Category: Feluri principale
Cooking Method: Cuptor

Yields:
7 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 20 Mins
Cook Time:
40 Mins
Total Time:
1 Hr
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- Mai întâi trebuie să prepari sosul alb. Într-o oală mică pune laptele la fiert, iar în altă oală pune untul și lasă-l la topit la foc mic. Adaugă Făina Boromir peste untul topit și amestecă energic cu un tel astfel încât să se omogenizeze compoziția. Dacă preferi un sos mai gros, mai poți pune puțină făină.
- Urmează să pui laptele fierbinte peste amestecul de mai sus. Ai grijă să amesteci încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Sosul trebuie fiert până când se îngroașă. În aproximativ 5 minute ar trebui să fie gata. Completează apoi cu sare, piper alb și nucșoară. Dacă s-au format cocoloașe, folosește o sită pentru a-l strecura. Poți lăsa deoparte sosul cât timp te ocupi de următorii pași. Acesta trebui să fie ușor călduț când îl vei folosi pentru sufleul de dovlecei.
- Rade dovleceii cu sau fără coajă în funcție de preferințe, după care trebuie să îi scurgi bine de zeamă folosind o strecurătoare. Îi poți amesteca cu sare dacă vrei să se elimine mai repede excesul de zeamă. Merge să folosești atât dovlecei, cât și zucchini în rețeta noastră.
- Separă gălbenușurile de albușuri, apoi bate gălbenușurile și amestecă-le cu sosul alb călduț, brânzeturile rase, dovleceii rași și piperul. Într-un vas separat, mixează albușurile cu puțină sare până când obții o spumă foarte fermă.
- Adaugă în trei etape spuma de albușuri peste amestecul de dovlecei, având grijă de fiecare dată să amesteci ușor cu spatula. Textura sufleului va ieși mai aerată dacă nu amesteci excesiv.
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade C, apoi unge cu puțin unt o tavă cu lungimea de 25 cm și lățimea de 18 cm. Toarnă compoziția de dovlecei în tavă, apoi presară cașcaval ras sau alte brânzeturi pe gustul tău. Crusta rumenă care se va forma la suprafață te va cuceri complet.
- Lasă la copt sufleul de dovlecei timp de 30 de minute fără să deschizi ușa cuptorului. După jumătate de ora, poți deschide cuptorul ca să întorci tava pe cealaltă parte. Mai lasă sufleul la rumenit timp de încă 10 minute, apoi decorează-l cu câteva felii de zucchini. Sufleul de dovlecei se savurează cu mare plăcere alături de ceapă verde sau cu o smântână potrivit de acrișoară. Poftă bună!