lasagna reteta

Lasagna, delicatesa italiană reinventată după rețeta Boromir

Lasagna la cuptor este unul dintre cele mai populare delicii tradiționale din Italia, încântându-te cu straturile suprapuse de carne, brânzeturi, sosuri și paste. Pentru zilele în care vrei să intri în atmosfera mediteraneeană, ți-am pregătit o rețetă inedită de lasagna reinterpretată pe care o prepari cu Jimbla albă cu cartofi Boromir. Lasagna reinventată cu gust …

bulz la cuptor reteta

Bulz la cuptor cu brânză de burduf

Printre cele mai îndrăgite bucate românești cu tradiție se numără și bulzul la cuptor, un preparat rustic cu brânză și mămăligă, ce amintește de savoarea mâncărurilor ciobănești. Această bunătate surprinde perfect bogăția gusturilor românești, dar și simplitatea minunată a vieții petrecute printre dealuri și munți, în cătune îndepărtate, ascunse în inima naturii. Cum ne place …

foietaj cu branza

Foietaj cu brânză: aperitive festive quatro formaggi

Foietajul cu brânză este gustarea rapidă ideală pentru sărbătorile iernii, încântându-te mereu cu textura crocantă ce completează gustul cremos și fin al brânzeturilor. Îl poți servi pe platourile festive cu aperitive sau la petreceri, dar merge savurat și când vrei să ai parte de un mic răsfăț, incredibil de delicios. Când vrei să te bucuri …

bruschete cu somon retete

Bruschete cu somon pentru masa de sărbătoare

Minunatele bruschete cu somon îmbină multe arome și texturi îmbietoare care creează numai clipe de savoare, fiind deliciile italiene perfecte pentru ocaziile speciale. Aceste aperitive crocante și apetisante sunt foarte apreciate de sărbători, la petreceri sau în alte momente importante pentru tine și cei dragi. Totuși merg de minune și atunci când pur și simplu …

chiftele de legume

Chiftele de legume, moi și gustoase

Chiftelele de legume aduc savoarea în bucătăria ta cu miezul lor pufos și gustul foarte aromat. Merg de minune în zilele de vară în special atunci când căldura te îndeamnă să mănânci cât mai lejer. Suntem în plin sezon estival, așa că ne gândim tot mai mult la ce bunătăți light putem mânca în perioada …

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște te cucerește de la prima degustare cu simplitatea și savoarea sa. Sucul de roșii dulce-acrișor, zarzavaturile și găluștele pufoase se îmbină perfect, conferindu-i un gust absolut delicios. Așadar, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă ușoară de supă de roșii cu găluște din Grișul Boromir. Lejeră și hrănitoare, această bunătate merge …

fasole batuta reteta

Fasole bătută cu ciuperci sotate

Fasolea bătută este unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le îndrăgesc mult în zilele de post. Și de ce nu ar fi așa? Crema de fasole ne încântă pe noi toți cu gustul fin și foarte apetisant, ce se potrivește cel mai bine cu ceapă caramelizată sau ciuperci sotate. Pentru astăzi ți-am pregătit o …

supa crema de morcovi reteta

Supă cremă de morcovi cu crutoane

Supa cremă de morcovi este exact ce îți trebuie când vrei să mănânci ceva bun și foarte hrănitor. Pe lângă faptul că te încântă cu savoarea sa, este bogată în nutrienți și îți oferă o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Așadar astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă de supă cremă de morcovi, perfectă …

gyros reteta

Gyros: rețetă cu carne de porc și sos tzatziki

Cum am descrie gyrosul grecesc în câteva cuvinte? Bogat în arome, delicios. Sosul tzatziki, legumele proaspete și carnea marinată sunt completate minunat de lipiile preparate cu Făina albă superioară Boromir. În continuare ți-am pregătit diferite idei după care poți adapta rețeta de gyros. Descoperă și ce trucuri poți face ca să obții o adevărată bunătate. …

Feluri principale

Chiftele pufoase din brânză și Jimbla cu cartofi Boromir

O gustare mult îndrăgită pentru aromele bogate, chifteluțele te încântă de fiecare dată cu textura și gustul lor fie că le savurezi la mesele de zi cu zi sau la cele festive. Fiind foarte versatile, le poți servi ca atare sau alături de piure, salate și multe alte preparate. Iar rețeta noastră simplă de chiftele...

Lasagna, delicatesa italiană reinventată după rețeta Boromir

Lasagna la cuptor este unul dintre cele mai populare delicii tradiționale din Italia, încântându-te cu straturile suprapuse de carne, brânzeturi, sosuri și paste. Pentru zilele în care vrei să intri în atmosfera mediteraneeană, ți-am pregătit o rețetă inedită de lasagna reinterpretată pe care o prepari cu Jimbla albă cu cartofi Boromir. Lasagna reinventată cu gust...

