Savarină reinterpretată într-o rețetă irezistibilă

savarina
Yields: 8 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 10 Mins

Savarina este mult îndrăgita prăjitură, a cărei istorie dulce te poartă pe meleagurile franceze, acolo unde cu mult timp în urmă gurmandul Jean Anthelme Brillat-Savarin a creat din pasiunea sa pură pentru gastronomie rețeta clasică de savarină delicioasă de care este imposibil să nu fi auzit.

Această prăjitură de cofetărie a căpătat treptat faimă și în țara noastră, devenind una dintre cele mai apreciate deserturi însiropate. Pornind de la varianta clasică, am pregătit pentru tine o rețetă de savarină însiropată pe cât de neașteptată, pe atât de gustoasă.

Este un desert de casă conceput printr-o reinterpretare modernă ce îți aduce mai aproape aromele Cozonacului Boromir cu stafide, completat perfect de frișca cremoasă și de siropul de rom intens parfumat. Sigur îi vei cuceri cu desăvârșire pe cei dragi cu acest desert, bun de preparat oricând, dar mai ales când vrei să îți surprinzi familia cu mici răsfățuri culinare care să le însenineze ziua.

Savarina reinventată cu Boromir

O tentație irezistibilă, bogată în arome, savarina din felii pufoase de cozonac îmbină într-un mod fermecător frișca ușor aerată cu miezul îmbibat în siropul de rom. Cu textura sa minunată, Cozonacul Boromir cu stafide înlocuiește de minune brioșele folosite în prepararea acestei prăjituri însiropate, în timp ce gustul stafidelor din umplutură se armonizează cu aroma rafinată a romului. Astfel că din câteva ingrediente accesibile, pe care sigur le ai la îndemână, obții o savuroasă savarină care te va învălui complet în mirosuri ademenitoare.

Nu numai că este plină de savoare, dar această rețetă de savarină se face și foarte repede, fără să presupună un efort mare din partea ta. Pentru ca gustul autentic al savarinei să fie desăvârșit, atunci când prepari siropul poți folosi un rom rafinat, de o calitate superioară, în locul esenței de rom. Și cum acest desert nu ar fi la fel fără un decor aspectuos și delicios, poți folosi la final și un jeleu de fructe acrișoare sau o dulceață de afine, zmeură sau căpșuni.

Deserturi inedite alături de Cozonacii Boromir

În afară de rețeta noastră de savarină, vei găsi pe blogul nostru multe alte idei de deserturi rapide și gustoase care au ca ingrediente vedetă pufoșii Cozonaci Boromir. Printre rețetele noastre deosebite în care am încercat să te inspirăm mereu cu noi moduri de a te bucura de gustul cozonacilor, se numără și rețeta de tort cu mere caramelizate, de frigănele dulci încărcate de aromele copilăriei, dar și o rețetă de budincă cremoasă de cozonac. Întreaga gamă de cozonaci Boromir te așteaptă pe boromirmarket.ro alături de alte dulciuri care mai de care mai savuroase.

Rețeta de savarină, rapidă și ușoară

Această savarină se face imediat din cele mai bune ingrediente, urmând doar câțiva pași simpli. Întrucât noi îți punem la dispoziție cozonacul cu stafide, mai trebuie doar să prepari siropul și frișca pentru a obține un desert însiropat pe placul întregii familii.

reteta de savarina din cozonac

Ingredients

0/5 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început, trebuie să tai Cozonacul Boromir cu stafide în 8-9 felii egale. Dacă este mai mare numărul celor pe care vei să îi răsfeți cu această rețetă de savarină gustoasă și vrei să îți iasă mai multe prăjituri însiropate, poți tăia feliile de cozonac mai subțiri. Astfel vei obține 10-11 savarine.
  • Acum trebuie să te ocupi de prepararea siropului pentru savarină. Pune la foc mediu apa și zahărul într-o oală mică și amestecă până când zahărul se topește. După ce iei de pe foc oala, lasă siropul la răcit puțin iar când acesta este călduț, adaugă și esență de rom.
  • În continuare, trebuie să prepari frișca astfel încât să obții o compoziție cremoasă, cât mai fermă. Într-un bol mixează smântâna lichidă până când se întărește și capătă un aspect lucios.
  • Mai ai de însiropat feliile de Cozonac cu stafide pe ambele părți și savarina din cozonac este aproape gata. După ce le-ai îmbibat bine în siropul de rom, ornează savarinele cu frișca delicioasă.
  • Înainte de a servi savarinele, pune-le la frigider și lasă-le să se răcească bine pentru a te bucura din plin de prospețimea și de savorile acestui desert însiropat. Decorul va deveni și mai spectaculos dacă pui deasupra cremei de frișcă și câteva lingurițe de dulceață de o frumoasă culoare roșie. Poți folosi chiar și un jeleu aromat făcut în casă. Îți dorim poftă bună și te așteptăm cu multe alte surprize culinare pe boromirmarket.ro!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *