Brioșe cu afine, muffins pufoase cu gust dulce-acrișor

briose cu afine
Yields: 12 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 20 Mins Total Time: 40 Mins

Brioșele cu afine au un gust dulce-acrișor minunat pe care îl păstrezi pe buze mult timp după ce au dispărut din farfurie. Sunt minunățiile pufoase perfecte pentru orice ocazie, fie că vrei să te bucuri de un desert bun după o zi lungă, sau să îți impresionezi invitații de sărbători sau la petreceri.

De data asta am creat o rețetă simplă de muffins cu afine, preparate din Făina superioară Boromir, pe care o poți adapta foarte ușor și pentru zilele speciale. Ca să te bucuri de un decor și gust cu totul spectaculos îți vom spune și ce combinații de arome poți face pentru a pregăti frosting-ul sau alte topping-uri festive de cupcakes.

Variante delicioase de brioșe cu fructe

Aroma dulceagă, ușor acrișoară a afinelor se armonizează minunat cu gustul de vanilie și textura ca de norișor a brioșelor. Dacă preferi și alte fructe mici cu aromă fresh, poți folosi în locul lor și coacăze negre sau roșii, căpșuni, cireșe, vișine, struguri sau un mix de fructe de pădure. Brioșele mai pot fi umplute și cu zmeură, caise, piersici, banane sau mere.

Când am preparat compoziția am adăugat pe lângă ulei și iaurt întrucât acesta le conferă o textură mai pufoasă. Dacă folosești smântână, gustoasele muffins capătă o textură moale. Ca să iasă ușor umede la interior, poți folosi unt cu 82% grăsime.

Trucuri de preparare brioșe cu afine

Este ușor să obții niște brioșe cu afine delicioase, însă trebuie să iei în considerare câteva aspecte. Când prepari compoziția de muffins, combină ingredientele uscate cu cele lichide fără să insiști prea mult. Te sfătuim să amesteci doar cât să se omogenizeze pentru a căpăta textura perfectă. De asemenea, dacă folosești afine congelate, nu le dezgheța înainte întrucât zeama lor va da o culoare albăstrie alatului.

Frosting sau alte topping-uri pentru brioșele cu afine

Frosting-ul din cremă de brânză, unt și gem de fructe de pădure se potrivește perfect cu brioșele cu afine. Pentru o aromă și mai acrișoară, poți prepara frosting-ul folosind în locul gemului un amestec de zeamă și suc de lămâie la care adaugi esență de vanilie.

La final pune și câteva boabe de afine și frunzulițe mici de mentă deasupra frosting-ului pentru un decor încântător. Merge să pregătești în locul frosting-ului și o glazură fină de lămâie, vanilie sau ciocolată dacă nu vrei să iasă cremoase.

Brioșe pufoase cu Făina Boromir

Preparată prin măcinarea fină a boabelor de grâu atent selecționate, Făina albă superioară Boromir desăvârșește rețetele tale de deserturi și alte mâncăruri apetisante. Descoperă pe blog și rețeta noastră tradițională de plăcintă țărănească cu mere. Este un deliciu tradițional cu umplutură bogată de mere rumene, ce se prepară foarte ușor. Oricând îți vine pofta de gătit și nu ai timp de cumpărături, poți comanda online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro.

În magazinul nostru, te așteptăm cu multe alte surprize savuroase de care să te bucuri cu toți cei dragi. De la produsele de morărit precum mălaiul și grișul, până la bunătăți gata preparate precum cornulețele cu gem, pralinele de ciocolată și prăjiturile cu diferite arome, sigur găsești ceva pe placul tău.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/5 Instructions
  • Într-un bol amestecă cu un tel ingredientele lichide: oul, iaurtul, esența de vanilie și uleiul. Poți folosi atât un iaurt gras cât și unul cu mai puțină grăsime.
  • În continuare trebuie să amesteci bine în alt vas ingredientele uscate: Făina Boromir, praful de copt, zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  • Combină afinele proaspete sau congelate cu amestecul de făină. Dacă folosești afine congelate nu le dezgheța întrucât compoziția va căpăta o culoare ușor albăstrie.
  • Toarnă compoziția lichidă peste amestecul de mai sus și amestecă bine cu o spatulă. Compoziția are o textură mai consistentă și groasă, așa că va trebui să îl pui în formele de brioșe din tavă cu lingura sau cupa pentru înghețată.
  • Pune compoziția în tava specială de muffins și lasă brioșele cu afine la rumenit timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 grade C. Dacă vrei să ungi formele de brioșe din tavă, poți folosi puțin unt sau ulei. Vor căpăta o crustă crunchy pe care o vei adora! După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit timp de 10 minute înainte să le scoți din forme. Presară deasupra zahăr pudră pentru un decor minunat. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *