Gujoane de pui în crustă crispy

gujoane de pui reteta crispy strips
Difficulty: Easy

Cum se fac gujoanele de pui? Mai ușor decât te-ai aștepta, iar gustul este absolut delicios. Fragede la interior și crispy la exterior, fășiile de piept de pui în crustă rumenă te cuceresc din prima cu savoarea lor.

Așadar, ne-am propus să te inspirăm astăzi cu o rețetă de gujoane din piept de pui cu crustă preparată din Făina superioară Boromir. În afară de sfaturile de preparare, ți-am pregătit atât idei de servire, cât și alte moduri în care poți adapta rețeta noastră ca să obții un gust pe placul tău.

Gujoanele de pui sau crispy strips

Gujoanele, numite și crispy strips, sunt șnițelele preparate din fășii de piept de pui sau din mușchiuleț de piept. Ca să iasă mai aromate, este musai să dai fășiile de piept de pui printr-un amestec de iaurt sau lapte bătut și usturoi. Mai apoi trebuie să le tăvălești printr-un amestec de făină sau pesmet. Astfel, capătă acea crusta ușor crocantă și gustoasă. Dacă vrei să fie foarte crunchy, poți folosi și fulgi de porumb. Pentru a obține un gust inedit, merge să tăvălești fășiile de pui prin semințe de susan.

Când vine vorba de prăjire, gujoanele trebuie rumenite într-o baie de ulei. Uleiul încins trebuie să aibă temperatura de 180 grade C pentru ca gujoanele să se facă rapid. Cu cât se prăjesc mai repede, cu atât vor absorbi mai puțin ulei. În funcție de preferințe, puiul crispy poate fi rumenit și în cuptor sau friteuză.

La final savurează gujoanele de pui alături de o salată de vară și un sos pe gustul tău. Dacă le servești alături de un sos de iaurt și usturoi sau un sos roz de maioneză și ketchup, răsfățul va fi și mai minunat. Puiul crispy merge foarte bine pe platourile festive pentru sărbători și petreceri, dar este perfect și pentru masa de zi cu zi.

Gujoane de pui bune de tot cu Făina Boromir

Făina albă superioară Boromir conferă un gust inconfundabil gujoanelor de pui. Micile delicii capătă o crustă și aromă delicioasă care se savurează cu cea mai mare poftă. Făina albă de grâu Boromir este produsă în urma măcinării boabelor de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai parte de un ajutor de nădejde în bucătărie.

În afară de rețeta de gujoane, găsești pe blogul nostru multe alte surprize culinare. Descoperă cum prepari îndată crochetele de cartofi, un alt aperitiv de care nu te mai saturi. Când îți vine pofta de gătit, comanda online Făina Boromir din magazinul nostru online, boromirmarket.ro. Acolo te așteaptă nenumărate ingrediente de cea mai bună calitate cu care gătești mâncărurile tale preferate.

Ingredients

  • PASUL 2

Instructions

0/3 Instructions
  • Pentru început taie mușchiulețul de pui în fâșii subțiri, apoi amestecă într-un bol oul și laptele bătut. Într-un vas separat combină Făina Boromir, pudra de usturoi, piperul, sarea și paprika. În locul făinii, merge să folosești și Pesmetul Boromir. Dacă vrei ca gujoanele de pui să fie mai crocante, poți folosi și fulgi de porumb.
  • Urmează să dai fășiile de piept de pui prin amestecul de ou, apoi prin amestecul de făină. Încinge o tigaie cu ulei, apoi prăjește gujoanele de pui 2-3 minute pe fiecare parte până când capătă o crustă aurie, ușor maronie. Este esențial ca uleiul să fie bine încins pentru ca preparatele să se rumenească îndată, altfel se vor îmbiba cu mult ulei. De asemenea, te sfătuim să nu prăjești toate fășiile de pui deodată, ci în câteva tranșe.
  • Scoate gujoanele pe șervețele absorbante, după care poți presăra parmezanul ras pe ele. Poți folosi și alte brânzeturi după cum îți place. Pentru un plus de savoare, servește gujoanele de pui alături de un bol generos plin cu iaurt sau ketchup și maioneză. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *