Tort Pădurea Neagră cu cireșe morello

tort padurea neagra
Yields: 11 Servings Difficulty: Easy

Gustul cremos și fin al unui minunat tort Pădurea Neagră trezește întotdeauna emoții dulci. Acest desert de origine germană, în straturi bogate de frișcă, cireșe morello și pandișpan de cacao, însiropat cu coniac, îți oferă clipe de savoare absolută. Nu e de mirare că merge de minune pe masa festivă pe care o pregătești de sărbători, petreceri sau alte ocazii.

Uneori un tort valorează cât o mie de cuvinte, motiv pentru care îți propunem să-i surprinzi pe cei dragi cu rețeta noastră rapidă de tort Black Forest cu cireșe morello din compot și Blat de tort Boromir cu cacao. Este un deliciu spectaculos cu frișcă din plin și pandișpan pufos, completat de cireșele dulci-acrișoare.

Tortul Black Forest, răsfățul perfect de sărbători

Alături de tortul Black Forest împărțit cu familia și prietenii, te bucuri din plin de farmecul sărbătorilor. Totuși, îl poți servi și la petreceri, aniversări sau oricând vrei să le oferi celor apropiați o surpriză inedită. Vor adora atât decorul cu frișcă, ciocolată și cireșe, cât și diferitele texturi și arome ce se armonizează perfect pentru a crea un gust divin.

Ca să obținem un tort Pădurea Neagră cu o aromă ușor acrișoară, am folosit cireșe morello din compot, însă poți folosi și cireșe negre dacă preferi un gust dulce-amărui. Va ieși minunat chiar dacă folosești vișine proaspete sau congelate.

Deși după rețeta originală de tort Black Forest trebuie să prepari o umplutură de cireșe sau vișine și rachiu, noi am ales să folosim mai puțin alcool, și anume doar câteva linguri de coniac de cireșe morello pentru a însiropa pandișpanul. Dacă vrei să te bucuri de gustul autentic al tortului Pădurea Neagră te sfătuim să folosești neapărat lichior sau coniac de cireșe precum Kirschwasser, chiar și dacă este vorba doar de o cantitate mai mică.

Întrucât Boromir îți sare în ajutor cu Blatul de tort cu cacao, îți va lua mult mai puțin timp să pregătești această bunătate. Trebuie doar să prepari un amestec de coniac și compot, după care te ocupi de crema de frișcă. Urmează să însiropezi pandișpanul, să întinzi uniform crema pe fiecare blat și să așezi cireșele morello. La final, îmbraci tortul Pădurea Neagră în crema de frișcă rămasă și îl decorezi cu ciocolată rasă și cireșe fresh sau confiate. Nu-i așa că e simplu?

Deliciosul tort Pădurea Neagră din Blatul Boromir

Este mult mai ușor decât ți-ai putea imagina să prepari tortul tău preferat cu Blatul de tort Boromir cu cacao. Fiind preparat din ingrediente de o calitate excelentă, textura și aroma sa delicată de cacao îi conferă desertului Black Forest o savoare aparte. Îl poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi și Blatul de tort simplu, alături de multe alte bunătăți ce promit o experiență deosebită.

Dacă vrei să încerci diferite torturi cu creme bogate, aruncă o privire și la rețeta de tort cu nuci de pe blog. Crema catifelată de nuci se împletește atât de bine cu pandișpanul aromat încât invitații tăi îl vor îndrăgi din prima. Cum și în post te poți bucura de adevărate delicatese, ți-am pregătit acolo și o rețetă de tort de post cu ciocolată neagră și biscuiți crocanți. Decorul și gustul său sunt de vis.

tort black forest reteta

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început scurge cireșele morello din compot. Este esențial să folosești cireșe dulci acrișoare sau vișine pentru ca tortul Pădurea Neagră să iasă perfect. Pune apoi cireșele într-un bol și amestecă-le cu două linguri de Kirschwasser. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l deoparte pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  • Combină într-o oală mică 240ml de compot de cireșe cu zahărul alb. Gătește amestecul pe foc mic până când se topește zahărul. După ce ai luat oala de pe foc, adaugă 2 linguri de Kirschwasser și lasă siropul la răcit.
  • Într-un bol amestecă smântâna dulce împreună cu esența de vanilie și zahărul, după care trebuie să acoperi compoziția și să o pui în frigider pentru cel puțin 30 de minute. De asemenea, lasă paletele mixerului în congelator înainte să te apuci de preparare. Mai apoi, o mixezi până când ai obținut o frișcă foarte aerată și fermă.
  • Urmează să asamblezi tortul Pădurea Neagră. Așază un strat de Blat Boromir pe un platou rotund, mare, însiropează-l cu 1/3 din siropul de compot și coniac cu ajutorul unei pensule, iar apoi întinde un strat generos de ¼ de frișcă. Ar trebui să lași un spațiu mic între stratul de frișcă și marginea blatului pentru ca atunci când vei suprapune celelalte straturi să nu iasă multă frișcă. Deasupra trebuie să distribui uniform 1/2 cireșe morello. Așază cel de-al doilea blat peste cireșe și repetă procedura. Cât despre ultimul blat, trebuie doar să îl însiropezi și să-l îmbraci în frișcă. Folosește restul de cremă de frișcă pentru a acoperi și orna tortul. Cireșele și ciocolata neagră rasă deasupra îi vor da un aspect superb. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *