îi poți aromatiza cu puțin unt sau ceapă prăjită pentru un plus de gust. Servește-i calzi cu multă smântână alături de cei dragi și bucură-te din plin de savoarea lor! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *