Bulz la cuptor cu brânză de burduf

bulz la cuptor reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Printre cele mai îndrăgite bucate românești cu tradiție se numără și bulzul la cuptor, un preparat rustic cu brânză și mămăligă, ce amintește de savoarea mâncărurilor ciobănești. Această bunătate surprinde perfect bogăția gusturilor românești, dar și simplitatea minunată a vieții petrecute printre dealuri și munți, în cătune îndepărtate, ascunse în inima naturii.

Cum ne place să culegem de prin țară rețete tradiționale pline de savoare, de data asta îți vom arăta cum să prepari un delicios bulz la cuptor din brânză de burduf și Mălaiul superior Boromir.

Bulz la cuptor, o adevărată bunătate rustică

Bucatele tradiționale sunt de nelipsit de pe mesele festive pe care le pregătești pentru sărbătorile de iarnă, așa că trebuie să gătești neapărat și un bulz la cuptor gustos pentru toți cei dragi. Gustul brânzei cremoase din interiorul bulzului completează minunat mămăliga rumenă și afumătura, astfel încât să te bucuri din plin de o savoare aparte. Nu ai cum să nu savurezi cu plăcere armonia de arome și texturi bogate care te îmbie la o experiență deosebită a gustului tradițional românesc.

Printre cele mai populare variante de bulz ciobănesc se numără versiunea ardelenească în care bulgării de mămăligă și brânză sunt copți pe jar, și versiunea moldovenească, în care mămăliga este rumenită pe plită. În ambele variante, această bunătate merge combinată și cu ouă prăjite și afumătură precum cârnați, șuncă sau slănină. Pentru ca gustul bulzului la cuptor să fie încântător îl poți servi cu smântână din plin sau lapte bătut.

Mălaiul Boromir, perfect pentru bulzul la cuptor

Mălaiul superior Boromir transformă bulzul la cuptor într-o adevărată bunătate ce promite să aline dorul de bucatele de altădată cu gustul și textura sa unică. Este preparat prin măcinarea fină a boabelor de porumb, astfel încât din morile Boromir să iasă un mălai de cea mai bună calitate cu care gătești atât bucate sărate, cât și deserturi apetisante. Dacă ai poftă de un desert tradițional, este musai să prepari și prăjituri cu mălai, simple, cu stafide sau cu fructe proaspete.

Găsești Mălaiul Boromir pe boromirmarket.ro, alături de nenumărate bunătăți cu care prepari ușor și rapid cele mai apetisante mâncăruri. Din magazinul nostru online poți comanda atât produse de morărit, cât și preparate tradiționale gata de copt precum plăcinte cu carne, cu brânză dulce, sărată, sau cu varză și ciuperci. Din respect și dragoste pentru tradiții, ți-am pregătit fel și fel de delicii care îți aduc mai aproape gustul autentic românesc.

Dacă vrei să gătești și alte delicii tradiționale, încearcă și rețeta noastră de frigănele dulci din Cozonacii pufoși Boromir pe care îi găsești atât online, cât și în magazinele din întreaga țară. Frigănelele din cozonaci sunt perfecte de savurat cu un gem de casă sau Crema Alunetta la micul dejun împreună cu familia și prietenii.

Ingredients

0/4 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început trebuie să prepari mămăliga. Într-o oală medie pune la fiert apa și puțină sare. Când începe să fiarbă, poți pune Mălaiul Boromir în ploaie. Trebuie sa îl lași la fiert timp de 20-25 de minute la foc mic, având grijă să amesteci încontinuu ca să nu se lipească de pereții oalei. Mămăliga trebuie să aibă o textură destul de groasă, ca să poți forma ușor bulgarii de bulz.
  • După ce s-a făcut mămăliga, mai așteaptă să se răcească puțin și apoi împarte-o în patru bucăți egale în oală. Ia fiecare bucată de mămăligă cu mâna și turtește-o pe o folie alimentară, după care adaugă în mijloc brânză de burduf. Cu ajutorul foliei alimentare vei forma un bulgare de mămăligă care are brânză în interior. Trebuie să ai grijă cum modelezi mămăliga întrucât va frige în continuare destul de tare. Poți adaugă și puțină afumătură dacă vrei ca gustul să fie mai bogat, iar brânză de burduf poate fi foarte ușor înlocuită de urdă.
  • După ce ai format cei patru bulgări de mămăligă, pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe un grătar pentru a se rumeni mai bine.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Pune tava cu bulz în cuptor și las-o timp de 20 de minute până când mămăliga a căpătat o crustă crocantă. Pentru un gust desăvârșit, servește bulgarii de bulz ciobănesc cu smântână sau lapte bătut, și un ou prăjit; îți promitem că răsfățul va fi absolut delicios! Dacă vrei ca decorul să fie mai aspectuos, rade și puțin caș afumat și presară mărar deasupra. Aruncă un ochi și la celelalte produse Boromir de o calitate excelentă cu care gătești bunătăți tradiționale pline de savoare. Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *