Papanași prăjiți, fragezi și foarte pufoși

papanasi prajiti
Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 40 Mins

Cui nu-i plac papanașii prăjiți, acele delicii tradiționale cu gust de copilărie? Miezul foarte pufos și aromat se îmbină minunat cu crusta rumenă, așa că nu e de mirare că dispar îndată din farfurie. Savurați cu multă smântână și dulceață dulce-acrișoară, aceștia te răsfață din plin.

Așadar rețeta de astăzi nu poate fi decât despre delicioșii papanași cu brânză de vaci, preparați din Făina albă superioară Boromir. Ți-am pregătit și câteva trucuri pe care să le folosești atunci când pregătești aluatul și îi prăjești. Vei afla cum se fac papanașii prăjiți în câțiva pași simpli și cum obții gustul și textura perfectă!

Idei de servire pentru papanașii prăjiți

Savurate cu smântână și dulceață, aceste bunătăți se remarcă contrastul irezistibil de arome și texturi. Combinația dintre gusturile dulci-acrișoare este cât se poate de ademenitoare.

Dulceața de vișine, fructe de pădure, cireșe sau căpșuni se potrivește numai bine cu rețeta de papanași prăjiți. Ce smântână se folosește la papanași? Noi am folosit smântână fermentată, acrișoară, pentru un plus de savoare. Smântâna poate fi îndulcită cu zahăr vanilat după cum îți place.

Aceste bunătăți merg servite și cu alte topping-uri delicioase. Le poți completa savoarea și cu o glazură fină de lămâie, vanilie sau ciocolată. Obții astfel de un gust complet inedit.

Cum preparăm aluatul din brânză de vaci?

Când prepari aluatul de papanași din brânză de vaci, trebuie să iei în considerare câteva aspecte. Brânza de vaci trebuie să fie grasă și puțin mai uscată. Dacă brânza este bine scursă de zer, nu va fi nevoie să folosești o cantitate mare de făină. Cu cât pui mai multă făină în aluat, cu atât preparatele vor ieși mai tari, în loc să capete o textură aerată.

Așadar, te sfătuim să fii atent la raportul de făină și brânză de vaci. De asemenea, aluatul trebuie frământat atât cât să se incorporeze ingredientele. Dacă insiști prea mult cu frământatul, deliciile tale nu vor fi la fel de pufoase, ci vor căpăta o textură densă.

Prăjirea papanașilor: sfaturi și trucuri

După ce i-ai modelat, trebuie să prăjești papanașii în baie de ulei la foc mediu. Cel mai bine ar fi să folosești o tigaie adâncă sau o cratiță. Stratul de ulei din tigaie ar trebui să aibă aproximativ 5cm. Este esențial ca uleiul să fie îndeajuns de încins pentru ca papanașii prăjiți să se facă repede fără să absoarbă atât de mult ulei.

Ca să îți dai seama dacă uleiul s-a încins îndeajuns de mult, pune o bucățică mică de aluat. Dacă se formează bule de aer în jurul ei, uleiul a ajuns la temperatura potrivită. Poți folosi și un termometru de bucătărie. Temperatura optimă de prăjire este de 180 grade C.

Papanași pe gustul tău din Făina Boromir

Din Făina albă de grâu Boromir gătești papanași pufoși, plini de savoare, dar și alte bunătăți. Descoperă pe blog și rețeta de clătite cu ciocolată, alte minunății dulci pe care le vei adora. Tot de acolo afli și cum prepari plăcinta țărănească cu mere rumene si aluat fraged.

Pentru ca din morile Boromir să iasă cea mai bună făină, am folosit în prepararea ei ingrediente de o calitate excelentă, atent selecționate. Poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, unde ți-am pregătit mai multe ingrediente și nenumărate bunătăți ce conferă numai savoare momentelor de răsfăț.

papanasi prajiti reteta

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Într-un bol mare amestecă brânza de vaci cu sarea, praful de copt și zahărul. Poți pune și coaja de lămâie sau de portocală rasă dacă vrei să iasă mai aromați. Mărunțește amestecul cu furculița și adaugă ouăle întregi. Folosește mixerul pentru a omogeniza compoziția cât mai repede. Mixează până când capătă o textură cremoasă și dispar cocoloașele.
  • După ce ai amestecat bine, pune praful de copt și Făina Boromir cernută. Frământă aluatul până când devine omogen. Nu frământa mai mult decât trebuie. Dacă aluatul se întărește prea mult, nu vei obține textura dorită. În funcție de mărimea ouălor și de cât de umedă este brânza de vaci, s-ar putea să mai fie nevoie de foarte puțină făină. În cazul în care aluatul a ieșit ușor lipicios, mai poți adaugă o lingură în plus de făină.
  • Urmează să modelezi papanașii. Pudrează-ți mâinile cu făină, apoi rupe din aluat bucăți mici, egale, și modelează-le sub forma unor chiftele.
  • Folosind o tigaie adâncă sau o cratiță, prăjește papanașii la foc mediu în uleiul încins foarte bine. Rumenește-i până capătă o culoare aurie-maronie. Când sunt gata, vei vedea că încep să plutească. Așază fiecare papanaș pe șervetele absorbante de bucătărie. Dacă ți se pare că au ieșit puțin cruzi în interior, îi poți pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 7 minute. Bucură-te de gustul autentic al papanașilor prăjiți și servește-i cu multă smântână și dulceață de afine sau orice alt topping pe placul tău. Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *