Gnocchi, rețetă italiană ușor de făcut

gnocchi reteta
Difficulty: Easy

Gnocchi, celebrele paste din cartofi, sunt numai bune de savurat oricând vrei să te bucuri de la dolce vita în stilul italian. Aromele delicate de cartofi și parmezan se împletesc într-o armonie minunată cu textura lor moale.

Astăzi inspirația ne poartă în vacanță pe meleagurile italiene, printre străduțele înguste, unde se resimt aromele mediteraneene de tot felul. Așadar, te invităm să ne însoțești într-o călătorie savuroasă și să încerci rețeta noastră simplă de gnocchi, preparate cu Făina superioară Boromir.

Cum se prepară gnocchi de cartofi?

Pastele din cartofi gnocchi au ajuns foarte faimoase și în bucătăria românească pentru gustul lor inconfundabil. Pe lângă faptul că sunt bune de tot, se prepară și fără prea mult efort. După ce pregătești un piure de cartofi, îl amesteci cu oul, făina și parmezanul. Este important să folosești cartofi mai vechi și sfărâmicioși, iar piureul trebuie să fie călduț când combini ingredientele. Astfel aluatul se va lega mai bine.

Merge să aromatizezi aluatul din cartofi cu ierburi italiene fresh pentru un plus de savoare. În continuare, trebuie să frămânți aluatul, după care îl împarți în bucățele pe care le modelezi ușor cu furculița.

Gnocchi se pot fierbe apoi în apă cu sare sau se pot prăji. După ce le-ai preparat, poți pregăti și un sos pentru gnocchi sau le poți savura în salate și tocănițe de legume. Dacă adori aromele mediteraneene, te sfătuim să le servești cu un sos de roșii și busuioc proaspăt sau alături de un sos bolognese.

Cele mai bune paste gnocchi cu Făina Boromir

Făina Boromir le conferă pastelor gnocchi un gust unic de care cu greu te saturi. În prepararea ei folosim boabe de grâu atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară. Pe blogul nostru găsești multe alte rețete de bunătăți deosebite precum clătitele sărate cu brânzeturi și pui sau somon, lipii libaneze ușor crocante și brioșele aperitiv cu cașcaval și ceapa verde. Cum ne plac mult deliciile italiene, ți-am pregătit pe blog și rețete de panzanella cu roșii și crutoane, lasagna reinventată, plus multe rețete de tiramisu.

Oricând vrei să gătești bunătăți, aruncă o privire pe boromirmarket.ro și alege de acolo Făina albă superioară Boromir sau alte ingrediente de nelipsit din bucătărie. În magazinul online te așteaptă nenumărate surprize delicioase: Pasca Boromir cu miez pufos și gust inedit sau tradițional, Cozonacii Royal cu glazură fină și cipsuri de ciocolată, dar și Cozonacii Boromir cu unt, nuci crocante și scorțișoară, vedetele dulci ale Paștelui.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi fierbe cartofii în coajă într-o oală mare cu apă și sare. După ce s-au fiert bine, lasă-i puțin la răcit. Zdrobește cartofii călduți astfel încât să obții un piure fără cocoloașe. Te sfătuim să nu îi lași să se răcească de tot, altfel aluatul nu se va lega la fel de bine.
  • Adaugă oul, apoi făina treptat și amestecă foarte bine, după care trebuie să condimentezi cu sare și piper. Adaugă parmezanul și frământă bine cu mâna.
  • Odată ce s-a omogenizat aluatul și au dispărut cocoloașele, împarte-l în 10-11 bucăți egale. Înainte de a modela gnocchi, pudrează masa de lucru cu făină. Urmează să alungești bucățile sub forma unor șnururi cu grosimea de 1-1.5 cm. Taie fiecare șnur cu cuțitul în bucăți egale în funcție de lungimea dorită. Ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 2-3 cm și o lățime de 1 cm.
  • În continuare trebuie să modelezi pastele de cartofi după cum îți place. Gnocchi pot avea o formă ovală sau rotundă, iar dacă vrei să le conferi forma striată specifică trebuie le să presezi cu furculița.
  • Mai apoi trebuie să le lași timp de 30 minute pe masa de lucru, după care le poți fierbe într-o oală cu apă fiartă și sare. Te sfătuim să nu adaugi toate găluștele de cartofi deodată, altfel nu se vor fierbe bine. Îndată ce se ridică la suprafața apei, scoate-i din apă folosind o strecurătoare. Alături de parmezan ras și de un sos de roșii, aceste gnocchi gustoase te vor cuceri cu desăvârșire! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *