9 rețete de înghețată de casă, fină și cremoasă

inghetata de casa retete de vara
Difficulty: Easy

Cel mai dulce răsfăț de vară începe întotdeauna cu o înghețată de casă plină de savoare. Gustul său răcoros și textura cremoasă, foarte fină, te revigorează cum nu se poate mai bine în sezonul călduros.

Pentru că iubim înghețata și zilele cu mult soare, vrem să te inspirăm de data asta cu diferite rețete delicioase și ușor de pregătit acasă. Sunt ideale pentru momentele de relaxare și distracție în care vrei să te răcorești complet. Pe lângă sfaturile de preparare, ți-am pregătit mai multe sugestii de servire care îți aduc îndată zâmbetul pe buze.

Cum se face înghețata de casă: sfaturi și trucuri

Pe cât de gustoasă este înghețata făcută în casă, pe atât de ușor se prepară. Printre ingredientele de bază de care ai nevoie se numără smântâna dulce pentru frișcă, laptele condensat sau simplu și zahărul. Este esențial să prepari înghețata de casă cu frișcă naturală sau cu o smântână grasă pentru a evita formarea cristalelor mari de gheață. Pentru unele rețete se folosesc și gălbenușuri întrucât acestea îi conferă înghețatei un gust bogat și o textură mai netedă și cremoasă.

În funcție de aroma pe care o preferi, poți face fel și fel de combinații irezistibile pornind de la rețeta de bază. Înghețatele de casă pot fi preparate cu nenumărate tipuri de fructe, ciocolată, fistic, cafea, sirop de caramel, nuci, mentă, lămâie și multe altele. După ce ai preparat crema pentru înghețată, te sfătuim să o lași în congelator peste noapte ca să se întărească îndeajuns.

1.Înghețată de vanilie

Clasica înghețată de vanilie te cucerește atât prin simplitate, cât și prin gustul foarte aromat. Pe lângă faptul că se prepară îndată, este și foarte versatilă întrucât te poți bucura de gustul său alături de multe alte delicii.

Ingrediente

• 420ml smântână dulce pentru frișcă

• 400ml lapte condensat îndulcit

• un vârf de sare

• lingură de esență de vanilie sau 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare

Pentru început amestecă laptele condensat, foarte rece, cu esența de vanilie și sarea într-un vas mare, apoi lasă deoparte compoziția. Apoi mixează foarte bine smântâna până când obții o frișcă fermă și foarte pufoasă. Smântâna trebuie să fie foarte rece. Te sfătuim să lași paletele mixerului în congelator înainte de a prepara frișca. Adaugă jumătate de frișcă peste laptele condensat și amestecă ușor cu spatula. Completează cu frișca rămasă și procedează la fel.

La final, transferă crema într-o caserolă și las-o la frigider până când devine fermă. În câteva ore ar trebui să fie gata, totuși îți sugerăm să o lași peste noapte. Aroma sa delicată de vanilie se potrivește de minune cu felii pufoase de Cozonac Exotic cu bucățele de mere și scorțișoară. Savurează-o în această combinație inedită pentru a te bucura împreună cu prietenii de un gust exotic complet irezistibil!

2.Înghețată de casă de ciocolată

Iubitorii de ciocolată vor îndrăgi această rețetă de înghețată pe care o pregătești fără să fie nevoie să folosești aragazul. Gustul intens de cacao, desăvârșit de textura fină, promite să te îndulcească complet.

Ingrediente

• 50g pudră de cacao

• 200g zahăr

• 500ml smântână dulce pentru frișcă

• 1 linguriță esență de vanilie

•350ml lapte integral

Mod de preparare

Într-un bol încăpător combină laptele integral, pudra de cacao și zahărul, amestecând până când se dizolva pudra. Te sfătuim să folosești o pudră de cacao de calitate superioară pentru ca înghețata să capete un gust nemaipomenit.

