Cremă de zahăr ars reinventată cu migdale și cozonac pufos

crema de zahar ars reteta
Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 50 Mins

Un desert fin, foarte aromat și dulce, crema de zahăr ars nu are cum să nu te cucerească cu textura sa cremoasă și gustul intens de caramel și vanilie. Dar nu impresionează numai prin savoarea sa inconfundabilă, ci și prin faptul că se face ușor și repede, fiind deliciul perfect de gătit când vrei să prepari în cel mai scurt timp ceva dulce și incredibil de gustos.

Pornind de la rețeta clasică, am reinterpretat acest desert pentru a te surprinde cu o rețetă specială de budincă de cozonac și zahăr ars. Caramelul fin și aroma cremei de ouă și vanilie se îmbină minunat cu pufosul Cozonac Boromir cu cremă de caramel, astfel încât să savurezi o adevărată bunătate.

Crema de zahăr ars, deliciul faimos în întreaga lume

Rețetele de cremă de zahăr ars au devenit populare de-a lungul timpului peste tot în lume. Printre variantele de cremă zahăr ars se numără și crème brûlée, crema preparată la cuptor din smântână și gălbenușuri, care are deasupra o crustă de caramel spre deosebire de crema de zahăr ars. O altă versiune populară este și crema catalană care se gătește la aragaz din ouă, lapte, amidon și scorțișoară.

Cât despre rețeta noastră de budincă de cozonac și zahăr ars, aceasta se prepară în câțiva pași simpli, întrucât nu trebuie decât să caramelizezi zahărul, după care așezi feliile de cozonac deasupra și adaugi amestecul de lapte, ouă, zahăr și vanilie, după lași crema să se rumenească în cuptor. Nimic mai simplu!zahar ars

Cremă cu zahăr caramelizat și Cozonac Boromir

Cozonacul Boromir cu cremă de caramel completează perfect rețeta de cremă de zahăr ars. Miezul pufos și crema de caramel se împletesc frumos cu aroma vaniliei, crema de ouă și zahărul caramelizat, conferindu-i un gust și o textura minunată. Poți alege și un alt sortiment de cozonac delicios de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin de bunătăți pentru întreaga familie.

Tot cu pufoșii Cozonaci Boromir prepari rapid un tort de mere caramelizate plin de savoare, savarină însiropată, tiramisu cremos și multe alte deserturi pe care le vei îndrăgi din prima. Pe blog găsești rețete pentru toate gusturile, fie că vrei să gătești preparate tradiționale sau inedite.

crema de zahar ars reteta

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi te vei ocupa de zahărul ars. Topește untul într-o oală, după care poți adăuga zahărul brun. Amestecă încontinuu până când zahărul s-a dizolvat complet și s-a caramelizat. Trebuie să ai grijă în tot acest timp că zahărul să nu se ardă, căci altfel va căpăta un gust ușor amar. Tapetează o tavă cu caramelul fin.
  • Taie Cozonacul Boromir cu cremă de caramel în felii și așază-le în tava rotundă cu caramel. Poți prepara crema de zahăr ars și cu bucățele mici de cozonac în funcție de preferințe.
  • Într-un bol încăpător mixează ouăle cu unt, vârful de sare, esența de vanilie și zahărul brun. Mai apoi poți turna laptele, urmând să mixezi în continuare cu mixerul până când se încorporează foarte bine ingredientele.
  • Poți pune amestecul lichid peste feliile de Cozonac Boromir, după care trebuie să preîncălzești cuptorul la 180 grade C. Lasă tava cu crema de zahăr ars și cozonac în cuptor timp de 40 de minute. Înainte cu 5 minute, poți presăra și fulgi de migdale pentru o textură crunchy încântătoare.
  • După ce s-a rumenit frumos, scoate crema de zahăr ars, și servește-o simplă sau cu o înghețată de fructe sau un sos de afine dulce acrișor. De asemenea, poți folosi un topping de ciocolată pentru un gust mai intens. Mixul dintre crema de zahăr ars și cozonac îți răsfață simțurile din plin cu bogăția de arome. Pentru un gust răcoros o poți lăsa la răcit la temperatura camerei și apoi în frigider pentru câteva ore. Poftă bună! Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro, locul de unde comanzi oricând numai bunătăți preparate cu multă pasiune din ingrediente de cea mai bună calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *