Yields:
8 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi hidratează drojdia în apa călduță împreună cu zahărul. După ce începe să se formeze spuma la suprafața ei, te poți apuca de pregătit aluatul pentru lipiile libaneze.
- Pune într-un bol mare Făina Boromir, apoi adaugă drojdia activată și amestecă cu mâna. Completează cu sarea și uleiul de măsline, apoi frământă bine aluatul pe masa de lucru până când devine neted și nelipicios. Mic truc: la final, apasă aluatul ușor cu degetul. Dacă va reveni la forma inițială înseamnă că aluatul este gata. Pune aluatul într-un bol curat, acoperă-l cu folie alimentară, apoi lasă-l la crescut timp de 1 oră.
- După ce și-a dublat volumul, împarte aluatul în 8 bucăți, după care urmează să le întinzi cu sucitorul pe masa pudrată cu făină. Fiecare turtă trebuie de aibă grosimea de aproximativ ½ cm. Astfel vor crește frumos când le rumenești în cuptor. Pentru un plus de aromă, adaugă în aluat și verdețuri tocate fin după cum îți place.
- Preîncălzește cuptorul la 250 grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Așază în tavă o lipie sau două în funcție mărimea tăvii, apoi lasă-le la rumenit timp de 4 minute până când se umflă îndeajuns de mult. Procedează la fel pentru toate lipiile libaneze, apoi servește-le calde cu preparatele delicioase care îți fac cu ochiul. Poftă bună!