Lasagna, delicatesa italiană reinventată după rețeta Boromir

lasagna reteta
Yields: 1 Serving Difficulty: Easy

Lasagna la cuptor este unul dintre cele mai populare delicii tradiționale din Italia, încântându-te cu straturile suprapuse de carne, brânzeturi, sosuri și paste. Pentru zilele în care vrei să intri în atmosfera mediteraneeană, ți-am pregătit o rețetă inedită de lasagna reinterpretată pe care o prepari cu Jimbla albă cu cartofi Boromir.

Lasagna reinventată cu gust de burger

O adevărată bunătate cu umpluturi bogate, înmiresmate de fel și fel de mirodenii, lasagna tradițională își trage originea din Italia din timpurile medievale. Farmecul său constă atât în bogăția de gusturi și texturi, cât și în faptul că este un preparat versatil pentru care poți face multe combinații de arome.

Pentru stratul de carne poți folosi carne tocată de porc, vită sau pui, pe care o poți alterna cu brânzeturi precum ricotta, parmezan sau mozzarella. Iar pentru a desăvârși gustul lor, este esențial să prepari mult sos de roșii. La final, straturile rumene de carne, sos de roșii și brânzeturi se armonizează minunat, amintindu-ți de gustul unui burger apetisant. Dacă preferi o variantă mai light, poți găti la cuptor o lasagna vegetariană cu umpluturi de legume.

Bunătăți preparate cu Jimbla Boromir

Feliile de Jimblă albă cu cartofi Boromir completează minunat straturile de carne tocată, brânză și sos, conferind un gust cu totul inedit preparatului de lasagna. Aroma de cartofi și miezul pufos al pâinii se întrepătrund perfect cu celelalte ingrediente, astfel încât vei rămâne surprins de armonia de arome. Jimbla Boromir este produsă în urma fermentației naturale pentru care se folosesc maiaua și alte ingrediente de cea mai bună calitate. O poți comanda online de pe boromirmarket.ro, unde vei găsi bunătăți special concepute pentru a-ți oferi o experiență autentică a gustului.

Tot de acolo poți alege și alte pâini pe placul tău, precum pâinile țărănești coapte pe vatră, franzelele integrale, negre, fără sare, cu graham, sau chiflele perfecte pentru micul dejun. Cu pâinile Boromir poți prepara ușor și rețete cu avocado, crutoane crocante, mini quiche și nenumărate aperitive. Descoperă savori noi și cu rețetele noastre de sandvișuri gustoase, numai bune de pregătit pentru excursii, prânzul la birou sau pentru pachețelul celor mici.

Rețeta video pentru lasagna:

Ingredients

0/13 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, după care poți prepara amestecul pentru stratul de carne. Într-o tigaie medie amestecă cârnații tocați, ceapa, carnea de vită tocată și usturoiul. Gătește amestecul pe foc mediu până când s-a făcut carnea. Mai apoi scurge grăsimea și adaugă sosul de paste, pasta de tomate și mixul italian de ierburi aromatice. Lasă amestecul la gătit pentru 5 minute și după aceea îl poți lua de pe foc.
  • Într-un bol mic amestecă 2 căni de mozzarella, ricotta, un sfert de cană de parmezan, pătrunjelul și oul.
  • În continuare trebuie să întinzi un strat din amestecul de carne pe o tavă medie ca mărime. Deasupra pune 4 felii de Jimbla cu cartofi Boromir, peste care urmează să întinzi stratul de brânzeturi. Pune iar un strat de carne, unul de felii de pâine și altul de brânzeturi.
  • Nu mai trebuie decât să pui lasagna în cuptorul preîncălzit unde o lași timp de 45 de minute la făcut. După ce o scoți presară deasupra mozzarella și parmezanul rămas și mai las-o în cuptor pentru încă 15 minute. Când capătă o textură ușor crocantă și maronie, o poți scoate din cuptor. În curând bucătăria ta se va umple de mirosuri ademenitoare iar lasagna va fi gata de servit! O poți savura oricând ai poftă de ceva gustos, fie că este vorba de prânz, cină sau gustare între mese. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *