Category: Dulciuri de Crăciun, Masa de Crăciun, Torturi
Cuisine: Internațional
Cooking Method: Fara Coacere

Yields:
11 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început scurge cireșele morello din compot. Este esențial să folosești cireșe dulci acrișoare sau vișine pentru ca tortul Pădurea Neagră să iasă perfect. Pune apoi cireșele într-un bol și amestecă-le cu două linguri de Kirschwasser. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l deoparte pentru ca aromele să se întrepătrundă.
- Combină într-o oală mică 240ml de compot de cireșe cu zahărul alb. Gătește amestecul pe foc mic până când se topește zahărul. După ce ai luat oala de pe foc, adaugă 2 linguri de Kirschwasser și lasă siropul la răcit.
- Într-un bol amestecă smântâna dulce împreună cu esența de vanilie și zahărul, după care trebuie să acoperi compoziția și să o pui în frigider pentru cel puțin 30 de minute. De asemenea, lasă paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de preparare. Mai apoi, o mixezi până când ai obținut o frișcă foarte aerată și fermă.
- Urmează să asamblezi tortul Pădurea Neagră. Așază un strat de Blat Boromir pe un platou rotund, mare, însiropează-l cu 1/3 din siropul de compot și coniac cu ajutorul unei pensule, iar apoi întinde un strat generos de ¼ de frișcă. Ar trebui să lași un spațiu mic între stratul de frișcă și marginea blatului pentru ca atunci când vei suprapune celelalte straturi să nu iasă multă frișcă. Deasupra trebuie să distribui uniform 1/2 cireșe morello. Așază cel de-al doilea blat peste cireșe și repetă procedura. Cât despre ultimul blat, trebuie doar să îl însiropezi și să-l îmbraci în frișcă. Folosește restul de cremă de frișcă pentru a acoperi și orna tortul. Cireșele și ciocolata neagră rasă deasupra îi vor da un aspect superb. Poftă bună!