Prăjitura cu lămâie, un răsfăț cu arome ademenitoare

prajitura cu lamaie
Yields: 6 Servings Difficulty: Medium Prep Time: 50 Mins

După o masă copioasă merge întotdeauna un desert lejer cu cremă acrișoară, mai puțin dulce, care însă îți răsfață simțurile într-un mod minunat. Delicată și ușoară ca o adiere de vară, prăjitura cu lămâie este unul dintre acele preparate dulci care încântă prin armonia delicioasă de arome și texturi fine ce îi va surprinde chiar și pe cei mai pretențioși iubitori de dulciuri. Pentru astăzi, ți-am pregătit o rețetă savuroasă cu gândul că te vom inspira să recreezi desertul perfect cu cremă de lămâie și Foi de Pandișpan Boromir printr-o combinație îmbietoare de gusturi căreia nu ai cum să-i reziști!

Prăjitura cu lămâie și foi de pandișpan Boromir

Foile de Pandișpan de la Boromir au fost preparate din ingrediente alese cu grijă pentru ca tu să te bucuri atât de calitatea pandișpanului pufos și moale, cât și de gustul său învăluitor care se armonizează perfect cu crema dulce-acrișoară de lămâie, creând astfel un desert de poveste. Aroma acestei prăjituri cu lămâie te revigorează complet după fiecare bucățică. Cu o textură delicată, blatul de pandișpan face parte din colecția noastră de produse gustoase pe care le-am creat din dorința de a te inspira să redescoperi rețete clasice, dar și preparate inedite, menite să îți provoace imaginația și să îți ofere noi experiențe culinare.

Gama variată de bunătăți pe care o găsești pe site-ul boromirmarket.ro, îmbină frumos inovația cu pasiunea noastră pentru tradițiile pe care încercăm să le păstrăm cât mai aproape de sufletul tău. Astfel că, de acolo poți să comanzi delicii pentru toate gusturile, de la cozonaci cu umpluturi bogate, până la blaturi de tort, foi de pandișpan cu cacao, și pișcoturi pentru rețete delicioase de tiramisu. Dacă însă nu dispui de timpul necesar pentru a prepara un desert, poți alege din prăjiturile Boromir gata făcute, precum prăjitura cu lămâie cu cremă catifelată, prăjitura Albă ca Zăpada sau prăjiturile cu caramel sau cafea.

Rețetă simplă de prăjitură cu cremă de lămâie

Prăjitura cu lămâie este o delicatesă apetisantă, ușor de făcut, cu care îți poți îndulci și mai mult serile în care vrei să te relaxezi, după o zi lungă de muncă. Când nu ai timp și nici energie pentru a prepara un desert complicat, poți încerca această rețetă pentru care nu trebuie să te mai ocupi și de coacerea foilor de pandișpan, ci doar de sirop și de crema de lămâie pe care o vei întinde pe straturile de pandișpan de la Boromir. Iată ce trebuie să faci ca să te bucuri de un desert cremos, răcoros.

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Table Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri",sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:EN-US;
mso-fareast-language:EN-US;}

comanda online!

Ingredients

0/9 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/3 Instructions
  • Într-un bol de dimensiune medie, mixează zaharul și ouăle până când se omogenizează. Pune compoziția la bain-marie, la foc mic până când se topește zahărul. După ce zahărul s-a topit, adaugă untul, coaja rasă de la lămâie, zeama de lămâie și gata, ai obținut o cremă de lămâie delicioasă fară prea multe bătăi de cap!
  • Acum e momentul să te ocupi de siropul aromat pentru prăjitura cu lămâie. Într-un ibric pune la foc mic apa, 75 grame de zahăr tos, un pliculeț de zahăr vanilat și amestecă până când zahărul s-a topit.
  • Pregătește o tavă care să îți permită să așezi prin suprapunere Foile de Pandișpan Boromir. Înainte de a pune crema de lămâie pe fiecare strat, stropește-le cu siropul de zahar călduț. Repetă procedeul până când ai terminat crema și foile de pandispan. Poți să ornezi gustoasa prăjitură cu lămâie cu ciocolată albă, zahăr pudra, frișcă sau fulgi de cocos. Pentru un gust și mai apetisant poți folosi nucă măcinată în loc de cocos, iar dacă preferi ca desertul să fie și mai dulce, întinde un strat fin de dulceață de portocale deasupra. Merge de minune cu aroma acrișoară a cremei de lămâie! Servește-l alături de o ceașcă de cafea sau de un ceai aromat pentru ca răsfățul să fie complet. Acum că ai terminat prăjitura cu lămâie, îți urăm poftă bună! Nu uita să arunci un ochi pe platforma boromirmarket.ro, de unde poți comanda oricând produse savuroase, numai bune pentru toți pofticioșii!

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *