Ciorba de legume, un deliciu de vară rapid

ciorba de legume reteta
Difficulty: Easy

Una dintre bucuriile culinare ale verii este cu siguranță ciorba de legume. Hrănitoare și bogată în arome, aceasta merge foarte bine în zilele călduroase în care preferi să te răsfeți cu ceva light.

Pentru mai multă inspirație în bucătărie, ne-am gândit să îți sărim în ajutor cu o rețetă super ușoară și delicioasă de ciorbă de zarzavaturi care se prepară în mai puțin de o oră. Fie că o servești la prânz sau cină, savoarea sa promite să îi adune pe toți la masă în special dacă o savurezi alături de Franzela albă Boromir cu maia.

Ciorba țărănească de legume cu gust tare bun

Pornind de la rețeta noastră, poți încerca diferite combinații de arome în funcție de preferințe. Printre zarzavaturile pe care le poți folosi se numără morcovii, păstărnacul, mazărea, țelina, ardeiul gras sau kapia, fasolea, cartofii, varza, conopida, ceapa sau prazul și dovleceii.

Ca să iasă mai aromată, este musai să adaugi la final verdețuri precum pătrunjel sau leuștean. De asemenea, te sfătuim să prepari ciorba de legume cu borș sau zeamă de lămâie în cazul în care vrei să obții un gust mai acrișor. Noi am folosit roșii în bulion pentru a-i conferi ciorbei un plus de aromă.

Dacă vrei să pregătești și alte preparate lejere, aruncă o privire pe blog la rețetele noastre pline de savoare și descoperă cum poți obține îndată dovleceii pane cu parmezan în crustă crunchy din pâine sau lasagna reinventată cu Jimbla Boromir.

Ciorba de legume, mai apetisantă cu Franzela Boromir

Franzela albă Boromir completează perfect ciorba de legume cu miezul pufos și aroma sa aparte. Punem mult suflet și pasiune în prepararea Franzelelor Boromir și folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri de o experiență desăvârșită. Datorită fermentației naturale cu maia, acestea capătă un gust unic, numai bun de savurat cu mâncărurile preferate.

Pe boromirmarket.ro ți-am pregătit o colecție întreagă de pâini pe placul întregii familii. De la franzelele fără sare, negre, integrale, cu graham sau cartofi, în magazinul nostru online găsești nenumărate sortimente pe care le poți servi în fel și fel de combinații. Franzela muntenească cu 5 cereale și 5 semințe este o altă alegere minunată pentru ciorba de legume. Pe lângă faptul că are un conținut bogat de fibre, îți oferă o senzație de sațietate pentru mai multă vreme.

Ingredients

Instructions

0/3 Instructions
  • Pentru început trebuie să călești o parte din legume. După ce ai curățat și tocat ceapa, ardeiul, morcovii și păstărnacul, călește-le cu puțin ulei într-o oală mare împreună cu mazărea, fasolea verde și bulionul.
  • După ce au trecut 10 minute, adaugă varza și cartofii tăiați în bucățele, apoi completează cu 2L de apă. Fierbe ciorba timp de 15-20 de minute la foc mediu. Dacă vrei ca legumele să fie mai moi, le poți fierbe mai mult timp. În cazul în care vrei să folosești borș, este esențial să îl fierbi separat într-un ibric și apoi să îl pui în ciorba de legume. Aceasta se poate acri și cu zeamă de lămâie sau oțet în funcție de preferințe.
  • La final adaugă și leușteanul după ce l-ai tocat mărunt. Servește caldă ciorba de legume la masa în familie alături de pufoasa Franzelă Boromir și de un bol plin cu iaurt grecesc sau smântână. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *