Rețete de avocado toast: o călătorie savuroasă în jurul lumii

Avocado toast
Difficulty: Easy

Pe lângă conținutul său bogat de vitamine și grăsimi sănătoase, mult îndrăgitul fruct de avocado încântă și prin aroma sa cremoasă, transformând rețetele simple în adevărate răsfățuri delicioase de care te poți bucura în orice moment alt zilei. Întâlnite pe tot globul, preparatele de avocado toast sunt numai bune de pregătit dimineața la micul dejun, dar și pe parcursul zilei când simți nevoia de să-ți astâmperi poftele cu ceva hrănitor și foarte savuros.

Așa că ne-am gândit să te surprindem cu mai multe rețete de pâine prăjită cu avocado, preparate în stiluri diferite în funcție de specificul țării care ne-a inspirat. În felul acesta te vom purta prin lume, în călătorii pline de savoare. Înainte de a-ți prezenta aceste idei inedite de rețete, vrem să te îndrumăm astfel încât să îți fie ușor să alegi un avocado bun și să îl pregătești corect înainte de a prepara gustarea de toast cu avocado sau orice altă mâncare pentru care folosești acest fruct.

Cum alegi fructul de avocado perfect pentru rețetele cu avocado?

Atunci când vine momentul să alegi fructul de avocado, trebuie să fii atent în mod special la culoarea și la fermitatea sa pentru a te asigura că ai luat un avocado bine copt, perfect pentru rețetele de avocado toast și pentru multe alte rețete. Culoarea unui avocado copt trebuie să fie o nuanță închisă de verde, iar orice altă culoare indică faptul că fructul s-a stricat sau că nu este copt. Evită fructele de avocado de o culoare maronie, verde deschis sau vânătă.

Un alt mod de a-ți da seama dacă fructul este copt bine, este să îi rupi codița și să vezi dacă zona din care ai îndepărtat-o este verde, maronie sau neagră. Fructul copt va avea întotdeauna zona respectivă maronie. Dacă este verde înseamnă că nu s-a copt îndeajuns de mult, iar dacă este neagră, cel mai probabil fructul s-a alterat. Cât despre fermitatea sa, coaja unui avocado bun trebuie să fie mai tare când doar o atingi cu degetele, și ușor moale când o presezi puțin mai tare.

Cum îl pregătești înainte de preparare?

Un lucru important de reținut este faptul că trebuie să folosești fructul de avocado în stare crudă ca să te bucuri cât mai mult de proprietățile sale nutriționale benefice pentru orice alimentație sănătoasă, dar și de aroma sa delicată, delicioasă. După ce îl tai cu cuțitul în jumătate, urmează să miști cele două jumătăți până când se desprind una de cealaltă. La final, îndepărtează sâmburele și scoate miezul cu o lingură pentru a-l folosi în preparate gustoase de avocado toast.

Tipurile de pâine ideale pentru toast cu avocado

Texturile aromate și crocante ale pâinii prăjite sunt cele care completează perfect gustul bogat și cremos al fructului de avocado, transformând orice rețetă de avocado toast într-o bunătate minunată. În colecția noastră de Pâine Boromir, se regăsesc mai multe tipuri de pâine bune de savurat alături de un avocado copt și de alte ingrediente gustoase. Astfel că franzelele de negre, albe, cu semințe, din făină de graham, integrale, de secară sau fără sare, sunt ingredientele care desăvârșesc aceste preparate de toast cu avocado astfel încât să nu le poți rezista.

 Întreaga gamă de pâine cu miez pufos și delicat te așteaptă pe site-ul boromirmarket.ro, alături de nenumărate alte produse special concepute pentru a-ți oferi cât mai multe momente de bucurie. În continuare vei găsi rețetele de avocado toast care se prepară diferit în funcție stilurile fiecărei țări. Toate au în comun, însă, faptul că pâinea trebuie rumenită frumos în toaster pentru ca crusta să fie bine prăjită și destul de crocantă.

Avocado toast în Stil Românesc: brânză proaspătă și castraveți murați

Multe dintre mâncărurile românești pline de tradiții includ și brânza proaspătă de vaci, un ingredient apreciat pentru consistența și gustul său bogat. Astfel că, un toast de avocado preparat în stilul românesc trebuie să conțină neapărat și o brânză delicioasă, alături de castraveți murați, potrivit de acrișori și, desigur, de câteva felii de Franzelă albă Boromir. După ce o prăjești, pâinea va completa de minune această combinație de gusturi cu aroma miezului moale și cea a crustei ușor prăjite. Adaugă câteva lingurițe de brânză de vaci peste o felie de pâine prăjită și pune mai apoi feliile subțiri pe care le-ai tăiat dintr-o jumătate avocado.

