Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Mai întâi fierbe cartofii în coajă într-o oală mare cu apă și sare. După ce s-au fiert bine, lasă-i puțin la răcit. Zdrobește cartofii călduți astfel încât să obții un piure fără cocoloașe. Te sfătuim să nu îi lași să se răcească de tot, altfel aluatul nu se va lega la fel de bine.
- Adaugă oul, apoi făina treptat și amestecă foarte bine, după care trebuie să condimentezi cu sare și piper. Adaugă parmezanul și frământă bine cu mâna.
- Odată ce s-a omogenizat aluatul și au dispărut cocoloașele, împarte-l în 10-11 bucăți egale. Înainte de a modela gnocchi, pudrează masa de lucru cu făină. Urmează să alungești bucățile sub forma unor șnururi cu grosimea de 1-1.5 cm. Taie fiecare șnur cu cuțitul în bucăți egale în funcție de lungimea dorită. Ar trebui să aibă o lungime de aproximativ 2-3 cm și o lățime de 1 cm.
- În continuare trebuie să modelezi pastele de cartofi după cum îți place. Gnocchi pot avea o formă ovală sau rotundă, iar dacă vrei să le conferi forma striată specifică trebuie le să presezi cu furculița.
- Mai apoi trebuie să le lași timp de 30 minute pe masa de lucru, după care le poți fierbe într-o oală cu apă fiartă și sare. Te sfătuim să nu adaugi toate găluștele de cartofi deodată, altfel nu se vor fierbe bine. Îndată ce se ridică la suprafața apei, scoate-i din apă folosind o strecurătoare. Alături de parmezan ras și de un sos de roșii, aceste gnocchi gustoase te vor cuceri cu desăvârșire! Poftă bună!