Dovlecei pane cu parmezan

dovlecei pane reteta
Difficulty: Easy

Cum vine vara, ne ducem îndată cu gândul la dovleceii pane cu miez moale și crustă crocantă din pesmet! Sunt minunați alături de un sos de iaurt sau smântână cu usturoi, dar fii sigur că vor dispărea ca prin magie din farfurie înainte să apuce să se răcească.

Rețeta noastră de dovlecei pane în crustă se prepară ușor, iar rezultatul este delicios. Dacă preferi să pregătești tu pesmetul din pâine, încearcă rețeta bonus pe care ți-am pregătit-o în articol. Pesmetul preparat din Franzela albă cu maia Boromir fi gata în mai puțin de o jumătate de oră.

Gustarea perfectă de vară: dovlecei pane

De gustul dovleceilor pane nu te mai saturi. Fie că îi prepari simpli sau mai aromați, aceștia vor ieși oricum tare buni. Pentru un plus de aromă, poți să îi condimentezi cu pudră de usturoi sau ceapă, oregano, busuioc sau un mix de condimente italiene. Iar înainte de servire, merge să presari pătrunjel proaspăt.

Cum se fac dovleceii pane?

Odată ce ai tăiat dovleceii pe lungime, îi dai prin făină, apoi prin ouăle bătute și la sfârșit printr-un amestec de parmezan și pesmet. În continuare trebuie să îi prăjești într-o baie de ulei. Totuși, îi poți rumeni și în cuptor în cazul în care îi vrei mai crocanți. Când îi prăjești, îți recomandăm să nu rumenești mai multe fâșii de dovlecei în același timp. Altfel, timpul de prăjire va fi mai mare și dovleceii vor absorbi mai mult ulei.

După ce s-au făcut, este musai să savurezi dovlecii pane alături de un bol generos de smântână sau iaurt grecesc pentru a te bucura de un răsfăț pe cinste. Dacă îți plac mâncărurile cu dovlecei, sigur vei adora și rețeta noastră apetisantă de sufleu de dovlecei cu brânzeturi.

Dovlecei în crustă de pesmet din Franzela Boromir

Din Franzela Boromir obții pesmetul perfect pentru dovleceii pane, dar și pentru alte rețete. Datorită aromei și texturii sale unice, dovleceii pane capătă o crustă crunchy și foarte aromată. Descoperă pe blog și rețeta noastră de crutoane picante, numai bune de savurat în supe și salate.

Franzelele Boromir sunt preparate cu fermenți naturali și alte ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică. Sunt sănătoase, bune la gust și au un miez foarte pufos. Comandă-le oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești multe alte sortimente de pâine pentru toate gusturile.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început va trebui să prepari pesmetul din Franzela Boromir. Preîncălzește cuptorul la 180 grade C, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Mărunțește feliile de franzela în robotul de bucătărie, apoi pune-le în tavă, având grijă să le distribui uniform. Stropește pesmetul cu ulei de măsline, presară sare și rumenește-l apoi timp de 10-18 minute până capătă o culoare aurie, ușor maronie. Poți folosi condimente ca să îi conferi un gust aromat.
  • Decojește dovleceii, apoi taie-i în bucati mai lungi, nu foarte subtiri. Poți folosi și zucchini pentru rețeta de dovlecei pane.
  • Într-un bol bate ouăle, apoi adaugă sare și piper. Amestecă în alt vas parmezanul ras și pesmetul din Franzela Boromir. Dacă te grăbești și nu vrei să faci pesmet de casă, folosește Pesmetul Boromir pentru crusta de dovlecei.
  • Pune ulei într-o tigaie adâncă și încinge-l la foc mediu. Uleiul din tigaie ar trebui să acopere dovleceii, așa că este nevoie să folosești o cantitate mai mare de ulei pentru prăjire. După ce s-a încins bine, trebuie să dai dovleceii prin făină, apoi prin ouă și prin amestecul de pesmet.
  • Prăjește puțini dovlecei deodată ca să se facă bine. Ar trebui să îi lași 2-3 minute pe fiecare parte și nu mai mult pentru a nu absorbi mult ulei. Scoate dovleceii pane pe șervețele de bucătărie, apoi presară pătrunjel proaspăt, tocat mărunt. Alături de smântână sau iaurt din belșug, gustul lor te va cuceri cu desăvârșire! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *