Deliciosul quiche este una dintre cele mai îndrăgite tarte sărate de inspirație franțuzească și germană. Aceasta te cucerește cu umpluturile bogate și aroma crustei crocante, frumos rumenite în cuptor.Așa că ce-ar fi să ne însoțești astăzi într-o călătorie savuroasă pe meleaguri străine și să prepari această bunătate ce poartă amprenta tradițiilor culinare din cele doua țări?
Cu gândul de a te surprinde cu savori din locuri îndepărtate, am pregătit pentru tine o rețetă rapidă și ușoară de quiche cu crustă din Franzela albă Boromir. Este deliciul perfect de savurat dimineața la micul dejun, ca gustare între mese sau ca aperitiv la întâlnirile cu prietenii.
Rețetele de quiche, savuroase și ușor de adaptat
Există nenumărate variante de quiche, rețeta originală fiind adaptată în fel și chip de bucătăria internațională. Dacă la început tartele tradiționale aveau la bază aluatul de pâine care era umplut cu ouă, afumătură și smântână, de-a lungul timpului s-au descoperit noi combinații gustoase de ingrediente.
Aluatul de pâine a fost înlocuit între timp de crusta din aluat fraged sau de foietaj, iar la umpluturile generoase s-au adăugat și brânzeturile care se topesc ușor. Nu au întârziat să apară nici rețetele de quiche cu legume pentru care se folosesc ca umplutură conopida, spanacul, broccoli sau ciupercile. În plus, pentru ca tartele cu carne să fie mai ușoare, se folosește pieptul de pui în locul afumăturii.
Quiche Lorraine este cea mai populară tartă sărată tradițională din Franța, încântându-te cu umplutura generoasă, completată de crusta fragedă. Pentru rețeta clasică franțuzească nu se folosește niciun tip de brânzeturi, umplutura având la bază doar ouă, smântână și piept de porc sărat și afumat, la care se adaugă și ceapa verde primăvara și vara. Preparatul poartă numele regiunii Lorraine din nordul Franței, care a fost în decursul istoriei și sub ocupație germană, motiv pentru care rețeta originală a fost influențată de ambele popoare.
Mici secrete pentru tartele sărate perfecte
Ca să obții ușor și rapid o crustă de tartă foarte gustoasă din franzelele Boromir, trebuie să coci aluatul din pâine înainte de a-l umple. În felul acesta nu va rămâne umed din cauza umpluturii. De asemenea, te sfătuim să folosești pentru umplutură brânzeturi care se topesc frumos precum Cheddar, Emmentaler, Gouda sau Gruyere. Pentru un plus de gust poți prepara quiche și cu brânzeturi cu mucegai ca Camembert sau Roquefort.
Încă un lucru de care trebuie să ții cont este timpul de coacere; cu cât lași mai mult tartele sărate în cuptor cu atât mai mult umplutura își va pierde din textura cremoasă. Cel mai bine ar fi să o verifici din când în când spre finalul coacerii pentru a vedea dacă s-a închegat amestecul de ouă.
O bunătate de quiche cu Franzela Boromir
Produsă din ingrediente atent selecționate, Franzela albă Boromir cu maia se îmbină armonios cu aromele bogate ale umpluturilor de quiche, oferindu-ți o experiență cu adevărat specială. Mini tartele sărate capătă astfel un gust inconfundabil și o textură crocantă minunată de care te vei bucura până la ultima bucățică. Descoperă pe blog și alte delicii inedite preparate cu pâine: Croque Madame, celebrul sandvișul franțuzesc cu ou prăjit, lasagna reinventată, pizza la tigaie, chiftele pufoase, crutoane foarte aromate, plus multe altele.
Găsești Franzelele Boromir la un click distanță pe boromirmarket.ro, magazinul plin de bunătăți pentru toate gusturile. Dacă vrei să prepari și un desert inspirat de bucătăria franțuzească, îți propunem să încerci și rețeta noastră de crepes, clătitele subțiri și elastice, de care nu te mai saturi.