Prăjitură fină de tiramisu după rețeta Boromir

Yields: 7 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 30 Mins

Gânduri simpatice îți vin în minte și pare că ți-ai face pe plac cu o prăjitură tiramisu, așa-i? Noi credem că nu e nevoie să fie un eveniment sau o zi onomastică pentru a prepara această bunătate. Iar dacă vine weekendul și se anunță a fi plin de invitați, poate că dintre toate celelalte prăjituri de la petrecere, vedeta serii va fi acest desert revigorant și cremos cu Pișcoturi Boromir, conceput după rețeta clasică de tiramisu.

Nici nu ar fi de mirare dacă așa ar sta lucrurile, întrucât combinația dintre textura catifelată a cremei de mascarpone și aroma irezistibilă a pișcoturilor însiropate în cafea, transformă acest desert într-un adevărat deliciu. Odată ce te-a ademenit cu savoarea sa, nu ai cum să te desprinzi de prăjitura italiană care te va ridica la cer, după cum sugerează denumirea sa. Tot pe blogul nostru te așteaptă și o rețetă festivă de tiramisu cu mascarpone, ganache de ciocolată și ricotta, în stilul lui Jamie Oliver. Este alegerea ideală de sărbători!

Prăjitura tiramisu cu pișcoturi aromate

Pișcoturile cu 26% ou de la Boromir au fost create cu multă pasiune, special pentru ca tu să le savurezi în cele mai delicioase deserturi. Din ele prepari atât tiramisu, cât și alte bunătăți precum  cheesecake cu ciocolată albă și zmeură, torturi diplomat cu fructe și multe altele. Pentru că știm cât de important este să dai frâu liber imaginației culinare, am conceput Pișcoturile Boromir ca un ingredient versatil, de nelipsit pentru cei care vor să experimenteze cu cât mai multe rețete gustoase de desert, nu doar cu rețete de tiramisu.

Cu aroma și textura lor unică, aceste pișcoturi transformă orice tiramisu într-o prăjitură fină cu cafea, plină de arome apetisante. Datorită texturii lor pufoase care oferă consistență prăjiturii, rezultatul final va fi un desert cremos, echilibrat ca gust.

Poți să le comanzi online de pe platforma boromirmarket.ro, alături de multe alte produse dulci, perfecte pentru momentele dulci. De la foi de pandișpan și foi pentru prăjitura de cremșnit perfectă, până la blaturi de tort simple sau cu cacao, poți alege dintr-o gamă variată de produse preparate numai din ingrediente de cea mai bună calitate.

În cazul în care nu ai timp să gătești ceva bun și dulce, avem o colecție întreagă de dulciuri care cu siguranță te vor ispiti să le încerci: cozonaci cu miez pufos și creme catifelate, cornulețe fragede cu vin și gem de fructe, dar și bomboane de ciocolată fină.

Mod de preparare rețetă de tiramisu

Dacă vrei să prepari în câțiva pași simpli cea mai cremoasă și delicioasă prăjitură tiramisu cu pișcoturi însiropate în cafea, urmărește cu atenție pașii de preparare de mai jos. După cum vei vedea, această rețetă de tiramisu este ușor de pregătit și nici nu îți va lua mult timp, astfel încât vei avea mai multe momente de bucurie pe care să le petreci cu cei dragi.

Vestea bună pentru cei care vor un desert rapid este că acest preparat nu necesită coacere, așa că nu vei fi nevoit să stai prea mult în bucătărie. Prăjitura de tiramisu va fi gata în cel mai scurt timp!

Trucuri pentru un gust desăvârșit

Cafeaua în care însiropezi pișcoturile trebuie să fie mai tare și aromată ca să obții gustul autentic de tiramisu. Dacă vrei ca prăjitura să aibă o aromă mai intensă de cafea, poți pregăti un amestec de ness și cacao cu care vei pudra la sfârșit desertul tău. Te va revigora complet.

De asemenea, în siropul de cafea, poți adăuga și lichior amărui pentru un plus de savoare. Cafeaua poate fi înlocuită și cu cafea decofeinizată în cazul în care vrei să servești prăjitura alături de cei mici.

Noi am folosit doar gălbenușuri în crema pentru tiramisu, însă dacă vrei, poți să integrezi și albușurile în rețetă. Totuși va trebui să separi gălbenușurile de albușuri și să pregătești două compoziții separate.

Atât gălbenușurile cât și albușurile trebuie bătute cu zahăr, întrucât zahărul acționează asupra ouălor crude. În plus, dacă le bați spumă separat, când le combini cu brânza de mascarpone, obții o cremă mult mai pufoasă. Totuși, crema de ouă poate fi gătită și la aburi.


comanda online!
comanda online!
comanda online!
comanda online!

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Cum se face crema pentru tiramisu? Simplu și cu ceva îndemănare, se amestecă la mixer gălbenușurile cu zahărul timp de 4-5 minute. Se adaugă brânza mascarpone și frișca, și se amestecă ușor până la omogenizarea compoziției, folosind telul de mâna. Vei obține o cremă de tiramisu pufoasă. Gata! Asta a fost tot în etapa numărul 1.
  • Cum să montează Tiramisu cu mascarpone și cafea? Aici e partea cea mai distractivă. Pregătește cafeaua rece într-un bol adânc, potrivit ca dimensiune cu pișcoturile. Pișcoturile Boromir se insiropeaza în cafea. Pe un platou se întinde un strat de pișcoturi însiropate peste care se aseaza un strat de cremă. Se continuă până la epuizarea pișcoturilor și a cremei. Crema de mascarpone pentru prăjitura tiramisu poate fi pusă în mod tradițional cu lingura și finisată cu grijă, sau dacă dispui de un poș echipat cu dui larg simplu de 2,5 -3 cm, e perfect pentru a mânui mult mai ușor toată procedura.
  • Pentru a te bucura de gustul autentic al prăjiturii tiramisu, la sfârșit, peste stratul de cremă de mascarpone de deasupra, poți presăra un strat de cacao cu ajutorul unei site mici. Dacă vrei să te abați puțin de la decorul clasic pentru rețeta de tiramisu, poți pune deasupra și câteva fructe. Prospețimea căpșunilor sau a fructelor de pădure te va revigora și va echilibra gustul cremei de mascarpone cu frișcă.
  • Înainte de a tăia prăjitura tiramisu las-o la frigider timp de 4-5 ore. Poftă bună! Trăiește alături de Boromir noi experiențe culinare și transformă gătitul în adevărate momente de răsfăț! Nu uita că ne poți găsi doar la un click distanță pe boromirmarket.ro!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *