Mălai dulce, un desert rapid cu arome de vis

malai dulce reteta
Difficulty: Easy

Mălai dulce este mai mult decât o prăjitură specială. Savoarea sa te duce cu gândul la deserturile preparate cu multă dragoste de bunici și străbunici într-un timp când tradițiile erau păstrate cât mai aproape de suflet. Un preparat cu totul deosebit, această prăjitură cu mălai face parte din acele deserturi care reușesc să ducă mai departe farmecul bucatelor tradiționale și să te surprindă în același timp cu gustul său unic.

Și cum frumusețea tradițiilor este o sursă nesfârșită de inspirație, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă dar minunată de Mălai dulce cu stafide. Preparat cu Mălaiul Superior Boromir, desertul tău va deveni o adevărată minunăție care te va învălui complet cu aromele sale de poveste.

Mălai dulce cu rom și stafide

Atât textura consistentă și fină a blatului preparat cu mălai, cât și gustul dulceag al stafidelor aromatizate cu esența de rom, dau prăjiturii Mălai dulce o aromă inconfundabilă care te va face să tânjești după încă o porție. Pentru a obține un blat pufos nu trebuie decât să te asiguri că îl prepari din ingrediente de o calitate superioară.

Fiind o prăjitură versatilă, te poți juca cu aromele după cum poftești. Astfel că stafidele pot fi înlocuite cu prune sau cu piersici coapte, iar la final poți acoperi Mălai dulce cu o glazură irezistibilă de ciocolată sau poate fi chiar însiropată cu fel și fel de siropuri fructate.

Prăjitura Mălai dulce, mai gustoasă cu Boromir

Mălaiul Superior Boromir este produs printr-un proces lung de măcinare a boabelor de porumb astfel ca în final făina de porumb să aibă o textură cât mai mătăsoasă și mai fină, perfectă pentru a da consistență și savoare prăjiturilor cu mălai și altor preparate gustoase. Aromat și în același timp bogat în substanțe nutritive, acest ingredient de nelipsit transformă Mălai dulce într-un desert pufos, delicios și foarte aspectuos datorită nuanței aurii pe care o capătă prăjitura în urma coacerii.

Poți găsi Mălaiul Superior Boromir pe boromirmarket.ro alături de multe alte produse de morărit necesare pentru a prepara cele mai delicioase rețete de deserturi si mâncăruri. Dacă vrei să te răsfeți și cu alte bunătăți dulci, încearcă rețeta noastră de rulouri cu scorțișoară cu Făina Superioară Boromir sau o delicioasă rețetă de Griș din grâu cu lapte și dulceață.

Rețeta prăjitură cu mălai, cât se poate de simplă

Mălai dulce se prepară atât de ușor încât vei rămâne surprins. Cu toate acestea trebuie să te asiguri că obții o compoziție cât mai omogenă atunci când amesteci ingredientele pentru aluat. În felul acesta vei scoate la final din cuptor o prăjitură cu mălai foarte fină, cu arome ademenitoare ce se întrepătrund cât mai armonios.

Și desigur, înainte de a te apuca de preparat aluatul pentru Mălai dulce, trebuie să scoți din frigider ouăle și iaurtul și să le lași pentru a ajunge la temperatura camerei. Blatul cu Mălai Superior Boromir va crește astfel mult mai frumos și mai repede.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început trebuie să pui ouăle într-un vas mare în care adaugi mai apoi zahărul alb sau brun. După ce ai amestecat cu mixerul ouăle și zahărul până ai obținut textura cremoasă, trebuie să adaugi treptat uleiul. În tot acest timp trebuie să mixezi încontinuu și să treci ușor de la viteza mai mică la trepte mai mari.
  • Peste compoziția obținută mai sus pune coaja de lămâie, iaurtul și esența de rom. Mixează până se omogenizează foarte bine amestecul.
  • Mai apoi trebuie să adaugi în ploaie Mălaiul Superior Boromir, făina albă și praful de copt, după care nu îți mai rămâne decât să le incorporezi cu ajutorul mixerului sau cu o paletă cu care să amesteci ușor în aluatul pentru prăjitura cu mălai.
  • Pregătește o tavă tapetând-o cu hârtie de copt, urmând ca mai apoi să pui aluatul pentru Mălai dulce. Nivelează-l cât mai bine spre colțuri cu paleta și presară stafidele înmuiate în rom. Prăjitura se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute la 160 de grade Celsius.
  • După ce ai scos din cuptor prăjitura Mălai dulce, o poți savura cu câteva lingurițe de dulceață cu un gust dulce-acrișor. Dulceața de căpșuni sau de fructe de pădure ar fi perfectă în această combinație! Pentru decor poți folosi o frișcă simplă sau poți glazura prăjitura cu mălai cu o ciocolată neagră, intens aromată care va echilibra gustul dulce al desertului. După ce s-a mai răcit prăjitura o poți și însiropa folosind sucul unor mandarine sau portocale proaspete pentru o aromă exotică, mai surprinzătoare. Poftă bună! Nu uita să ne vizitezi pe boromirmarket.ro, locul care transformă savoarea în mici bucurii pe care să le dăruiești celor dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *