
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Topește 1 lingură de unt într-o tigaie încinsă și adaugă mai apoi feliile subțiri de mere. Călește feliile de mere la foc mediu până când se înmoaie.
- După ce ai tăiat feliile de Cozonac Collection Boromir în pătrățele, pune-le într-o tavă mare rotundă împreună cu merele călite.
- Amestecă untul rămas, zahărul brun, laptele, scorțișoara, esența de vanilie și oul bătut într-o tigaie pe care urmează să o lași la foc mic. Lasă compoziția pe foc până când se topește untul și ingredientele se întrepătrund bine, iar mai apoi, toarn-o peste bucățelele de cozonac și merele călite.
- Pune tava rotundă în cuptorul preîncălzit, unde trebuie să o lași timp de 40-50 de minute până când budinca devine fermă. După ce o scoți din cuptor las-o să se răcească și servește-o mai apoi cu un sos fin de vanilie.
- Cum prepari sosul de vanilie? Pentru început pune laptele la foc mediu-mare într-o oală împreună cu smântâna dulce si esența de vanilie. Într-un bol amestecă gălbenușurile, un vârf de sare și zahărul. După ce a fiert amestecul de lapte, toarnă jumătate din el peste compoziția de ouă, și amestecă până se combină bine. Gătește la foc mic compoziția rămasă de lapte timp de 2-3 minute, având grijă să amesteci încontinuu.
- Savurează din plin budinca ta cu sosul catifelat de vanilie! Poți servi budinca de vanilie și cu înghețata preferată pentru a te bucura de un gust răcoros. De asemenea, sosurile de fructe de pădure sau cireșe merg de minune în această combinație. Poți folosi însă și topping-uri de ciocolată fină, nuci fărâmițate sau caramel sărat. Te așteptăm pe boromirmarket.ro, locul unde savoarea se întâlnește cu tradiția și inovația pentru a-ți oferi cele mai bune produse!