Gustare de avocado în Stil Asiatic: brânză tofu și semințe de susan

O scurtă călătorie prin bucătăria asiatică te pune față în față și cu rețetele pe bază de brânză tofu, un preparat vegetal mult îndrăgit datorită faptului că este foarte sănătos și versatil. Pentru rețeta noastră de avocado toast inspirată de aromele orientale trebuie sa lași brânza tofu la fezandat într-un sos de soia și ulei de susan, combinând-o mai apoi cu semințele de susan și pufoasa Franzelă graham Boromir. Această pâine produsă din făină dietetică de graham este aromată și foarte hrănitoare, ajutându-te în același timp să prelungești senzația de sațietate după ce ai mâncat. Începe prin a tăia miezul de avocado in feliuțe subțiri, iar dacă vrei să obții un gust mai intens, înmoaie brânza tofu in marinata de sos de soia, susan și două lingurițe de amidon. Pune amestecul în cuptor și lasă-l pentru un sfert de oră la 200 de grade Celsius.

Pâine prăjită cu avocado în Stil American: bacon și ou

Bacon, avocado, un ou prăjit moale și o pâine gustoasă. Doar atât îți trebuie ca să pregătești o rețetă rapidă și savuroasă de avocado toast în stilul american. Pentru acest preparat poți alege Franzela integrală Boromir ca să te bucuri de o combinație încântătoare de gusturi. Cu o crustă crocantă, bine rumenită după ce le-ai scos din toaster, feliile de pâine integrală vor da o savoare aparte acestei rețete de toast cu avocado. După ce ai prăjit oul și feliile de bacon, trebuie să pasezi miezul de avocado cu furculița și să-l întinzi mai apoi pe felia de Franzela integrală Boromir. Adaugi mai apoi oul și baconul, și vei obține astfel un toast minunat pe care îl poți savura și ca brunch.

Avocado toast în Stil Grecesc: brânză feta și măr

Rețetele grecești pun foarte mult accent pe aromele delicioase ale brânzei feta, un tip de brânză cu textură cremoasă și catifelată pe care nu ai cum să o uiți odată ce te-ai lăsat vrăjit de farmecul său. Astfel că, îți propunem să te lași purtat pe meleagurile minunate ale Greciei și să savurezi un avocado toast cu brânză feta, măr verde și o pâine fără sare, special aleasă ca să obții un gust echilibrat. Franzela albă Boromir fără sare mai domolește aroma sărată a brânzei și se îmbină perfect cu mărul verde ușor dulceag în așa fel încât gustarea să fie cât mai lejeră și apetisantă.

Toast cu avocado în Stil Italian: ulei de măsline, roșii și busuioc

retete avocado toast

În gastronomia italiană, uleiul de măsline și busuiocul sunt de nelipsit, având un rol esențial în aromatizarea preparatelor. Iar rețeta noastră de toast cu avocado are la bază tocmai aceste ingrediente de calitate care capătă și mai mult gust alături de Jimbla albă cu cartofi Boromir. Aroma acestei pâini este scoasă în evidență în special de gustul delicat de cartofi, care o face să fie și mai sățioasă și gustoasă. Câteva picături de ulei de măsline trebuie presărate pe feliile de pâine prăjită, după care nu îți mai rămâne decât să adaugi feliile de avocado, de roșii și frunzele de busuioc tocate cât mai mărunt.

Avocado toast în Stil Englezesc: șuncă și castravete

Călătoria noastră culinară în jurul lumii se încheie cu o rețetă simplă și delicioasă de pâine prăjită cu avocado. Nu ai nevoie decât de șuncă de curcan, castraveți proaspeți, avocado și de Franzela neagră Boromir. Produsă dintr-o făină neagră de cea mai bună calitate, această pâine sățioasă și bogată in fibre și proteine oferă mai mult gust și consistență preparatului de avocado toast. După ce pisezi miezul de avocado, îl pui pe feliile de Franzelă neagră Boromir, adăugând mai apoi feliile de șuncă de curcan și câteva feliuțe de castravete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *