Yields:
4 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Pentru început trebuie să prepari mămăliga. Într-o oală medie pune la fiert apa și puțină sare. Când începe să fiarbă, poți pune Mălaiul Boromir în ploaie. Trebuie sa îl lași la fiert timp de 20-25 de minute la foc mic, având grijă să amesteci încontinuu ca să nu se lipească de pereții oalei. Mămăliga trebuie să aibă o textură destul de groasă, ca să poți forma ușor bulgarii de bulz.
- După ce s-a făcut mămăliga, mai așteaptă să se răcească puțin și apoi împarte-o în patru bucăți egale în oală. Ia fiecare bucată de mămăligă cu mâna și turtește-o pe o folie alimentară, după care adaugă în mijloc brânză de burduf. Cu ajutorul foliei alimentare vei forma un bulgare de mămăligă care are brânză în interior. Trebuie să ai grijă cum modelezi mămăliga întrucât va frige în continuare destul de tare. Poți adaugă și puțină afumătură dacă vrei ca gustul să fie mai bogat, iar brânză de burduf poate fi foarte ușor înlocuită de urdă.
- După ce ai format cei patru bulgări de mămăligă, pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe un grătar pentru a se rumeni mai bine.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Pune tava cu bulz în cuptor și las-o timp de 20 de minute până când mămăliga a căpătat o crustă crocantă. Pentru un gust desăvârșit, servește bulgarii de bulz ciobănesc cu smântână sau lapte bătut, și un ou prăjit; îți promitem că răsfățul va fi absolut delicios! Dacă vrei ca decorul să fie mai aspectuos, rade și puțin caș afumat și presară mărar deasupra. Aruncă un ochi și la celelalte produse Boromir de o calitate excelentă cu care gătești bunătăți tradiționale pline de savoare. Poftă bună!
Fff.gustos!!!
Mulțumim mult pentru comentariu!