Yields:
12 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
20 Mins
Total Time:
40 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Într-un bol amestecă cu un tel ingredientele lichide: oul, iaurtul, esența de vanilie și uleiul. Poți folosi atât un iaurt gras cât și unul cu mai puțină grăsime.
- În continuare trebuie să amesteci bine în alt vas ingredientele uscate: Făina Boromir, praful de copt, zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Combină afinele proaspete sau congelate cu amestecul de făină. Dacă folosești afine congelate nu le dezgheța întrucât compoziția va căpăta o culoare ușor albăstrie.
- Toarnă compoziția lichidă peste amestecul de mai sus și amestecă bine cu o spatulă. Compoziția are o textură mai consistentă și groasă, așa că va trebui să îl pui în formele de brioșe din tavă cu lingura sau cupa pentru înghețată.
- Pune compoziția în tava specială de muffins și lasă brioșele cu afine la rumenit timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190 grade C. Dacă vrei să ungi formele de brioșe din tavă, poți folosi puțin unt sau ulei. Vor căpăta o crustă crunchy pe care o vei adora! După ce le-ai scos din cuptor, lasă-le la răcit timp de 10 minute înainte să le scoți din forme. Presară deasupra zahăr pudră pentru un decor minunat. Poftă bună!