Mixează într-un bol separat smântâna foarte rece pentru a obține o frișcă consistentă. Adaugă frișca și esența de vanilie peste compoziția de lapte, având grijă să amesteci ușor. Lasă la congelator înghețata timp de câteva ore sau peste noapte dacă vrei să aibă o textură mai fermă. Înainte de servire poți pregăti și un sos de fructe sau ciocolată pe care să îl pui peste înghețată. Pentru mai multă savoare, servește-o  alături de un clafoutis cremos cu cireșe după rețeta de pe blog!

3.Înghețată de căpșuni

Căpșunile parfumate și dulci acrișoare transformă înghețata de casă într-un desert plin de prospețime, de care nu te mai saturi. Se prepară mai ușor decât ai crede, iar gustul său fresh îi va cuceri pe toți cei dragi.

Ingrediente

•500g căpșuni proaspete

•300ml lapte condensat îndulcit

•480 ml smântână pentru frișcă, foarte rece

•1 linguriță esență de vanilie (opțional)

Mod de preparare

Ca să prepari înghețata de căpșuni trebuie să mixezi mai întâi smântâna pentru frișcă și laptele condensat împreună. Zdrobește căpșunile proaspete, apoi adaugă piureul peste compoziția de mai sus. Amestecă ușor folosind spatula.

Dacă vrei să folosești căpșuni congelate trebuie să le dezgheți și să le scurgi foarte bine de zeama. La sfârșit, pune crema într-o caserolă ermetică și las-o în congelator timp de 4-5 ore sau peste noapte. Simplu și gustos!

4.Înghețată de casă de zmeură

Vara este anotimpul perfect în care să savurezi o minunată înghețată de zmeură. Preparată cu zmeură proaspătă din belșug, aceasta bunătate îți oferă numai clipe de plăcere și bucurie cu aroma sa revigorantă.

Ingrediente

•250 ml smântână pentru frișcă, foarte rece

•120ml lapte condensat îndulcit

•200g zmeură proaspătă

•1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Mizează foarte bine smântâna rece până când se formează o frișcă fermă. Ai grijă să nu insiști prea mult atunci când mixezi pentru ca textura ei să iasă pufoasă. Adaugă laptele condensat și esența de vanilie, apoi mixează pentru încă 1 minut.

Urmează să pregătești zdrobești zmeura și să completezi amestecul de frișcă cu piureul de fructe. Nu mai trebuie decât să lași crema în congelator până când se întărește și capătă un gust răcoritor. Îți recomandăm să lași înghețata la răcit timp de cel puțin 4 ore. Mic truc: înainte de servire, lasă înghețata la temperatura camerei dacă îți place să fie puțin mai cremoasă.

5.Înghețată de banane

Dacă îți plac înghețatele fructate cu aromă exotică, este musai să încerci rețeta noastră de înghețată cu banane. Te va surprinde cu gustul și textura bogată, pe care le obții ușor chiar și fără să folosești zahăr.

Ingrediente

•4 banane coapte

•45-60 ml lapte

•bucățele de mango

• Cozonac Exotic Boromir cu mango și cocos

• 1 nucă de cocos

Mod de preparare

Această rețetă de înghețată se face super ușor și din foarte puține ingrediente. După ce ai tăiat bananele în bucățele, trebuie să le acoperi cu folie alimentară și să le lași în congelator timp de 1 oră. Scoate bucățile și dă-le la blender împreună cu laptele până când obții o textură fină și netedă. Înghețata ta este gata de servit!

Amestecă înghețata cu bucăți mici de mango și savureaz-o într-o jumătate de nucă de cocos cu deliciosul Cozonac Exotic cu mango și cocos! Alături de miezul său pufos, îmbogățit de bucățelele de mango și crema catifelată de cocos, înghețata ta căpăta un gust exotic tare bun ce îți va aduce mai aproape marea, soarele și atmosfera de distracție.

6.Înghețată de casă de fistic

Înghețata cu fistic este numai bună de servit când vrei să te răsfeți cu ceva dulce și fresh în sezonul estival. Se potrivește foarte bine cu o budincă de vanilie cu mere sau cu frigănelele dulci la cuptor după rețetele de pe blogul nostru.

