Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Într-o oală de dimensiune mică pune laptele, nucile, zahărul pudră și zahărul vanilat, și lasă compoziția pe foc mic, având grijă să amesteci mereu pentru a se omogeniza bine și pentru ca laptele să nu se prindă de oală. După ce a fiert, pune deoparte oala și lasă la răcit compoziția pentru crema cu nuci. Poți adăuga și o esență de rom în cazul în care vrei ca desertul cu nuci să fie și mai aromat.
- Pune untul într-un bol și bate-l bine până când obții o textură cremoasă. Adaugă treptat mai apoi untul în crema de nuci pe care ai preparat-o mai înainte. În tot acest timp trebuie să amesteci astfel încât să incorporezi bine untul în crema pentru tortul cu nuci.
- Pe un platou rotund pune primul strat de Blat de tort Boromir. Înainte de a întinde crema de nuci pe stratul de blat, trebuie să împarți întreaga compoziție de cremă în jumătate. O parte din ea va fi așezată între straturile de blat, în timp ce cealaltă jumătate va fi folosită pentru ornarea tortului cu nuci. Când o întinzi pe blatul de tort, trebuie să te asiguri că o distribui cât mai uniform pe suprafața blatului.
- După ce ai terminat de întins crema pe straturile de Blat de tort Boromir, urmează să te ocupi de decorul prin care să conferi acestui desert cu nucă un aspect fermecător. Pentru un decor simplu, dar de mare efect, presară nuci măcinate sau nuci caramelizate deasupra cremei cu care ai acoperit desertul. Un alt mod în care poți decora frumos tortul este să prepari o glazură simplă de ciocolată peste care să faci mai apoi cu poșul turnulețe de frișcă. Tortul cu nuci este gata! Savurează-l alături de o cafea bună sau de un ceai fructat, fie că îl servești imediat sau după ce l-ai ținut câteva ore la frigider ca să aibă o aromă mai revigorantă. Alături de Boromir, descoperă in fiecare zi noi surprize culinare cu care să îi răsfeți pe cei dragi indiferent de ocazie! Te așteptăm cu drag pe boromirmarket.ro!