Brioșe cu ciocolată pentru clipele de răsfăț

briose cu ciocolata
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 15 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 35 Mins

De ce ne plac atât de mult brioșele cu ciocolată? Poate pentru că ne ademenesc cu armonia de texturi și arome simple, dar pline de savoare. Gustul intens de ciocolată îmbogățește miezul pufos și umed, oferindu-ți un răsfăț de zile mari. Dar le îndrăgim și pentru că se prepară foarte ușor și rapid. Iar dacă le decorezi cu frosting-uri sau glazuri, le transformi în cupcakes, prăjiturelele numai bune de servit la masa festivă.

Cum bucuriile dulci conferă momentelor de răsfăț un farmec aparte, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă de brioșe ușor de pregătit. Fără prea mult efort vei obține cele mai bune muffins cu ciocolată și scorțișoară din Făina albă superioară Boromir.

Rețeta de brioșe cu ciocolată, versatilă și gustoasă

Pentru rețeta noastră, poți folosi ciocolată neagră, albă sau cu lapte. Dacă preferi un contrast dulce-amărui mai intens, prepară brioșele cu ciocolată neagră cu cel puțin 70% cacao. Ciocolata albă este alegerea ideală dacă vrei ca brioșele să iasă mult mai dulci.

Merge să aromatizezi brioșele cu mirodenii dulci precum scorțișoară și nucșoară, dar și cu esență de cafea, vanilie sau rom. Topping-ul de zahăr și scorțișoară completează perfect gustul de ciocolată și conferă brioșelor o textură crunchy minunată.

În compoziția pentru brioșele cu ciocolată, poți adăuga și nuci, alune sau migdale zdrobite. Va fi o adevărată încântare modul în care se armonizează texturile crocante cu miezul pufos și umed. Aroma de ciocolată se potrivește și cu gustul fresh al fructelor, așa că nu ezita să pui în compoziție și afine, coacăze, căpșuni mici sau alte fructe dulci-acrișoare. Încearcă și rețetele noastre de brioșe cu afine și muffins cu banane, pe care le prepari la fel de ușor!

Cum prepari cele mai bune brioșe cu ciocolată?

Pentru ca textura brioșelor cu ciocolată să iasă cum trebuie, folosește un unt cât mai gras, cu cel puțin 80% grăsime. Pe lângă unt, am folosit și lapte bătut pentru ca miezul lor să fie destul de umed. Înainte de a te apuca de gătit, asigură-te că ouăle, laptele și untul sunt la temperatura camerei.

Când pregătești compoziția de muffins cu ciocolată, trebuie să amesteci ușor compoziția de ingrediente uscate cu cea de ingrediente lichide. Te sfătuim să nu amesteci prea mult, ci doar cât să se incorporeze ingredientele uscate în compoziția lichidă. Altfel brioșele nu vor ieși atât de aerate și moi. Compoziția obținută în final nu trebuie să fie ca o pastă fină, ci poate să aibă și cocoloașe mici.

Muffins cu ciocolată și miez pufos din Faina Boromir

Preparate cu Făina albă de grâu Boromir, brioșele cu ciocolată capătă un gust desăvârșit și o textură pufoasă care le vor face irezistibile. Pentru ca din morile Boromir să iasă o făină de calitate superioară, folosim boabe de grau atent selecționate.

Astfel, Făina Boromir conferă mâncărurilor mai multă savoare, devinind ajutorul de nădejde în bucătăria ta. Află cum prepari în câțiva pași simpli cele mai bune gogoși, papanași cu smântână și dulceață, colțunași cu brânză, gofre sau vafe belgiene, tort de mere cu zahăr ars, și multe alte bunătăți.

Găsești online Făina Boromir pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu nenumărate ingrediente și delicii pe placul tău. De acolo poți comanda și prăjiturelele cu arome exotice de mango, cocos și fistic din noua colecție Prăjitura Îngerilor. Gustul lor divin te va cuceri!

Ingredients

0/12 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 190 de grade C. Va fi nevoie să folosești fie o tavă cu forme speciale de cupcakes sau forme de silicon pe care le pui pe o tavă normală. Unge formele de brioșe cu puțin unt, apoi apucă-te de pregătit compoziția pentru muffins.
  • Amestecă într-un bol ingredientele lichide: ouăle, untul topit și răcit, laptele bătut, esența de cafea și esența de vanilie. În alt bol, combină Făina Boromir cu fulgii de ciocolată, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao, zahărul și sarea.
  • Toarnă compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecă ușor cu o spatulă. Este esențial să nu amesteci prea mult dacă vrei ca brioșele cu ciocolată să iasă pufoase și moi. Compoziția obținută nu trebuie să aibă textura unei paste fine și netede. Nu îți face griji dacă mai rămân cocoloașe mici.
  • Umple fiecare formă de muffins, apoi pregătește topping-ul pe care îl poți pune fie înainte sau după ce le bagi în cuptor. Combină zahărul cu scorțișoară și presară-le peste fiecare brioșă. Rumenește brioșele în cuptorul preîncălzit, timp de 18-20 de minute. Folosește o scobitoare la final pentru a vedea dacă s-au făcut. După ce le-ai scos, lasă-le la răcit 5-10 minute, apoi le poți scoate din forme. Merg savurate atât calde, cât și reci. Onorează-le și cu frișcă, fructe sau alte topping-uri pentru un decor de efect. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *