Tacos: rețetă cu vită, cașcaval și salată de varză

tacos reteta
Yields: 10 Servings Difficulty: Medium

Ce faci după o zi lungă? Savurezi un taco delicios, asta dacă te poți opri la unul singur. Umplute cu carne de vită, cașcaval topit și salată de varză, aceste preparate se potrivesc perfect când vrei să încerci ceva diferit și gustos. Inspirată de bucătăria mexicană, rețeta noastră de tacos are la bază tortillas preparate cu Făina albă Superioară Boromir. În continuare, ți-am pregătit mai multe sfaturi pentru ca gustul să fie pe placul tău.

Lipii de tacos din Făina Boromir

Făina albă de grâu Boromir conferă lipiilor de tacos un gust și o textură deosebită. Lipiile rumene completează minunat umplutura de carne tocată și salata de varză. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu grijă pentru ca tu să ai la dispoziție o făină superioară. Oricând vrei să gătești bunătăți, comandă online Făina Boromir din magazinul nostru, boromirmarket.ro. Acolo te așteaptă o colecție variată de ingrediente pentru rețetele tale.

Sfaturi de preparare tacos rețetă

  • Dacă vei considera că textura este prea uscată atunci când amesteci făina cu uleiul și apa, mai poți adaugă puțină apă. Preparate cu Făina Boromir, lipiile vor ieși ușor crocante și gustoase.
  • Pentru ca lipiile de taco să iasă mai moi, înlocuiește uleiul cu unt topit, respectând aceeași cantitate.
  • Pentru umplutură poți folosi și alte tipuri de carne tocată.
  • Sosul de maioneză și ketchup poate fi înlocuit cu un sos de iaurt grecesc și usturoi în funcție de preferințe.
  • Poți completa tacos cu roșii cherry și ceapă dacă preferi un gust mai aromat.
  • Pe blogul nostru găsești și alte rețete de lipii. Află cum prepari:

lipii prăjite la tigaie cu mozzarella

lipii libaneze

Ingredients

0/16 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Amestecă sarea cu apă călduță până când se dizolvă. Într-un bol mare, combină Făina Boromir cu uleiul, apoi adaugă treptat apa sărată. Frământă până când se formează un aluat neted, nelipicios.
  • Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc călduț timp de 1 oră. După aceea, împarte-l în 10 bucăți și modelează-le sub formă de bilă. Întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat până când obții o foaie rotundă cu diametrul de aproximativ 20 cm.
  • Încinge o tigaie la foc mediu spre mare, apoi rumenește câte o tortilla pe fiecare parte. În 20-30 secunde ar trebui să se formeze bule la suprafața sa. Când apar pete maronii pe partea opusă, întoarce-o și las-o la rumenit până când apar pete maronii și pe cealaltă parte. Ar trebui să îți ia aproximativ 1-2 minute pentru fiecare tortilla. Dacă focul este prea puternic, va fi nevoie să îl dai mai încet ca să nu se ardă. Așază lipiile rumene pe un platou.
  • Amestecă carnea tocată de vită cu condimentele. Dacă vrei să iasă mai puțin aromată poți folosi doar sare și piper. Distribuie în mod egal carnea tocată pe fiecare lipie, apoi preseaz-o foarte bine cu degetele. Rumenește pe rând în tigaie fiecare tortilla cu partea cu carnea în jos. Când o iei din tigaie, răsucește-o cu ajutorul unei palete. Pune îndată peste carne o felie de cașcaval, sos de maioneză și ketchup, salată de varză și castraveți murați, apoi îndoaie lipiile. Împarte la masa cu cei dragi delicioasele tacos! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *