Rulouri cu scorțișoară, o invitație la simplitate și savoare

Yields: 8 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 1 Hr Cook Time: 30 Mins Total Time: 1 Hr 30 Mins

Când pregătești deserturi cu scorțișoară, toată casa se umple de arome îmbietoare care parcă te și duc cu gândul la zilele friguroase în care te-ai obișnuit să te răsfeți cu tot felul de preparate calde, aromate. Folosit din cele mai vechi timpuri, acest condiment conferă întotdeauna deliciilor culinare un gust mai intens, fiind binevenit oricând în bucătărie.

Rulourile cu scorțișoară, numite și cinnamon rolls, se numără printre cele mai faimoase bunătăți dulci cu scorțișoară ce încântă atât prin interiorul pufos și crusta coaptă, ușor crocantă, cât și prin aroma mirodeniei rafinate. Ne-am gândit să te inspirăm cu o rețetă de rulouri cu scorțișoară, ușoară și savuroasă, pentru care trebuie să folosești Făina Superioară Boromir, unul dintre ingredientele de calitate de bază pentru un desert reușit.

Rulouri cu scorțișoară, un desert condimentat plin de gust

Servite în sezonul călduros alături de o cupă generoasă de înghețată, dar și iarna când vrei să intri în atmosfera sărbătorilor, aceste rulouri cu scorțișoară sunt un adevărat răsfăț pentru simțurile tale. Cu o textură fină, ușor mătăsoasă, Făina Superioară Boromir este de nelipsit pentru a obține rulouri moi și gustoase. Aceasta este obținută din boabe de grâu măcinate cu multă grijă pentru ca tu să prepari aluaturi pufoase atunci când gătești prăjituri sau alte mâncăruri delicioase pe bază de dospit.

De la torturi, plăcinte cremoase și tarte cu fructe, până la blaturi de pizza cu o aromă deosebită, Făina Superioară Boromir este ingredientul care face diferența, oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de cele mai savuroase bucate. Cum nu ai timp mereu să gătești tu aluatul, poți folosi blaturi sau foi de prăjituri gata făcute, precum foile de pandișpan Boromir pentru prăjiturile cu lămâie delicate și răcoroase, blaturile de tort simple sau cu cacao, sau chiar și pișcoturile delicioase fără de care prăjitura de tiramisu nu ar mai fi la fel. Le găsești pe toate într-un singur loc: boromirmarket.ro, magazinul online în care ai parte numai de surprize culinare!

Mod de preparare rulouri condimentate cu scorțișoară

Aluatul pentru rulourile cu scorțișoară nu este deloc greu de făcut; trebuie doar să îl frămânți bine până când nu mai este lipicios pentru ca mai apoi să crească frumos. Iar spre final îl poți unge cu un amestec simplu de zahăr, unt și scorțișoară, pentru a-i intensifica și mai mult aroma condimentată.

Decorul este un alt aspect foarte important de luat în considerare. Noi îți sugerăm să decorezi rulourile cu scorțișoară cu o glazură delicioasă de cremă de brânză sau de ciocolată albă. Dacă nu vrei să folosești aceste tipuri de glazură, poți pune puțin sirop de arțar ca să le îndulcești și mai mult. Descoperă alături de Boromir care sunt pașii pentru a obține un desert cu scorțișoară apetisant.

Comanda online!
Comanda online!
Comanda online!

Ingredients

0/23 Ingredients
Adjust Servings
    Ingrediente Aluat
  • Ingrediente Umplutura
  • Ingrediente Glazura (optional)
  • Informatii nutritionale medii / 100g produs

Instructions

0/8 Instructions
  • Amestecă Făina Superioară Boromir, laptele praf și drojdia într-un bol și mixează cu atenție. Într-o cratiță mică încălzește laptele, untul, zahărul și sarea până când untul este aproape topit. Toarnă treptat amestecul de lapte în amestecul de faină și frământă ușor sau mixează la viteză mică cu un robot de bucătărie, după care adaugă ouăle pe rând, incorporându-le bine.
  • Frământă aluatul până când devine moale, neted și ușor elastic și adaugă faină dacă mai este necesar. Formează aluatul într-o bilă, acoperă-l și lasă-l într-un loc călduros să crească.
  • Între timp poți să faci amestecul pentru umplutură. Într-un bol amestecă zahărul brun, făina fină de la Boromir și scorțișoara. Adaugă bucățile de unt și mixează până când untul se fărâmițează.
  • Unge suprafața aluatului cu puțin unt, presară amestecul de zahăr, faina și scorțișoara pe aluat cu atenție. Urmează să rulezi foaia de aluat pe lungime.
  • Taie aluatul în 8 bucăți egale și așază mai apoi rulourile cu scorțișoară într-o tavă pe o hârtie de copt. Lasă-le la frigider peste noapte acoperite cu folie alimentară ca să se întrepătrundă bine aromele.
  • A doua zi, scoate rulourile din frigider și lasă-le să stea la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de coacere.
  • Între timp preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Unge rulourile cu crema de brânză și coace-le timp de 20-25 de minute până când rulourile se rumenesc frumos.
  • Scoate rulourile, pune încă un strat de glazură de brânză deasupra lor înainte de a le servi. Poți să păstrezi rulourile cu scorțișoară la temperatura ambientală timp de 2 – 3 zile. Nu scoate crema de brânză din frigider mai înainte de a o întinde pe rulourile fierbinți cu scorțișoară pentru a te bucura în deplin de gustul lor aromat. Poftă bună! Pe blogul nostru găsești și alte rețete de deserturi delicioase, iar pe boromirmarket.ro cu siguranță vei descoperi delicii pe gustul tău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *