
Difficulty: Easy
Ingredients
Instructions
- Pentru început va trebui să prepari pesmetul din Franzela Boromir. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Mărunțește feliile de franzela în robotul de bucătărie, apoi pune-le în tavă, având grijă să le distribui uniform. Stropește pesmetul cu ulei de măsline, presară sare și rumenește-l apoi timp de 10-18 minute până capătă o culoare aurie, ușor maronie. Poți folosi condimente ca să îi conferi un gust aromat.
- Decojește dovleceii, apoi taie-i în bucati mai lungi, nu foarte subtiri. Poți folosi și zucchini pentru rețeta de dovlecei pane.
- Într-un bol bate ouăle, apoi adaugă sare și piper. Amestecă în alt vas parmezanul ras și pesmetul din Franzela Boromir. Dacă te grăbești și nu vrei să faci pesmet de casă, folosește Pesmetul Boromir pentru crusta de dovlecei.
- Pune ulei într-o tigaie adâncă și încinge-l la foc mediu. Uleiul din tigaie ar trebui să acopere dovleceii, așa că este nevoie să folosești o cantitate mai mare de ulei pentru prăjire. După ce s-a încins bine, trebuie să dai dovleceii prin făină, apoi prin ouă și prin amestecul de pesmet.
- Prăjește puțini dovlecei deodată ca să se facă bine. Ar trebui să îi lași 2-3 minute pe fiecare parte și nu mai mult pentru a nu absorbi mult ulei. Scoate dovleceii pane pe șervețele de bucătărie, apoi presară pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Alături de smântână sau iaurt din belșug, gustul lor te va cuceri cu desăvârșire! Poftă bună!