
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început trebuie să pui ouăle într-un vas mare în care adaugi mai apoi zahărul alb sau brun. După ce ai amestecat cu mixerul ouăle și zahărul până ai obținut textura cremoasă, trebuie să adaugi treptat uleiul. În tot acest timp trebuie să mixezi încontinuu și să treci ușor de la viteza mai mică la trepte mai mari.
- Peste compoziția obținută mai sus pune coaja de lămâie, iaurtul și esența de rom. Opțional poți adăuga stafide în compoziție. Mixează până se omogenizează foarte bine amestecul.
- Mai apoi trebuie să adaugi în ploaie Mălaiul Superior Boromir, făina albă și praful de copt, după care nu îți mai rămâne decât să le incorporezi cu ajutorul mixerului sau cu o paletă cu care să amesteci ușor în aluatul pentru prăjitura cu mălai.
- Pregătește o tavă tapetând-o cu hârtie de copt, urmând ca mai apoi să pui aluatul pentru Mălai dulce. Nivelează-l cât mai bine spre colțuri cu paleta. Opțional poți presăra stafide înmuiate în rom. Prăjitura se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 de minute la 160 de grade Celsius.
- După ce ai scos din cuptor prăjitura Mălai dulce, o poți savura cu câteva lingurițe de dulceață cu un gust dulce-acrișor. Dulceața de căpșuni sau de fructe de pădure ar fi perfectă în această combinație! Pentru decor poți folosi o frișcă simplă sau poți glazura prăjitura cu mălai cu o ciocolată neagră, intens aromată care va echilibra gustul dulce al desertului. După ce s-a mai răcit prăjitura o poți și însiropa folosind sucul unor mandarine sau portocale proaspete pentru o aromă exotică, mai surprinzătoare. Poftă bună! Nu uita să ne vizitezi pe boromirmarket.ro, locul care transformă savoarea în mici bucurii pe care să le dăruiești celor dragi!
Buna ziua.O intrebare : stafidele vor fii puse in aceiasi esenta de rom care
va fii adaugata la compozitia finala sau o cantitate de
rom separata?
Buna ziua! Daca preferati sa folositi stafide, va recomandam sa le inmuiati in rom mai intai pentru un plus de aroma. Stafidele cu esenta de rom pot fi adaugate impreuna apoi in compozitie, fara sa mai fie nevoie de esenta in plus. Daca doriti sa presarati deasupra stafidele, va trebui sa le scurgeti mai intai de rom. Stafidele sunt optionale, iar in locul lor puteti folosi si merisoare in functie de preferinte. Asteptam sa ne spuneti cum v-a iesit reteta. Spor la gatit!