Crutoane de casă picante din pâinea Boromir

crutoane
Difficulty: Easy

Aromate și crocante, crutoanele desăvârșesc gustul supelor cremă, salatelor dar și al altor mâncăruri, cum ar fi fripturile cu umpluturi. Și pot fi foarte bine servite și ca snacks-uri sănătoase la film sau atunci când pleci în excursii întrucât le poți transporta ușor fără să se altereze. În plus, poți experimenta în voie cu aromele când prepari crutoanele, fiind simplu să le aromatizezi cu diferite condimente.

Rețeta de crutoane picante din pâine cu care vrem să te inspirăm este una cât se poate de ușoară și rapidă. În câțiva pași simpli vei obține niște gustări pline de savoare folosind ca ingredient principal Franzela albă cu maia sau oricare altă pâine Boromir pe placul tău.

Crutoanele, un preparat versatil

Fie că le prepari pentru a completa rețetele de salate și supe de legume, sau pentru a le servi ca gustare între mese, crutoanele te încântă de fiecare dată cu textura crocantă, gustul delicat al pâinii coapte și aromele bogate ale condimentelor pe care le folosești. Printre condimentele folosite în rețeta noastră de cubulețe rumene de pâine se numără oregano, busuiocul și fulgi de chili, dar le poți aromatiza și cu altele în funcție de preferințe. Poți folosi și ierburi aromatice precum cimbrul sau rozmarinul. Și dacă le prepari și cu puțin usturoi sau ceapă, cubulețele din pâine vor căpăta și mai multă savoare. Este o gustare versatilă care îți permite să faci nenumărate combinații de ingrediente.

Crutoane mai gustoase cu Franzela Boromir

Franzela albă Boromir preparată printr-un proces de fermentație naturală cu maia, completează armonios aroma mâncărurilor alături de care o servești, fiind perfectă și pentru rețetele de crutoane. Din pâinile Boromir obții cele mai bune crutoane dar și alte preparate delicioase pe bază de pâine. Tot cu aceste bunătăți gătești și niște delicioase frigănele, pizza cu felii de pâine în loc de blat, umpluturi pentru pui și chiftele. Dacă vrei să prepari sandvișuri gustoase și hrănitoare încearcă și rețeta noastră de pe blog. În prepararea franzelelor Boromir se folosesc ingrediente naturale de cea mai bună calitate astfel încât să te bucuri de un gust unic și o textură minunată.

Pe boromirmarket.ro găsești mai multe sortimente de pâine pe care să le integrezi în nenumărate rețete. De acolo comanzi rapid și ușor franzele fără sare, cu făină dietetică graham, integrale sau negre, și multe alte bunătăți ce promit o experiență deosebită.

reteta crutoane

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade C. Taie feliile de Franzelă albă în cuburi cât mai egale, cu latura de 2 cm. Le poți face și mai mici sau mai mari în funcție de cum preferi să le servești. Totuși, pentru supele cremă ar fi mai bine să folosești cubulețe de pâine mai mici.
  • Pune cubulețele din Franzela Boromir pe o tavă tapetată cu hârtie și lasă-le la copt timp de 2 minute. După ce le-ai scos, lasă-le la răcit. Odată ce s-au răcit, le poți pune într-un bol mare.
  • Într-un bol mai mic amestecă uleiul de măsline, sarea, piperul, usturoiul zdrobit, oregano și busuiocul. După ce ai obținut un amestec omogen, îl poți folosi pentru a stropi crutoanele având grijă să îl răspândești cât mai uniform pe suprafața cubulețelor de pâine.
  • Pune crutoanele în cuptor din nou și lasă-le să se rumenească până când capătă o crustă aurie, ușor maronie. În 15 minute ar trebui să fie gata. Din când în când poți deschide cuptorul să amesteci cu o lingură de lemn ca să te asiguri că se coc uniform. După ce le-ai scos, pune-le într-un bol mare cu fulgi chili și amestecă. De asemenea, te sfătuim să presari și puțin parmezan peste cubulețele de pâine pentru un plus de gust. Le poți servi imediat sau le poți pune într-un borcan sau o caserolă bine închisă în care ar trebui să se păstreze pentru mai multe zile. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *