Cremele pentru torturi desăvârșesc deliciile festive cu gustul lor bogat și foarte catifelat. Cum zilele speciale fără un răsfăț dulce nu au la fel de mult farmec, ți-am pregătit șase rețete inedite de creme cu care să prepari cele mai bune torturi.
Fie că vrei să pregătești un tort simplu sau unul mai sofisticat, pașii sunt ușor de urmat, iar rezultatul nespus de gustos. Iar dacă vrei să obții în cel mai scurt timp un gust de poveste, poți completa cremele cu Blaturile de tort Boromir. Pufoase și aromate, acestea transformă tortul în preparatul perfect de împărțit cu oamenii dragi de sărbători, aniversări sau alte ocazii.
1.Cremă pentru torturile caramel
Nimic nu se compară cu emoțiile dulci pe care le trezesc torturile cu caramel. Iubim modul în care crema de caramel se armonizează cu pandișpanul, dar și cu diferitele topping-uri. Această cremă pentru torturi se prepară din ingrediente simple, pe care le ai la îndemână. Pe blogul nostru găsești o rețetă spectaculoasă de tort caramel dulce-sărat cu care siguri îți vei surprinde invitații.
Ingrediente cremă de caramel
- 230g unt nesărat la temperatura camerei
- 480g zahăr pudră
- 150g zahăr granulat
- 130ml apă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 30ml smântână dulce pentru frișcă
- 1 sau 1/4 linguriță sare în funcție de preferințe
Mod de preparare
Pentru început trebuie să prepari siropul de zahăr ars pentru crema de caramel. Fierbe apa într-o oală, după care trebuie să o lași deoparte. Într-o oală diferită caramelizează zahărul la foc mediu. Trebuie să amesteci încontinuu cu lingura de lemn ca să nu se ardă.
Când vezi că s-a topit zahărul și a capătă o culoare ușor maronie, trebuie să dai focul mai încet și să torni treptat apa fiartă peste el. Amestecă foarte bine în tot acest timp. Ai grijă când pui apa întrucât vor sări stropi fierbinți. Odată ce s-a omogenizat, continuă să gătești siropul la foc mic pentru încă 3 minute. Apoi trebuie să îl lași la temperatura camerei până când se răcește de tot.
Mixează untul până capătă o textură cremoasă, adaugă esența de vanilie, zahărul pudră, smântâna pentru frișcă, siropul de zahăr ars rece și sarea. Mai poți adăuga zahăr pudră în cazul încă care crema nu a ieșit atât de fermă. După ce a capătă o consistență densă, o poți întinde pe pufoasele Blaturi de tort Boromir.
2.Cremă pentru torturi cu vanilie
Crema de vanilie, faimoasa cremă franțuzească patissiere, este numai bună pentru torturile simple, dar pline savoare. Aroma și textura să fina se împletesc armonios cu pandișpanul. Dacă îți plac torturile cu vanilie, poți prepara oricând o adevărată bunătate în straturi delicioase de cremă de vanilie, fructe proaspete și Blat de tort Boromir.
Ingrediente cremă de tort
- 1 L lapte
- 250 g zahăr
- 3 ouă întregi
- 100 g amidon de porumb
- 20 g zahăr vanilat
- 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie
Mod de preparare
După ce ai pus într-o oală laptele cu păstaia de vanilie, lasă-l pe foc mic până când ajunge să fie fierbinte. Ai grijă să nu fiarbă. Într-un bol încăpător bate ouăle cu zahărul astfel încât să crească volumul lor. Apoi adaugă amidonul de porumb și amestecă ușor până obții o compoziție omogenă. În continuare, scoate păstaia de vanilie și toarnă treptat laptele peste amestecul de mai sus. Trebuie să amesteci până capătă o textură netedă.
Urmează să fierbi crema pe foc mic până când începe să se îngroașe. Când vezi că începe să fiarbă, mai las-o pe foc 2-3 minute. Trebuie să amesteci încontinuu în cremă cu spatula pentru a nu se prinde de pereții oalei. În felul asta eviți și formarea cocoloașelor. După ce s-a făcut, oprește focul și acoperă crema pentru tort cu folie alimentară ca să nu se formeze o crustă la suprafață ei. Lasă la răcit crema la temperatura camerei, apoi în frigider timp de câteva ore. În articolul de pe blog ți-am pregătit mai multe trucuri și sfaturi despre cum să obții crema de vanilie perfectă pentru deserturile tale.
3.Cremă de tort cu fructe de pădure
Crema de fructe de pădure te cucerește cu gustul sau dulce-acrișor și foarte răcoros. Este alegerea ideală atunci când vrei să te bucuri din plin de un desert plin de prospețime. Inspirată de rețeta Marthei Stewart, această cremă pentru torturi poate fi folosită și pentru a crea forme încântătoare de flori și spirale în diferite nuanțe. Astfel obții ușor un decor de efect.
