Sufleu de dovlecei cu brânzeturi

sufleu de dovlecei reteta
Yields: 7 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 20 Mins Cook Time: 40 Mins Total Time: 1 Hr

Sufleul de dovlecei este hrănitor, ușor de făcut și nespus de gustos. Dovleceii, sosul Bechamel și brânzeturile transformă acest preparat într-un deliciu bun de savurat oricând.

Pentru mai multă inspirație, ți-am pregătit diferite idei delicioase după care poți adapta rețeta de sufleu de dovlecei astfel încât să obții o combinație de arome pe placul tău. Preparat cu Făina superioară Boromir, sufleul capătă un gust unic ce surprinde prin simplitate și savoare.

Sufleul de dovlecei în variante delicioase

Sufleul de dovlecei se potrivește foarte bine cu nenumărate tipuri de brânzeturi. Printre acestea se numără cașcavalul, brânza Emmentaler, brânza cu mucegai, telemeaua și brânza de vaci.

Dovleceii pot fi completați cu alte ingrediente ce conferă un gust bogat mâncării: șuncă, ciuperci, ceapă verde sau morcovi. Ca să iasă mai aromat sufleul, poți adăuga și verdețuri precum mărarul sau pătrunjelul. În locul dovleceilor merge să folosești și zucchini în funcție de preferință.

Sufleu de dovlecei preparat cu Făina Boromir și câteva ingrediente simple

Înaintesăcurețișisărazi dovleceii pentru souffle, trebuie să te ocupi de sosul alb pe care îl prepari îndată cu făină, unt, lapte șinucșoară. Făinaalbă de grâu Boromir conferă sufleului de dovlecei o savoare aparte de care se vor bucura toți pofticioși la masa în familie. Sosul fin vine în completarea albușurilor bătute spumă pentru a crea un gust minunat și o textur ăaerată, ușor cremoasă.

În prepararea Făinii Boromir folosim doar boabe de grâu atent selecționate pentru a-ți pune la dispoziție o făină de calitate superioară. O poți comanda online din magazinul boromirmarket.ro, unde te așteaptă nenumărate ingrediente perfecte pentru rețetele tale preferate. Dacă ți-a plăcut rețeta de souffle cu dovlecei, sigur vei adora și brioșele aperitiv cu ceapă verde și ardei după rețeta de pe blogul nostru.

Ingredients

0/10 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/7 Instructions
  • Mai întâi trebuie să prepari sosul alb. Într-o oală mică pune laptele la fiert, iar în altă oală pune untul și lasă-l la topit la foc mic. Adaugă Făina Boromir peste untul topit și amestecă energic cu un tel astfel încât să se omogenizeze compoziția. Dacă preferi un sos mai gros, mai poți pune puțină făină.
  • Urmează să pui laptele fierbinte peste amestecul de mai sus. Ai grijă să amesteci încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Sosul trebuie fiert până când se îngroașă. În aproximativ 5 minute ar trebui să fie gata. Completează apoi cu sare, piper alb și nucșoară. Dacă s-au format cocoloașe, folosește o sită pentru a-l strecura. Poți lăsa deoparte sosul cât timp te ocupi de următorii pași. Acesta trebui să fie ușor călduț când îl vei folosi pentru sufleul de dovlecei.
  • Rade dovleceii cu sau fără coajă în funcție de preferințe, după care trebuie să îi scurgi bine de zeamă folosind o strecurătoare. Îi poți amesteca cu sare dacă vrei să se elimine mai repede excesul de zeamă. Merge să folosești atât dovlecei, cât și zucchini în rețeta noastră.
  • Separă gălbenușurile de albușuri, apoi bate gălbenușurile și amestecă-le cu sosul alb călduț, brânzeturile rase, dovleceii rași și piperul. Într-un vas separat, mixează albușurile cu puțină sare până când obții o spumă foarte fermă.
  • Adaugă în trei etape spuma de albușuri peste amestecul de dovlecei, având grijă de fiecare dată să amesteci ușor cu spatula. Textura sufleului va ieși mai aerată dacă nu amesteci excesiv.
  • Preîncălzește cuptorul la 200 grade C, apoi unge cu puțin unt o tavă cu lungimea de 25 cm și lățimea de 18 cm. Toarnă compoziția de dovlecei în tavă, apoi presară cașcaval ras sau alte brânzeturi pe gustul tău. Crusta rumenă care se va forma la suprafață te va cuceri complet.
  • Lasă la copt sufleul de dovlecei timp de 30 de minute fără să deschizi ușa cuptorului. După jumătate de ora, poți deschide cuptorul ca să întorci tava pe cealaltă parte. Mai lasă sufleul la rumenit timp de încă 10 minute, apoi decorează-l cu câteva felii de zucchini. Sufleul de dovlecei se savurează cu mare plăcere alături de ceapă verde sau cu o smântână potrivit de acrișoară. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *