Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 10 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
50 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi te vei ocupa de zahărul ars. Topește untul într-o oală, după care poți adăuga zahărul brun. Amestecă încontinuu până când zahărul s-a dizolvat complet și s-a caramelizat. Trebuie să ai grijă în tot acest timp că zahărul să nu se ardă, căci altfel va căpăta un gust ușor amar. Tapetează o tavă cu caramelul fin.
- Taie Cozonacul Boromir cu cremă de caramel în felii și așază-le în tava rotundă cu caramel. Poți prepara crema de zahăr ars și cu bucățele mici de cozonac în funcție de preferințe.
- Într-un bol încăpător mixează ouăle cu unt, vârful de sare, esența de vanilie și zahărul brun. Mai apoi poți turna laptele, urmând să mixezi în continuare cu mixerul până când se încorporează foarte bine ingredientele.
- Poți pune amestecul lichid peste feliile de Cozonac Boromir, după care trebuie să preîncălzești cuptorul la 180 grade C. Lasă tava cu crema de zahăr ars și cozonac în cuptor timp de 40 de minute. Înainte cu 5 minute, poți presăra și fulgi de migdale pentru o textură crunchy încântătoare.
- După ce s-a rumenit frumos, scoate crema de zahăr ars, și servește-o simplă sau cu o înghețată de fructe sau un sos de afine dulce acrișor. De asemenea, poți folosi un topping de ciocolată pentru un gust mai intens. Mixul dintre crema de zahăr ars și cozonac îți răsfață simțurile din plin cu bogăția de arome. Pentru un gust răcoros o poți lăsa la răcit la temperatura camerei și apoi în frigider pentru câteva ore. Poftă bună! Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro, locul de unde comanzi oricând numai bunătăți preparate cu multă pasiune din ingrediente de cea mai bună calitate!