Lipii la tigaie cu mozzarella

lipii la tigaie reteta
Yields: 4 Servings Difficulty: Easy

Te-ai gândit la ce gustare să mănânci azi? Lipiile la tigaie cu crustă rumenă sunt exact ce trebuie când îți vine pofta de ceva bun. Iar dacă le completezi cu mozzarella, te vor surprinde pe deplin cu umplutura lor bogată.

Cu mozzarella sau alte umpluturi, lipiile de azi se prepară la tigaie fără prea mult efort din Făina albă Superioară Boromir. Dacă vrei să afli cum poți adapta rețeta, descoperă în continuare combinațiile de arome pe care merge să le faci.

Lipii la tigaie cu diferite umpluturi

Întrucât am preferat o variantă mai simplă de lipii la tigaie, le-am umplut doar cu mozzarella rasă. În funcție de preferințe poți folosi brânzeturi precum mozzarella, brânză de vaci sau capră, feta sau alte tipuri pe gustul tău. Umpluturile merg completate cu spanac, măsline kalamata sau roșii cherry uscate. Iar dacă vrei să iasă mai aromate, îți sugerăm să adaugi și pudră de usturoi, busuioc sau oregano.

Lipiile rumenite în tigaie capătă o crustă gustoasă și se fac mult mai rapid decât la cuptor. Când vezi că au căpătat o culoare aurie cu pete maronii, sunt gata de luat din tigaie. Cu ce le servești? Cu iaurt, smântână, humus sau salate fresh.

Lipii pufoase la tigaie din Făina Boromir

Din Făina albă de grâu Boromir obții niște lipii la tigaie bune de tot. Textura lor pufoasă și mozzarella topită le transformă în gustările perfecte pentru orice moment. Descoperă și rețeta noastră de lipii libaneze făcute la cuptor, un preparat pe care îl poți servi cu nenumărate mâncăruri.

În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu alese cu mare atenție pentru ca tu să ai la dispoziție o făină de calitate superioară. Când vrei să gătești bunătăți, comand-o de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care găsești ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale.

 

lipii la tigaie reteta

 

Ingredients

0/8 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • Într-un bol amestecă laptele, apa, uleiul de măsline, drojdia uscata și zahărul, apoi amestecă bine până când obții o compoziție omogenă.
  • Urmează să adaugi treptat Făina Boromir și sarea, după care te poți apuca de frământat timp de 8-10 minute până când obții un aluat nelipicios. Lipiile la tigaie pot fi aromatizate și cu oregano, busuioc uscat sau pudră de usturoi după cum preferi. Acoperă aluatul cu un prosop curat, apoi lasă-l la crescut timp de cel puțin 30 minute. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, te sfătuim să îl lași la odihnit 1 oră.
  • Împarte aluatul în 4 bucăți egale, apoi întinde fiecare bucată cu sucitorul și pune în mijlocul lor mozzarella rasă. Sigilează marginile astfel încât să obții niște bile medii ca mărime, apoi folosește sucitorul pentru a le da forma circulară. Presează ușor cu sucitorul pentru a nu afecta textura lipiilor.
  • Rumenește lipiile la tigaie la foc mic-mediu timp de aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Îți recomandăm să acoperi tigaia cu capac pentru ca acestea să se facă bine. Servește-le cu un sos cremos dacă vrei ca răsfățul să fie complet. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *