Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
40 Mins
Ingredients
Instructions
- Într-un bol mare amestecă brânza de vaci cu sarea, praful de copt și zahărul. Poți pune și coaja de lămâie sau de portocală rasă dacă vrei să iasă mai aromați. Mărunțește amestecul cu furculița și adaugă ouăle întregi. Folosește mixerul pentru a omogeniza compoziția cât mai repede. Mixează până când capătă o textură cremoasă și dispar cocoloașele.
- După ce ai amestecat bine, pune praful de copt și Făina Boromir cernută. Frământă aluatul până când devine omogen. Nu frământa mai mult decât trebuie. Dacă aluatul se întărește prea mult, nu vei obține textura dorită. În funcție de mărimea ouălor și de cât de umedă este brânza de vaci, s-ar putea să mai fie nevoie de foarte puțină făină. În cazul în care aluatul a ieșit ușor lipicios, mai poți adaugă o lingură în plus de făină.
- Urmează să modelezi papanașii. Pudrează-ți mâinile cu făină, apoi rupe din aluat bucăți mici, egale, și modelează-le sub forma unor chiftele.
- Folosind o tigaie adâncă sau o cratiță, prăjește papanașii la foc mediu în uleiul încins foarte bine. Rumenește-i până capătă o culoare aurie-maronie. Când sunt gata, vei vedea că încep să plutească. Așază fiecare papanaș pe șervetele absorbante de bucătărie. Dacă ți se pare că au ieșit puțin cruzi în interior, îi poți pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 7 minute. Bucură-te de gustul autentic al papanașilor prăjiți și servește-i cu multă smântână și dulceață de afine sau orice alt topping pe placul tău. Poftă bună!
Foarte bine iam savurat
Ma bucr