Quiche, mini tarte sărate cu legume, brânză și bacon

quiche cu legume, branza si bacon reteta
Difficulty: Easy

Deliciosul quiche este una dintre cele mai îndrăgite tarte sărate de inspirație franțuzească și germană. Aceasta te cucerește cu umpluturile bogate și aroma crustei crocante, frumos rumenite în cuptor.Așa că ce-ar fi să ne însoțești astăzi într-o călătorie savuroasă pe meleaguri străine și să prepari această bunătate ce poartă amprenta tradițiilor culinare din cele doua țări?

Cu gândul de a te surprinde cu savori din locuri îndepărtate, am pregătit pentru tine o rețetă rapidă și ușoară de quiche cu crustă din Franzela albă Boromir. Este deliciul perfect de savurat dimineața la micul dejun, ca gustare între mese sau ca aperitiv la întâlnirile cu prietenii.

Rețetele de quiche, savuroase și ușor de adaptat

Există nenumărate variante de quiche, rețeta originală fiind adaptată în fel și chip de bucătăria internațională. Dacă la început tartele tradiționale aveau la bază aluatul de pâine care era umplut cu ouă, afumătură și smântână, de-a lungul timpului s-au descoperit noi combinații gustoase de ingrediente.

Aluatul de pâine a fost înlocuit între timp de crusta din aluat fraged sau de foietaj, iar la umpluturile generoase s-au adăugat și brânzeturile care se topesc ușor. Nu au întârziat să apară nici rețetele de quiche cu legume pentru care se folosesc ca umplutură conopida, spanacul, broccoli sau ciupercile. În plus, pentru ca tartele cu carne să fie mai ușoare, se folosește pieptul de pui în locul afumăturii.

Quiche Lorraine este cea mai populară tartă sărată tradițională din Franța, încântându-te cu umplutura generoasă, completată de crusta fragedă. Pentru rețeta clasică franțuzească nu se folosește niciun tip de brânzeturi, umplutura având la bază doar ouă, smântână și piept de porc sărat și afumat, la care se adaugă și ceapa verde primăvara și vara. Preparatul poartă numele regiunii Lorraine din nordul Franței, care a fost în decursul istoriei și sub ocupație germană, motiv pentru care rețeta originală a fost influențată de ambele popoare.

Mici secrete pentru tartele sărate perfecte

Ca să obții ușor și rapid o crustă de tartă foarte gustoasă din franzelele Boromir, trebuie să coci aluatul din pâine înainte de a-l umple. În felul acesta nu va rămâne umed din cauza umpluturii. De asemenea, te sfătuim să folosești pentru umplutură brânzeturi care se topesc frumos precum Cheddar, Emmentaler, Gouda sau Gruyere. Pentru un plus de gust poți prepara quiche și cu brânzeturi cu mucegai ca Camembert sau Roquefort.

 Încă un lucru de care trebuie să ții cont este timpul de coacere; cu cât lași mai mult tartele sărate în cuptor cu atât mai mult umplutura își va pierde din textura cremoasă. Cel mai bine ar fi să o verifici din când în când spre finalul coacerii pentru a vedea dacă s-a închegat amestecul de ouă.

O bunătate de quiche cu Franzela Boromir

quiche reteta

Produsă din ingrediente atent selecționate, Franzela albă Boromir cu maia se îmbină armonios cu aromele bogate ale umpluturilor de quiche, oferindu-ți o experiență cu adevărat specială. Mini tartele sărate capătă astfel un gust inconfundabil și o textură crocantă minunată de care te vei bucura până la ultima bucățică. Descoperă pe blog și alte delicii inedite preparate cu pâine: Croque Madame, celebrul sandvișul franțuzesc cu ou prăjit, lasagna reinventată, pizza la tigaie, chiftele pufoase, crutoane foarte aromate, plus multe altele. 

Găsești Franzelele Boromir la un click distanță pe boromirmarket.ro, magazinul plin de bunătăți pentru toate gusturile. Dacă vrei să prepari și un desert inspirat de bucătăria franțuzească, îți propunem să încerci și rețeta noastră de crepes, clătitele subțiri și elastice, de care nu te mai saturi.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pune feliile într-o tavă cu forme de brioșe după ce ai uns cu puțin ulei formele. Le poți pune întregi sau fără coajă. Dacă vrei să le decupezi folosește o cană cu gura mai largă. Noi te sfătuim să folosești feliile fără să le îndepărtezi coaja, căci crusta lor le va da un gust încântător. Lasă tava cu pâine în cuptor timp de 3 minute pentru a se rumeni frumos feliile.
  • Urmează să te ocupi de umplutură după ce ai scos tava din cuptor. Amestecă ouăle și laptele într-un bol mare. Adaugă ceapa, ardeiul tocat și bacon. Toarnă umplutura peste feliile de pâine coaptă în formele de brioșe și presară uniform brânza Cheddar peste fiecare mini quiche.
  • Lasă mini tartele la copt timp de 10 minute. După aceea verifică dacă s-a închegat umplutura. Mai lasă-le în cuptor în cazul în care amestecul nu este destul de ferm și verifică din 2 în 2 minute până când consideri că s-au făcut.
  • Odată scoase, presară și puțin pătrunjel peste mini tartele tale sărate și lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Aceste gustări sunt perfecte de savurat atât calde, cât și reci. Le poți asorta și cu o salată de verdețuri stropită cu un dressing pe gustul tău ca să te bucuri din plin de o combinație inedită de arome. Cu bunătățile Boromir gătești numai preparate delicioase, bune de împărțit cu toți cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *