Supă cu găluște pufoase și gust tradițional

Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 1 Hr 30 Mins Total Time: 1 Hr 45 Mins

Supa cu găluște este un preparat tradițional foarte delicios și sănătos, numai bun de savurat la mesele în familie. Fie că o servești la prânz sau cină, această bunătate te va încânta cu pufoasele găluște din griș și aroma bogată a legumelor completate de carnea de pui.

Astăzi ne-am propus să te inspirăm cu o rețetă ușoară de supă de pui cu găluște din Grișul Boromir, cărniță de pui și zarzavaturi. Este hrănitoare, lejeră și plină de savoare. În câțiva pași simpli vei obține un gust minunat de care se vor bucura toți cei dragi.

Supa de pui cu găluște gustoase

Atât în anotimpurile reci, cât și în zilele călduroase, supa cu găluște este alegerea ideală când vrei să te răsfeți cu un preparat lejer și aromat. Pentru ca gustul său să fie desăvârșit, nu este nevoie să integrezi carnea în rețetă. Esențial este să folosești zarzavaturi care să-i confere o aromă bogată precum morcovi, țelină, păstărnac, cartofi, ardei și ceapă. Și desigur, găluștele trebuie să iasă nemaipomenit.

Cele mai pufoase și fine găluște: cum le prepari?

Găluștele pentru supă ies tare bune dacă prepari o compoziție cu textura groasă ca de smântână pe care o lași mai apoi 10 minute ca să se îngroașe îndeajuns de mult. De asemenea, te sfătuim să folosești un cântar de bucătărie pentru a măsura gramajul ingredientelor. Astfel îți va fi mai ușor să obții textura care trebuie, nici prea moale, nici prea tare.

Mai întâi bați ouăle cu furculița, după care poți adăuga grișul treptat și vârful de sare. Pune câte o linguriță de griș, amestecă bine, adăugând grișul treptat până când obții o compoziție destul de consistentă. Când preparăm găluștele putem adăuga și puțin ulei de măsline sau floarea soarelui pentru a ne asigura că nu se întăresc prea mult. În unele rețete este folosit și praf de copt astfel încât găluștele să devină și mai pufoase.

După ce ai lăsat compoziția de 10 minute deoparte pentru ca grișul să se umfle, poți prepara găluștele în supă sau într-o oală separată cu apă și sare. Înainte de a le pune în supă, asigură-te că aceasta fierbe la foc mic. Mai apoi trebuie să formezi câte o gălușcă cu lingura umedă și să o pui ușor în supă. Când modelezi fiecare gălușcă în lingură, te sfătuim să umpli o treime de lingură cu compoziție. După ce le fierbi bine, acestea cresc frumos și devin super fine și pufoase.

Delicioasa supă cu găluște din Griș Boromir

Preparat din ingrediente de cea mai bună calitate, Grișul Boromir conferă gustul și textura perfectă găluștelor pentru supă. Tot din el poți găti și un griș cu lapte cremos cu zmeură după rețeta de pe blog. Este unul dintre deserturile mult iubite ale copilăriei de care nu te mai saturi. Cu Grișul Boromir pregătești pentru cei dragi și prăjituri savuroase sau budincă cu griș, ideală pentru clipele de răsfăț.

Îl poți comanda oricând online de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi și alte produse de morărit preparate cu mare drag pentru tine. De acolo poți alege cea mai mătăsoasă făină cu care prepari bunătăți tradiționale precum plăcinta țărănească cu mere rumene și aluat fraged, dar și un mălai fin și aromat, bun de integrat în rețeta de Mălai dulce sau de mămăligă.

Ingredients

0/11 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început trebuie să fierbi carnea de pui cu 2 lingurițe de sare timp de 20 de minute. Poți folosi pentru rețeta de supă cu găluște spate, aripi, pulpe, gât de pui si organe precum inima și pipota. Pentru mai multă savoare fierbe carnea de pui cu tot cu os. Când începe să se formeze spuma, trebuie să o îndepărtezi cu lingura pentru a nu afecta aspectul supei. Spuma conține proteine insolubile în apă, motiv pentru care se coagulează la suprafață.
  • Mai apoi poți adăuga cepele întregi, sarea și piperul, iar după o jumătate de oră, poți pune restul zarzavaturilor: morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel, toate tăiate în bucăți. În cazul în care scade mult supa, mai poți adăuga apă treptat. Lasă supa la fiert la foc mic până când se fac legumele.
  • După ce s-a făcut supa, strecoar-o printr-o sită pentru a îndepărta bucățile mici de carne, țelina, morcovii, ceapa și boabele de piper. Vei reintroduce la final bucățelele de morcovi și cele de carne după ce le-ai dezosat. Astfel ai obținut o supă limpede și foarte gustoasă.
  • Urmează să prepari găluștele. Bate ouăle întregi cu furculița și adaugă treptat câte o linguriță de griș, după care trebuie să amesteci bine. Pune treptat restul grișului și adaugă sare. Apoi lasă compoziția deoparte timp de 10 minute pentru ca grișul să se îngroașe. Compoziția obținută trebuie să fie destul de fluidă cât să nu iasă găluștele tari, și destul de consistentă cât să nu se desfacă găluștele când le fierbi în supă.
  • Formează gălușca în lingură astfel încât să umple o treime de lingură pe lungime, după care o poți pune ușor în supa care fierbe la foc mic. Procedează la fel pentru fiecare gălușcă. Lasă găluștele la fiert timp de 10 minute, iar apoi poți opri focul. Lasă capacul pus peste oala cu supă timp de 10 minute. Spre sfârșit pune din nou morcovii și carnea strecurată, adaugă și frunze de pătrunjel, după care o poți servi cu mare poftă alături de familie și prieteni. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *