Focaccia, rețetă versatilă și plină de gust

focaccia reteta
Difficulty: Easy

De focaccia te îndrăgostești iremediabil odată ce guști din miezul său pufos, desăvârșit de ierburile aromatice. Această pâine tradițională italiană reunește într-un mod delicios aromele mediteraneene, astfel că răsfățul nu poate fi decât unul absolut.

Cum bucătăria italiană ne inspiră mereu cu farmecul său aparte, ne-am propus să te surprindem cu o rețetă ușoară de focaccia. Oricând vrei să te bucuri de savoarea sa, o poți prepara ușor cu Făina albă Superioară 000 Boromir. Se potrivește de minune alături de legume proaspete, dar poate fi servită și simplă sau cu un sos de smântână. Fie că îl savurezi la micul dejun, prânz sau în clipele de relaxare, acest preparat este gustarea perfectă de împărțit oricând cu cei dragi.

Focaccia cu gust mediteraneean

Dacă vrei să te bucuri de un gust simplu, poți prepara focaccia numai cu ulei de măsline, ingredientul nelipsit ce îi conferă mai multă savoare. Totuși dacă vrei să iasă aromată, merge să faci diferite combinații de ingrediente. Înainte să rumenești aluatul în cuptor, poți presăra deasupra roșii cherry tăiate feliuțe, măsline negre sau verzi, brânzeturi, ceapă, frunze proaspete de busuioc, rozmarin, oregano sau usturoi.

Cum se prepară rețeta de focaccia?

Focaccia se prepară dintr-un aluat dospit simplu, pe care îl poți aromatiza la final cu diferite condimente. După ce ai amestecat drojdia cu apa călduță și Făina Boromir, trebuie să adaugi treptat uleiul de măsline. Frămânți până când obții un aluat elastic și moale, după care îl lași la dospit. Te sfătuim să pui aluatul la dospit într-un loc călduros, unde trebuie să îl lași peste noapte.

Din aluatul obținut poți pregăti o singură focaccia sau două în funcție de preferință. Dacă vrei să fie mai subțire și să capete o textură ușor crocantă la exterior, împarte aluatul în jumătate și rumenește-l în două tăvi. După ce ai așezat aluatul în tavă, nu mai trebuie decât să îl stropești cu ulei de măsline, să-i dai forma specifică cu adâncituri și să presari sare. Pentru un gust mai bogat, pregătește un topping de roșii, cașcaval și feliuțe de usturoi.

Bunătăți italiene mai gustoase cu Boromir

Preparată cu Făina albă de grâu 000 Boromir, focaccia capătă o textură pufoasă, plină de savoare. Gustul său apetisant, miezul aromat și crusta rumenă promit să îți aducă îndată zâmbetul pe buze. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca din morile noastre să iasă o făină de calitate superioară.

Pe blogul nostru ți-am pregătit și alte rețete perfecte pentru o masă gustoasă în stil italian. Descoperă cum obții rapid celebrele gnocchi, pastele din piure de cartofi pe care le poți savura alături de un sos roșii sau smântână. Poți comanda oricând Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul plin cu ingrediente și bunătăți pe gustul întregii familii.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Pentru început amestecă drojdia cu apa călduță, apoi adaugă Făina Boromir și amestecă. Completează cu uleiul de măsline și sare. Amestecă bine cu mâna compoziția, după care te poți apuca să frămânți aluatul până când capătă o textura moale și nelipicioasă.
  • Pune aluatul într-un vas mare, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc călduros peste noapte. A doua zi, îl poți împărți în jumătate în cazul în care preferi să obții două focaccia mai subțiri și ușor crocante.
  • Preîncălzește cuptorul la 210-220 grade C, apoi pune aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și întinde-l bine cu mâinile. Poți folosi ulei ca să-l întinzi mai ușor. La final stropește-l cu ulei de măsline și apasă-l ușor cu vârful degetelor ca să-i conferi forma specifică. Pentru un plus de aromă, presară deasupra rozmarin, oregano sau busuioc, apoi pune felii de roșii cherry. Lasă focaccia la rumenit timp de 15 minute astfel încât să capete o culoare ușor aurie. Savureaz-o împreună cu cei dragi alături de o salată de vară sau un sos de smântână după cum îți place. Poftă bună!

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *