Prăjitură cu lămâie

Foi de pandispan pufoase, insiropate si o crema fina cu unt, oua si lamaie sunt ingredientele, delicioasei  prajituri cu lamaie. Noi am venit in ajutorul tau cu foile de pandispan Boromir . Ce iti mai ramane sa pregatesti este crema si siropul de zahar.

 

comanda online!
Servings: 6 yield(s)
Prep Time: 50 mins
Ingredients
  • 300 g zahar
  • 3 tsp oua intregi
  • 200 g unt
  • razatura de lamaie
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 4 foi de pandispan Boromir
  • 125 ml apa
  • 75 g zahar tos
  • 1 pliculet de zahar vanilat
Instructions
  1. Mixeaza zaharul si ouale pana cand se omogenizeaza. Pune compozitia la bain-marie, la foc mic pana cand se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, adauga untul, razatura de la lamaie, zeama de lamaie si e gata crema de lamaie.
  2. Acum e momentul sa te ocupi de sirop. Intr-un ibric pune la foc mic apa, 75 grame de zahar tos, un pliculet de zahar vanilat si amesteca pana cand zaharul s-a topit.
  3. Pregateste o tava care sa iti permita sa asezi prin suprapunere foile de pandispan Boromir. Inainte de a pune crema de lamaie pe fiecare strat, stropeste-le cu siropul de zahar caldut. Repeta procedeul pana cand ai terminat crema si foile de pandispan. Poti sa ornezi prajitura cu ciocolata alba, zahar pudra sau fulgi de cocos. Acum ca ai terminat prajitura, iti uram pofta buna!