Pizza la tigaie cu blat de pâine, o rețetă super rapidă

Tuturor ne place să savurăm o pizza la tigaie delicioasă, cu topping-uri de tot felul și blat pufos sau subțire și crocant. Probabil că este unul dintre cele mai faimoase preparate italiene de care ne-am îndrăgostit iremediabil. Cum nu ai mereu timp sau dispoziția necesară ca să prepari varianta clasică și totuși vrei să te...

Sufleu de dovlecei cu brânzeturi

Sufleul de dovlecei este hrănitor, ușor de făcut și nespus de gustos. Dovleceii, sosul Bechamel și brânzeturile transformă acest preparat într-un deliciu bun de savurat oricând. Pentru mai multă inspirație, ți-am pregătit diferite idei delicioase după care poți adapta rețeta de sufleu de dovlecei astfel încât să obții o combinație de arome pe placul tău....

Colțunași cu brânză de vaci, o adevărată bunătate

Colțunașii cu brânză aduc un plus de bucurie și savoare de fiecare dată când îi servești cu multă smântână la masa în familie. Aceste bunătăți tradiționale, mult îndrăgite în Moldova și nu numai, au un gust inconfundabil, conferit de umplutura bogată de brânză și textura fragedă. Rețeta noastră de colțunași cu brânză sărată de vaci...

Omletă la cuptor cu brânză și șuncă

Oare cine poate rezista gustului unei delicioase omlete la cuptor? Odată ce ai scos-o din cuptor, omleta rumenă și foarte pufoasă răspândește o mireasmă apetisantă in toată bucătăria și te cucerește de la prima degustare. Merge de minune servită ca gustare rapidă, iar dacă o savurezi la micul dejun, această bunătate promite să îți însenineze...

Ciulama de ciuperci cu mămăligă

Ciulamaua de ciuperci este unul dintre acele preparate tradiționale pe care le îndrăgim tare mult pentru simplitatea și savoarea lor. Sosul alb cremos și fin se îmbină perfect cu ciupercile călite, verdețurile și aroma de usturoi. Bucatele cu tradiție ocupă un loc aparte în inima noastră, motiv pentru care de data asta vrem să te...

Cilbir, rețetă de ouă poșate turcești

Cum ar fi să vină vacanța mai repede? Cu rețeta noastră de cilbir, tradiționalele ouă turcești, te simți deja într-o călătorie a gustului. Ouăle poșate, iaurtul cu usturoi și uleiul de măsline condimentat și spicy creează o bunătate de preparat. Gustul său oriental se potrivește perfect cu un toast crocant, motiv pentru care am completat...

Gnocchi, rețetă italiană ușor de făcut

Gnocchi, celebrele paste din cartofi, sunt numai bune de savurat oricând vrei să te bucuri de la dolce vita în stilul italian. Aromele delicate de cartofi și parmezan se împletesc într-o armonie minunată cu textura lor moale. Astăzi inspirația ne poartă în vacanță pe meleagurile italiene, printre străduțele înguste, unde se resimt aromele mediteraneene de...

Frigărui de pui cu toast crunchy

Ce bine e când pe masă te așteaptă o porție generoasă de frigărui de pui! Marinate și rumenite la grătar sau în cuptor, frigăruile ies suculente și fragede. Pentru că merg foarte bine cu ceva crocant, am prăjit feliile de Franzelă de secară Boromir, o pâine gustoasă, dospită lent cu maia naturală, fără conservanți. Pentru...

Gujoane de pui în crustă crispy

Cum se fac gujoanele de pui? Mai ușor decât te-ai aștepta, iar gustul este absolut delicios. Fragede la interior și crispy la exterior, fășiile de piept de pui în crustă rumenă te cuceresc din prima cu savoarea lor. Așadar, ne-am propus să te inspirăm astăzi cu o rețetă de gujoane din piept de pui cu...

Iahnie de fasole cu toast crunchy

Așa-i că îți place iahnia de fasole? Hrănitoare, gustoasă și bogată în fibre, iahnia din boabe de fasole completează perfect masa de prânz sau cina. În plus, se prepară foarte ușor, dar trebuie să iei în considerare faptul că boabele de fasole se lasă la înmuiat de seară până a doua zi. Dacă vrei să...

Gyros: rețetă cu carne de porc și sos tzatziki

Cum am descrie gyrosul grecesc în câteva cuvinte? Bogat în arome, delicios. Sosul tzatziki, legumele proaspete și carnea marinată sunt completate minunat de lipiile preparate cu Făina albă superioară Boromir. În continuare ți-am pregătit diferite idei după care poți adapta rețeta de gyros. Descoperă și ce trucuri poți face ca să obții o adevărată bunătate....

Varză călită cu carne de porc

Ai vrea să gătești un preparat tradițional, consistent și gustos, dar lipsește inspirația? Încearcă rețeta noastră de varză călită cu carne de porc și felii prăjite de Franzelă Boromir fără sare, cu maia naturală. Se prepară ușor, fără să fie nevoie de prea multă experiență în bucătărie. Iar la final te așteaptă câteva sfaturi și...

