
Rețetele cu avocado sunt pline de savoare și foarte hrănitoare, motiv pentru care nu ai cum să nu le adori! Pe lângă conținutul său bogat de vitamine și grăsimi sănătoase, mult îndrăgitul fruct de avocado încântă și prin aroma sa cremoasă, transformând rețetele simple în adevărate răsfățuri delicioase de care te poți bucura în orice moment alt zilei.
Întâlnite pe tot globul, preparatele cu avocado sunt numai bune de pregătit dimineața la micul dejun, dar și pe parcursul zilei când simți nevoia de să-ți astâmperi poftele cu ceva hrănitor și foarte savuros.
Așa că ne-am gândit să te surprindem cu mai multe rețete cu avocado, preparate în stiluri diferite în funcție de specificul țării care ne-a inspirat. În felul acesta te vom purta prin lume, în călătorii pline de gust. Înainte de a-ți prezenta aceste idei inedite, vrem să te îndrumăm astfel încât să îți fie ușor să alegi un avocado bun și să îl pregătești corect.
Rețetele cu avocado: cum alegi fructul perfect
Atunci când vine momentul să alegi fructul de avocado, trebuie să fii atent în mod special la culoarea și la fermitatea sa pentru a te asigura că ai luat un avocado bine copt, perfect pentru rețetele cu avocado. Culoarea unui avocado copt trebuie să fie o nuanță închisă de verde, iar orice altă culoare indică faptul că fructul s-a stricat sau că nu este copt. Evită fructele de avocado de o culoare maronie, verde deschis sau vânătă.
Un alt mod de a-ți da seama dacă fructul este copt bine, este să îi rupi codița și să vezi dacă zona din care ai îndepărtat-o este verde, maronie sau neagră. Fructul copt va avea întotdeauna zona respectivă maronie. Dacă este verde înseamnă că nu s-a copt îndeajuns de mult, iar dacă este neagră, cel mai probabil fructul s-a alterat. Cât despre fermitatea sa, coaja unui avocado bun trebuie să fie mai tare când doar o atingi cu degetele, și ușor moale când o presezi puțin mai tare.
Cum îl pregătești înainte de preparare?
Un lucru important de reținut este faptul că trebuie să folosești fructul de avocado în stare crudă ca să te bucuri cât mai mult de proprietățile sale nutriționale benefice pentru orice alimentație sănătoasă, dar și de aroma sa delicată, delicioasă. După ce îl tai cu cuțitul în jumătate, urmează să miști cele două jumătăți până când se desprind una de cealaltă. La final, îndepărtează sâmburele și scoate miezul cu o lingură pentru a-l folosi în preparate gustoase de avocado.
Tipurile de pâine ideale pentru rețetele cu avocado
Texturile aromate și crocante ale pâinii prăjite sunt cele care completează perfect gustul bogat și cremos al fructului de avocado, transformând orice rețetă cu avocado într-o bunătate minunată. În colecția noastră de Pâine Boromir, se regăsesc mai multe tipuri de pâine bune de savurat alături de un avocado copt și de alte ingrediente gustoase. Astfel că franzelele de negre, albe, cu semințe, din făină de graham, integrale, de secară sau fără sare, sunt ingredientele care desăvârșesc mâncărurile cu avocado astfel încât să nu le poți rezista.
Întreaga gamă de pâine cu miez pufos și delicat te așteaptă pe site-ul boromirmarket.ro, alături de nenumărate alte produse special concepute pentru a-ți oferi cât mai multe momente de bucurie. În continuare vei găsi rețetele cu avocado care se prepară diferit în funcție stilurile fiecărei țări. Toate au în comun, însă, faptul că pâinea trebuie rumenită frumos în toaster pentru ca crusta să fie destul de crocantă.
Rețetă cu avocado în Stil Românesc: brânză proaspătă și castraveți murați
Multe dintre mâncărurile românești pline de tradiții includ și brânza proaspătă de vaci, un ingredient apreciat pentru consistența și gustul său bogat. Astfel că, gustarea de avocado preparată în stilul românesc trebuie să conțină neapărat și o brânză delicioasă, alături de castraveți murați, potrivit de acrișori și, desigur, de câteva felii de Franzelă albă Boromir.