Ingrediente
- 1kg unt nesărat
- 900g zahăr
- 450g gem de fructe de pădure
- puțină sare
- 3 lingurițe de esență de vanilie
- 18 albușuri la temperatura camerei
Mod de preparare cremă
Mixează 300g zahăr cu 6 albușuri și sarea până când capătă o textură pufoasă. După 10 minute, adaugă treptat 1/3 din cantitatea de unt, amestecând ușor. Pune și 1 linguriță de esență de vanilie. Mixează în compoziție timp de 3-5 minute, apoi acoperă crema cu foile alimentară și las-o la odihnit timp la temperatura camerei.
Repetă aceeași procedură încă de două ori pentru a pregăti două creme sperate. Dacă prepari crema în trei etape îți va fi mai ușor să obții textura dorită. Combină-le pe toate trei la final, apoi adaugă gemul de fructe de pădure. Folosește crema pentru tort ca să creezi un decor de vis cu spirale și flori. Crema care îți rămâne pentru ornare, poate fi împărțită în două. Poți adaugă câteva linguri de gem într-una dintre ele ca să obții două creme în nuanțe diferite.
4.Cremă pentru torturi de ciocolată
Iubitorii de ciocolată vor adora gustul irezistibil al cremei preparate din ciocolată topită și frișcă. Pe cât de bună este, pe atât de ușor de face. Pentru a-i conferi o aromă mai bogată, nu trebuie decât să completezi crema pentru tort cu mascarpone sau ricotta. Descoperă pe blogul nostru cum poți găti tortul de ciocolată, deliciul pe care îl va îndrăgi întreaga familie.
Ingrediente cremă de ciocolată
- 140g de ciocolată cu lapte, neagrăsaualbă
- 250ml de smântână pentru frișcă
- 1 lingură de zahăr (opțional)
- 1 lingura de unt (opțional)
Mod de preparare
Pune bucățelele de ciocolată într-o oală și topește-le. Amestecă încontinuu până se topesc de tot. Mixează smântâna dulce și zahărul într-un bol până când obții o frișcă aerată. Este esențial ca smântâna să fie foarte rece. Înainte să prepari frișca, te sfătuim să lași paletele mixerului în congelator. La final combină ciocolata topită cu frișcă astfel: amestecă ¼ de frișcă cu ciocolata, apoi adaugă treptat câte ¼ de frișcă până când se termină. Amestecă bine după fiecare adăugare ca să nu se formeze granulații.
Poți folosi Blaturile de tort Boromir cu cacao în această combinație pentru a pregăti un tort delicios cu gust intens de ciocolată. În prepararea Blaturilor de tort Boromir folosim doar ingrediente de calitate superioară pentru a-ți oferi o experiență autentică. Le poți comanda oricând de pe boromirmarket.ro, unde găsești și alte ingrediente de nelipsit din rețetele tale.
5.Cremă pentru tort cu nuci
Atât armonia de arome, cât și farmecul atemporal al cremei de nuci conferă mai multă savoare torturilor. Este simplu să recreezi gustul clasic al deserturilor de odinioară cu această cremă pentru tort. Ca să te bucuri din plin de momentele speciale din viață ta, îți propunem să te lași inspirat de rețeta noastră de tort cu nuci pe care o găsești pe blog.
Ingrediente cremă tort
- 360g nuci măcinate
- 360 ml lapte
- 240g zahăr pudră
- 3 pliculețe zahăr vanilat
- 600g unt
Mod de preparare
Amestecă într-o oală laptele, zahărul pudră, nucile măcinate și zahărul vanilat. Lasă compoziția la gătit pe foc mic, amestecând mereu. Odată ce a fiert, lasă la răcit amestecul. Adaugă și esență de rom dacă vrei să obții un gust mai aromat. Apoi bate bine untul într-un bol până când devine cremos. La final adaugă treptat untul în compoziția de lapte. Amestecă foarte bine până se încorporează ingredientele. După cum vezi, crema pentru tortul cu nuci se prepară îndată. Este numai bună de preparat când nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, dar vrei să pregătești un desert cu totul aparte.
6.Cremă pentru torturi cu cafea
Cui nu-i place gustul de cafea? Iar dacă te bucuri de aroma sa intensă într-o combinație deosebită de ingrediente, plăcerea va fi și mai mare. Crema pentru tort, preparată cu cafea instant și frișcă, te revigorează complet și nici nu se face greu.
Ingrediente cremă de cafea
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g zahăr tos
- 45 g cacao
- 2 lingurițe cafea instant
- 720 ml smântână dulce rece
Mod de preparare
Amestecă zahărul, pudra de cacao și cafeaua instant. Poți pune și esență de vanilie ca să obții un gust mai bogat. Adaugă smântâna dulce peste compoziția de mai sus și mixează la viteză mică. Mărește treptat viteza de mixare. Trebuie să mixezi foarte bine până când frișcă devine fermă și aerată. Nu uita că smântâna trebuie să fie foarte rece, iar paletele mixerului trebuie ținute la congelator înainte de mixare.
Este cea mai simplă cremă de cafea pe care o poți prepara. După ce s-a făcut întinde-o pe Blaturile de tort Boromir ca în rețeta de tort cu cafea de pe blogul nostru. Acest deliciu va fi gata în cel mai scurt timp. Savurează din plin gustul său alături de familie și prieteni indiferent de ocazie!
Poftă bună!
Ff excelent!!
Multumim pentru apreciere, o zi frumoasa!