Ingrediente

•500ml smântână pentru frișcă, foarte rece

•300ml lapte condensant îndulcit

•150g fisticușorsărat

•1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru a obține pasta de fistic, dă la blender nucile de fistic. Într-un bol mare amestecă foarte bine pasta cu laptele condensat și esența de vanilie. Într-un bol separat mixează smântâna dulce până când se întărește, apoi amestecă frișca cu compoziția de fistic.

Pune crema într-o caserolă și presară deasupra bucățele de fistic pentru un decor simplu și aspectuos. Lasă în congelator înghețata timp de 4 ore. Totuși, va capătă un gust mai bun dacă o vei lasă peste noapte.

7.Înghețată de cafea

De ce să nu te bucuri de gustul intens de cafea și în alte combinații deosebite de arome? Înghețata de casă cu cafea instant îți trezește simțurile într-un mod nespus de dulce și este perfectă de servit cu orice altă înghețată pe placul tău sau cu sosuri catifelate.

Ingrediente

•2 linguri de cafea instant

•480ml smântâna pentru frișcă, foarte rece

•300ml lapte condensat îndulcit

•1 ciocolată neagră (opțional)

•60ml apă fierbinte

Mod de preparare

Într-un bol mic pune apa și cafeaua instant, apoi amestecă astfel încât să se dizolve granulele de cafea. Mixează într-un alt bol smântâna rece pentru a forma o frișcă fermă. Pune peste frișcă laptele condensant și cafeaua dizolvată în apă și mixează până când se încorporează toate ingredientele. Opțional poți adăuga ciocolată neagră zdrobită pentru a obține o armonie de arome și texturi.

Înghețata de cafea completează perfect miezul pufos și foarte aromat al Cozonacului Exotic cu cremă de fistic și bucățele de ciocolată albă. În prepararea lui folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență deosebită. Gustul său tropical se savurează din plin împreună cu toți cei dragi alături de înghețata preferată! Comandă-l oricând din magazinul nostru online, boromirmarket.ro, locul în care își dau întâlnire fel si fel de delicii inedite.

8.Înghețată de caramel

Delicioasă și foarte aromată, această înghețată de casă se degustă cu cea mai mare plăcere. Caramelul sărat și textura sa catifelată creează un gust de poveste.

 Ingrediente

•480 ml smântână pentru frișcă, foarte rece

•300ml lapte condensat îndulcit

•Sos de caramel

•1 linguriță esență de vanilie

•½ linguriță sare

Mod de preparare

Mixează smântâna rece astfel încât frișca să iasă pufoasă și consistentă. Apoi adaugă laptele condensat, esența de vanilie, sarea și o parte din sosul de caramel. Transferă crema într-o caserolă, apoi pune deasupra sos de caramel dacă vrei să aibă un aspect de efect. Las-o în frigider timp de cel puțin 6 ore. Înghețata de casă de caramel poate fi servită cu fructe dulci-acrișoare de sezon care să îi confere un plus de prospețime.

9.Înghețată de casă de lămâie

Oricând ai poftă de un dulce foarte fresh, în ton cu vara, poți încerca rețeta noastră de înghețată cu lămâie. Acest deliciu reunește gustul potrivit de acrișor și aroma fină de lămâie, ce se împletesc perfect cu căldura zilelor de vară.

Ingrediente

•160ml zeama de lămâie

•200ml smântână pentru frișcă, foarte rece

•400g iaurt grecesc foarte gras

•esență de vanilie (opțional)

•250g zahăr

•coajă rasă de lalămâie

Mod de preparare

Pentru ca zeama de lămâie să nu afecteze textura înghețatei, trebuie să pregătești mai întâi un sirop de lămâie pe care abia apoi îl amesteci cu frișca. Amestecă într-o oală zeama de lămâie cu zahărul și coaja rasă de lămâie, apoi fierbe siropul timp de aproximativ 20 de minute.

Mixează foarte bine smântâna rece într-un bol încăpător, după care trebuie să adaugi iaurtul și siropul. Amestecă ușor cu spatula până când se încorporează ingredientele. Pune apoi crema într-o caserolă și las-o în congelator timp de 4-5 ore.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *