
Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Deși noi am folosit roșii proaspete pentru salata panzanella, le poți și rumeni în cuptor. Dacă vrei să le coci, începe prin a preîncălzi cuptorul la 220 grade C. Pe o tavă cu grătar pune roșiile după ce le tai în două. Mai apoi, unge-le cu 2 linguri de ulei de măsline, după care le asezonezi cu sare. Rumenește roșiile la grill timp de 10-12 minute, până când coaja lor se înnegrește puțin pe alocuri. După ce le-ai scos, pune-le într-un bol mare, acoperă-le cu un capac și lasă-le astfel timp de 15 minute.
- Taie roșiile cherry coapte sau proaspete în bucățele mai mici, amestecându-le mai apoi cu ceapa, usturoiul, oțetul, chili, 4 linguri de ulei de măsline și o lingură de oregano.
- Urmează să prepari crutoanele pentru panzanella din Pâinea țărănească Boromir. Taie 2/3 din pâine în felii, pe care trebuie să le tai mai apoi în pătrățele mici. Dă bucățelele de pâine printr-un amestec de ulei, busuioc și sare, după care le poți lăsa în cuptor timp de 10 minute la 200 de grade C. Mai poți amesteca în ele din când în când cu o lingură de lemn ca să te asiguri că se rumenesc uniform. După aceea trebuie să le lași la răcit. Poți prepara crutoanele și din Franzela neagră cu maia de la Boromir, dacă vrei ca salata italiană să fie și mai bogată in fibre.
- Într-un bol încăpător pune amestecul de roșii, crutoanele, o lingură de oregano, mozzarella ruptă în bucățele mici și două linguri de ulei de măsline. După cum ai văzut, este atât de simplu să obții o salată italiană delicioasă, pe care sigur o vei mânca cu mare poftă! O poți servi imediat sau o poți lăsa la frigider pentru câteva ore în cazul în care vrei să te răcorească vara cu aromele sale. Iar dacă nu folosești și mozzarella, poți savura salata cu pâine și în zilele de post. Poftă bună!