Humus: 3 rețete ușoare în stil oriental

humus retete
Difficulty: Easy

Humusul ne-a cucerit complet cu aromele sale orientale și textura cremoasă, foarte fină. Acest deliciu libanez îmbină într-un mod încântător pasta de năut și sosul de tahini. Pe cât de gustos, pe atât de hrănitor și sănătos este faimosul preparat tradițional. Are un conținut bogat de proteine, fier și calciu de origine vegetală, un motiv în plus pentru care îl vei îndrăgi!

Pentru mai multă inspirație, ți-am pregătit trei rețete orientale de humus de casă pe care să îl savurezi alături de Franzelele Boromir. Astfel vei obține o gustare rapidă și sățioasă, ideală pentru micul dejun, brunch, prânz, dar și pentru o cină ușoară. Iar dacă vrei să te bucuri de gustul humusului la masa festivă, îl poți servi ca aperitiv alături de un bol cu covrigei crocanți.

Cum se face humusul?

Humusul poate fi preparat cu năut din conservă sau cu boabe de năut uscate. Dacă nu vrei să folosești năut din conservă, trebuie să lași boabele la hidratat peste o noapte, urmând să le fierbi abia a doua zi în apă cu sare și bicarbonat de sodiu.

Ca să obții pasta de năut pentru humusul libanez clasic, mixezi boabele în robotul de bucătărie împreună cu uleiul de măsline extravirgin. Apoi adaugi usturoiul, zeama de lămâie și pasta de tahini. Cât se poate de simplu! Îl întinzi apoi pe feliile prăjite de Franzelă Boromir, apoi presari verdețuri și boia sau alte condimente.

Pe lângă rețeta de humus simplu, vei găsi mai jos și alte rețete orientale, inspirate de bucătăria marocană și de cea turcească. Humusul cremos este completat cum nu se poate mai bine de franzelele cu miez pufos și aromat de la Boromir. Pentru a-ți oferi o experiență autentică a gustului, Franzelele Boromir cu maia sunt produse din ingrediente de cea mai bună calitate, alese cu grijă.

Găsești nenumărate tipuri de pâine în colecția noastră, de la franzele albe, fără sare, integrale, negre sau cu graham, până la franzelele muntenești cu cartofi sau cu semințe și cereale. Le poți comanda online de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești fel și fel de bunătăți pentru fiecare gust. Din ele poți prepara diferite rețete cu avocado din mai multe țări, dar și delicii reinventate într-un mod aparte precum mini tartele quiche în crustă din pâine.

Rețetă humus de casă simplu

Cremos și apetisant, humusul simplu poate fi savurat în diferite combinații de arome. După ce l-ai întins pe feliile de Franzela albă cu maia Boromir, poți completa gustul său cu roșii cherry proaspete, castraveți și pătrunjel sau semințe coapte. Humusul libanez se potrivește și cu ciuperci sotate, pastă de avocado, ceapa călită sau ouă.

Ingrediente humus

  • Franzelă albă Boromir
  • 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
  • 80ml ulei de măsline extravirgin
  • 1-2 căței de usturoi mari, zdrobiți
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri pastă de tahini
  • Opțional: 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Mai întâi clătește boabele de năut scoase din conservă, apoi scurge-le bine de apă. Amestecă-le într-un robot de bucătărie împreună cu 60ml de ulei de măsline, apoi mixează-le bine. Adaugă usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, pasta de tahini și 30ml de apă.

Mixează amestecul timp de 5 minute până când obții o textură netedă și mătăsoasă. Mai poți adăuga încă 20ml de apă dacă ți se pare că este prea gros humusul. Condimentează cu sare și piper, apoi amestecă. Pune humusul într-un bol și stropește-l cu uleiul rămas. După ce ai prăjit feliile de Franzelă Boromir, întinde humusul pe ele și presară deasupra frunze de pătrunjel proaspăt.

Humus după rețeta marocană

Humusul în stil marocan se remarcă prin gustul dulce-picant conferită de mixul deosebit de mirodenii. Savoarea sa se potrivește de minune cu Franzela neagră cu maia Boromir. Această pâine bogată în fibre desăvârșește humusul cu aroma și textura sa unică.

humus reteta

Ingrediente

  • 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
  • Franzela neagră Boromir
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 căței de usturoi mari, zdrobiți
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 1 1/2 linguri pastă de tahini
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • un vârf de scorțișoară
  • ¼ linguriță boia de ardei iute sau fulgi de chilli
  • 1 legătură de pătrunjel

 Mod de preparare

La fel ca în rețeta anterioară trebuie să speli boabele de năut după ce le-ai scos din conservă, apoi le poți scurge de apă. Le pui împreună cu uleiul de măsline extravirgin în robotul de bucătărie, apoi mixezi. În continuare trebuie să adaugi usturoiul zdrobit, pasta de tahini, zeama de lămâie, mirodeniile și sarea. Poți adăuga și o lingură de miere pentru un contrast splendid de arome.

Nu mai trebuie decât să mixezi până când obții un humus fin. Întinde-l apoi pe feliile de Franzelă neagră Boromir și bucură-te din plin de gustul său inedit la masa în familie!

Rețeta turcească de humus

Vei adora această rețetă de humus dacă îți plac aromele picante. Boiaua de ardei iute îi conferă un plus de savoare preparatului. Iar Franzela integrală cu maia Boromir se îmbină perfect cu humusul picant, transformându-l într-o bunătate de care nu te saturi. În această rețetă se potrivește foarte bine și Franzela muntenească cu 5 cereale și 5 semințe, o altă pâine foarte hrănitoare și sățioasă.

Ingrediente

  • Franzela integrală Boromir
  • 400g boabe de năut din conservă, scurse bine
  • 80ml ulei de măsline extravirgin
  • 1-2 căței de usturoi mari, zdrobiți
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 3 linguri pastă de tahini
  • 2 lingurițe de boia dulce
  • 2 lingurițe de chimen
  • 2 lingurițe boia iute
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare humus

Începe prin a spăla bine boabele de năut după ce le-ai luat din conservă, apoi scurge-le de apă și pune-le într-un robot de bucătărie. Adaugă 40 ml de ulei de măsline extravirgin apoi mixează bine. Urmează să completezi cu pasta de tahini, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, boiaua iute și dulce, chimenul și sarea.

Mixează până când se întrepătrund bine ingredientele și textura humusului devine netedă și cremoasă. Prăjește în toaster feliile de Franzelă integrală Boromir, apoi pune un strat generos de humus pe fiecare dintre ele. Pentru un decor de efect, presară fulgi chili și frunze de pătrunjel proaspăt. Poftă bună!

Alături de Boromir descoperi noi gusturi și rețete ce te poartă în aventuri pline de savoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *