
Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 15 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
35 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Preîncălzește cuptorul la 190 de grade C. Va fi nevoie să folosești fie o tavă cu forme speciale de cupcakes sau forme de silicon pe care le pui pe o tavă normală. Unge formele de brioșe cu puțin unt, apoi apucă-te de pregătit compoziția pentru muffins.
- Amestecă într-un bol ingredientele lichide: ouăle, untul topit și răcit, laptele bătut, esența de cafea și esența de vanilie. În alt bol, combină Făina Boromir cu fulgii de ciocolată, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, zahărul și sarea.
- Toarnă compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecă ușor cu o spatulă. Este esențial să nu amesteci prea mult dacă vrei ca brioșele cu ciocolată să iasă pufoase și moi. Compoziția obținută nu trebuie să aibă textura unei paste fine și netede. Nu îți face griji dacă mai rămân cocoloașe mici.
- Umple fiecare formă de muffins, apoi pregătește topping-ul pe care îl poți pune fie înainte sau după ce le bagi în cuptor. Combină zahărul cu scorțișoară și presară-le peste fiecare brioșă. Rumenește brioșele în cuptorul preîncălzit, timp de 18-20 de minute. Folosește o scobitoare la final pentru a vedea dacă s-au făcut. După ce le-ai scos, lasă-le la răcit 5-10 minute, apoi le poți scoate din forme. Merg savurate atât calde, cât și reci. Ornează-le și cu frișcă, fructe sau alte topping-uri pentru un decor de efect. Poftă bună!