După ce o prăjești, pâinea va completa de minune această combinație de gusturi cu aroma miezului moale și cea a crustei rumene. Adaugă câteva lingurițe de brânză de vaci peste o felie de pâine prăjită și pune mai apoi feliile subțiri pe care le-ai tăiat dintr-o jumătate avocado.
Gustare în Stil Asiatic: brânză tofu și semințe de susan
O scurtă călătorie prin bucătăria asiatică te pune față în față și cu rețetele pe bază de brânză tofu, un preparat vegetal mult îndrăgit datorită faptului că este foarte sănătos și versatil. Pentru această rețetă cu avocado, inspirată de aromele orientale, trebuie sa lași brânza tofu la fezandat într-un sos de soia și ulei de susan, combinând-o mai apoi cu semințele de susan și pufoasa Franzelă graham Boromir.
Această pâine produsă din făină dietetică de graham este aromată și foarte hrănitoare, ajutându-te în același timp să prelungești senzația de sațietate după ce ai mâncat. Începe prin a tăia miezul de avocado in feliuțe subțiri, iar dacă vrei să obții un gust mai intens, înmoaie brânza tofu in marinata de sos de soia, susan și două lingurițe de amidon. Pune amestecul în cuptor și lasă-l pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius.
O delicioasă rețetă cu avocado în Stil American: bacon și ou
Bacon, avocado, un ou prăjit moale și o pâine gustoasă. Doar atât îți trebuie ca să pregătești o rețetă rapidă și savuroasă cu avocado în stilul american. Pentru acest preparat poți alege Franzela integrală Boromir ca să te bucuri de o combinație încântătoare de gusturi. Cu o crustă crocantă, bine rumenită după ce le-ai scos din toaster, feliile de pâine integrală vor da o savoare aparte acestei rețete cu avocado.
După ce ai prăjit oul și feliile de bacon, trebuie să pasezi miezul de avocado cu furculița și să-l întinzi mai apoi pe felia de Franzela integrală Boromir. Adaugi mai apoi oul și baconul, și vei obține astfel o gustare minunată pe care o poți savura și ca brunch.
Rețete simple cu avocado în Stil Grecesc: brânză feta și măr
Rețetele grecești pun foarte mult accent pe aromele delicioase ale brânzei feta, un tip de brânză cu textură cremoasă și catifelată pe care nu ai cum să o uiți odată ce te-ai lăsat vrăjit de farmecul său. Astfel că, îți propunem să te lași purtat pe meleagurile minunate ale Greciei și să savurezi un preparat cu avocado, brânză feta, măr verde și o pâine fără sare, special aleasă ca să obții un gust echilibrat. Franzela albă Boromir fără sare mai domolește aroma sărată a brânzei și se îmbină perfect cu mărul verde ușor dulceag în așa fel încât gustarea să fie cât mai lejeră și apetisantă.
Rețetă cu avocado în Stil Italian: ulei de măsline, roșii și busuioc
În gastronomia italiană, uleiul de măsline și busuiocul sunt de nelipsit, având un rol esențial în aromatizarea preparatelor. Iar rețeta noastră cu avocado are la bază tocmai aceste ingrediente de calitate care capătă și mai mult gust alături de Jimbla albă cu cartofi Boromir.
Aroma acestei pâini este scoasă în evidență în special de gustul delicat de cartofi, care o face să fie și mai sățioasă și gustoasă. Câteva picături de ulei de măsline trebuie presărate pe feliile rumene de pâine, după care nu îți mai rămâne decât să adaugi feliile de avocado, de roșii și frunzele de busuioc tocate cât mai mărunt.
Rețete cu avocado în Stil Englezesc: șuncă și castravete
Călătoria noastră culinară în jurul lumii se încheie cu o rețetă cu avocado de care nu te mai saturi. Nu ai nevoie decât de șuncă de curcan, castraveți proaspeți, avocado și de Franzela neagră Boromir. Produsă dintr-o făină neagră de cea mai bună calitate, această pâine sățioasă și bogată in fibre și proteine oferă mai mult gust și consistență preparatului cu avocado. După ce pisezi miezul de avocado, îl pui pe feliile de Franzelă neagră Boromir, adăugând mai apoi feliile de șuncă de curcan și câteva feliuțe de castravete.