Rețetă de mici ușor de făcut

Tuturor ne place gustul mititeilor, așa că pentru azi ți-am pregătit o rețetă de mici plină de savoare. Se știe prea bine că sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească și că gustul lor tradițional se potrivește perfect cu muștar. Franzela graham Boromir vine în completarea mititeilor, fiind nelipsită din această combinație...

Supe&Ciorbe

Crutoane de casă picante din pâinea Boromir

Aromate și crocante, crutoanele desăvârșesc gustul supelor cremă, salatelor dar și al altor mâncăruri, cum ar fi fripturile cu umpluturi. Și pot fi foarte bine servite și ca snacks-uri sănătoase la film sau atunci când pleci în excursii întrucât le poți transporta ușor fără să se altereze. În plus, poți experimenta în voie cu aromele...

Ciorba de legume, un deliciu de vară rapid

Una dintre bucuriile culinare ale verii este cu siguranță ciorba de legume. Hrănitoare și bogată în arome, aceasta merge foarte bine în zilele călduroase în care preferi să te răsfeți cu ceva light. Pentru mai multă inspirație în bucătărie, ne-am gândit să îți sărim în ajutor cu o rețetă super ușoară și delicioasă de ciorbă...

Supă cu găluște pufoase și gust tradițional

Supa cu găluște este un preparat tradițional foarte delicios și sănătos, numai bun de savurat la mesele în familie. Fie că o servești la prânz sau cină, această bunătate te va încânta cu pufoasele găluște din griș și aroma bogată a legumelor completate de carnea de pui. Astăzi ne-am propus să te inspirăm cu o...

Gazpacho, tradiționala supă spaniolă de roșii

Supa rece de roșii Gazpacho este un preparat tradițional spaniol, care te revigorează vara cu gustul său aromat. Se remarcă atât prin simplitate, cât și prin savoarea conferită de prospețimea roșiilor. Cum zilele călduroase cer mâncăruri light, ți-am pregătit o rețetă simplă de Gazpacho cu toast crocant din Franzela albă Boromir cu maia. Se face...

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște te cucerește de la prima degustare cu simplitatea și savoarea sa. Sucul de roșii dulce-acrișor, zarzavaturile și găluștele pufoase se îmbină perfect, conferindu-i un gust absolut delicios. Așadar, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă ușoară de supă de roșii cu găluște din Grișul Boromir. Lejeră și hrănitoare, această bunătate merge...

Supa cremă de broccoli cu crutoane

Supa cremă de broccoli este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Se face foarte ușor, este bogată în arome și foarte hrănitoare. Pentru un plus de inspirație, astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă simplă de supă de broccoli cu brânză și crutoane preparate din Franzela albă Boromir cu maia. Sfaturi de preparare supă...

Rețetă simplă de supă cremă de roșii

Hrănitoare și aromată, supa cremă de roșii este tot ce ai nevoie într-o zi de toamnă. Se prepară ușor și dacă o completezi cu niște covrigei crocanți, rezultatul este mai delicios. Covrigeii Boromir cu ulei de măsline și roșii se potrivesc foarte bine în această combinație. Dacă îți plac supele, poți încerca și rețeta noastră...

Ciorbă de perișoare cu gust tradițional

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri românești. Gustul său autentic este dat de perișoarele preparate cu carne și de zarzavaturile aromate. O prepari ușor, iar dacă o completezi cu Franzela integrală Boromir cu maia, te bucuri de un plus de savoare. Cum gătești o ciorbă gustoasă? Vei găsi mai jos mai...

Salate

Arome italiene: panzanella cu roșii și crutoane

Panzanella este o salată italiană cu totul specială întrucât reușește să poarte gusturile mediteraneene în întreaga lume pentru a ne surprinde cu savoarea sa rustică, minunată. Iar aromele sale te duc îndată cu gândul la dealurile însorite ale Italiei, la satele pitorești unde se ascund fel și fel de delicii. Deși există nenumărate variante ale...

Salată grecească, rețetă simplă cu toast crocant

Nu ai cum să nu adori salata grecească. Legumele proaspete se combină perfect cu brânza feta și măslinele, transformând-o într-un deliciu fresh. Gândul ne zboară deja la plajele însorite și la aromele Greciei, motiv pentru care astăzi vrem să te surprindem cu rețeta de salată horiatiki, celebra salată țărănească grecească. Toastul crocant din Franzela fără...

Salată Caesar cu piept de pui, crutoane și parmezan

Când vine vorba de o salată bogată, foarte gustoasă, nu-i așa că te gândești la salata Caesar? Cât de frumos se combină crutoanele, salata verde, puiul rumen și dressing-ul cremos, ce îi echilibrează gustul. Așadar îți propunem să descoperi rețeta noastră cu pui crispy și crutoane preparate din Franzela de secară Boromir cu maia. Inspirată...