Salata boeuf, o rețetă simplă de sărbători

Difficulty: Easy

De sărbători umplem masa cu cele mai gustoase mâncăruri, printre care se numără și salata boeuf. Un preparat festiv pe care îl îndrăgim mult, salata cu carne de vită, legume și maioneză se remarcă prin aromele și texturile ce creează un contrast minunat.

Dacă vrei să faci acasă o salată de boeuf cu gust bogat în câțiva pași simpli, încearcă rețeta savuroasă pe care ți-am pregătit-o de Crăciun și Revelion. Maioneza cremoasă de casă completează perfect rasolul alb de vită, legumele fierte și zarzavaturile murate cu gust acrișor.

Salata de boeuf, diferite rețete

De la rețetă originală de salată cu carne de vită și zarzavaturi au pornit mai multe variante. Carnea de vită, tradusă în limba franceză boeuf, poate fi înlocuită în rețetele reinterpretate cu carnea de pui pentru a obține o salată mai light, dar și cu carne de porc.

Cât despre legumele pe care le poți folosi, ai la dispoziție fel și fel de zarzavaturi care îi dau mai multă savoare: mazăre verde, morcovi, cartofi albi sau roșii, țelină și păstărnac. Pentru un gust desăvârșit este musai să fierbi legumele în supa în care ai lăsat la fiert carnea de vită. Iar ca salata boeuf să iasă dulce-acrișoară, trebuie să pui în ea și gogoșari în oțet sau castraveți murați după cum preferi.

Poți pregăti un decor spectaculos în spiritul Crăciunului, îmbrăcând salata de carne de vită într-un strat fin de maioneză peste care faci forme festive precum un brăduț, om de zăpadă sau flori din legume, măsline, ouă fierte și pătrunjel. Dacă vrei să aibă un decor cât mai simplu, poți pune pe margini salată verde tocată mărunt și în mijloc câteva frunzulițe de pătrunjel.

Cum prepari maioneza pentru salatele boeuf?

Ca să obținem o maioneză de casă dietetică și foarte cremoasă, nu am folosit deloc ulei, ci muștar, ouă și iaurt. După ce mărunțești ouăle fierte și decojite, le amesteci cu muștarul și iaurtul după care le mixezi cu blenderul. Te sfătuim să folosești un iaurt grecesc ca textura sa să fie consistentă. Poți prepara maioneza și folosind o combinație de gălbenușuri fierte și crude.

La final adaugi piper și sare după gust, însă poți completa maioneza și cu puțină zeamă de lămâie. Ai grijă însă să nu pui mai mult de câțiva stropi de zeamă pentru a nu afecta consistența și gustul său.

Salata de carne și alte delicii de sărbători

Masa festivă este desăvârșită atât de salata boeuf pe care o prepari cu dragoste pentru familie și prieteni, cât și de deserturile tradiționale de nelipsit. Cozonacul Boromir cu unt, scorțișoară și nuci crunchy merge de minune pe platourile asortate cu bunătăți. Umplutura foarte bogată și miezul pufos cu aromă de sărbătoare îi vor cuceri complet.

Un alt sortiment minunat pe care îl găsești pe boromirmarket.ro, este Cozonacul Boromir cu unt și arahide. Are o aromă delicată de unt și un gust crocant de care nu te saturi. Dacă vrei să gătești și alte delicii pentru Crăciun și Anul Nou, descoperă și rețeta de chiftele pufoase de pe blog. Tot de acolo afli și cum să prepari plăcinta cu carne, bruschete și aperitive rapide din foietaj rumen cu diferite topping-uri dulci sau sărate.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi trebuie să fierbi rasolul de vită în 2L de apă. Adaugă carnea de vită întreagă când vezi că a început să fiarbă apa. Gătește carnea la foc mic și ia cu lingura spuma care se formează. După ce a dat în clocot, trebuie să fiarbă timp de 50 de minute înainte de a pune legumele în apă.
  • Curăță legumele, urmând să tai țelina și păstărnacul în 4 bucăți. Pune-le în apă împreună cu morcovii și cartofii întregi. Lasă-le la fiert timp de 15-20 de minute, dar trebuie să le verifici cu furculița din când în când ca să vezi dacă s-au făcut. În cazul în care le lași prea mult, se vor înmuia și va fi mai greu să prepari salata boeuf, iar textura sa nu vă ieși la fel de bine.
  • Când consideri că sunt gata legumele, pune-le pe o farfurie mare. Lasă carnea de vită la fiert dacă crezi că mai trebuie gătită. După ce s-a făcut las-o la răcit înainte de a o tăia.
  • Taie legumele fierte și cele murate în pătrățele cât mai mici și amestecă-le într-un bol mare cu carnea tocată în bucățele mărunte.
  • Prepară maioneza mixând la blender gălbenușurile fierte cu iaurtul grecesc și muștarul. Adaugă sare și piper în funcție de preferințe. Tot ce trebuie să mai faci este să combini amestecul de legume și carne cu maioneza. Spre sfârșit, ornează salata boeuf cu salată verde tocată, ouă fierte, măsline, legume sau frunzulițe de pătrunjel. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *