Cilbir, rețetă de ouă poșate turcești

cilbir reteta
Difficulty: Easy

Cum ar fi să vină vacanța mai repede? Cu rețeta noastră de cilbir, tradiționalele ouă turcești, te simți deja într-o călătorie a gustului. Ouăle poșate, iaurtul cu usturoi și uleiul de măsline condimentat și spicy creează o bunătate de preparat. Gustul său oriental se potrivește perfect cu un toast crocant, motiv pentru care am completat rețeta cu Franzela neagră Boromir. Este o pâine aromată, fără conservanți și dospită lent cu maia naturală. Probabil că te întrebi dacă se gătește ușor cilbirul. Avem și răspunsul: da! Se gătește ușor și rapid, în aproximativ 15 -20 minute. La finalul articolului găsești câteva sfaturi și trucuri de preparare care te vor ajuta. Un alt preparat oriental care ne place mult este humusul, așa că ți-am pregătit pe blogul nostru trei rețete delicioase. Aruncă o privire!

Cilbir cu Franzela Boromir

Franzela neagră Boromir se combină foarte bine cu ouăle moi, iaurtul aromat și cu gustul picant al uleiului. În prepararea Franzelei Boromir folosim ingrediente simple, alese cu grijă pentru ca din îmbinarea lor să iasă o pâine gustoasă și pufoasă. Dospirea lentă cu maia naturală este un alt secret al miezului său moale și bogat. Știai că pe boromirmarket.ro, magazinul nostru online, găsești o gamă variată de pâini? Alege de acolo diferite sortimente pentru întreaga familie: franzelele albe, fără sare, cu semințe, cu cartofi, cu graham, cu făina integrală sau de secară.

Sfaturi de preparare cilbir

oua posate turcesti cu iaurt

• Rețeta autentică de cilbir se prepară cu fulgi de ardei iute aleppo. Totuși poți folosi și fulgi chili sau un amestec de fulgi chili, piper alb și paprika afumată pentru un plus de savoare.
• Când încingi uleiul cu fulgi chili, ai grijă ca fulgii să nu se ardă. Te sfătuim să lași focul mic.
• Iaurtul trebuie neapărat lăsat la temperatura camerei, altfel va afecta ouăle poșate.
• Te sfătuim să nu pui ouăle în apă în timp ce aceasta fierbe cu bule mari, ci abia după ce a început să sfârâie ușor. Altfel ouăle vor ieși tari.
• Când scoți ouăle poșate, folosește o lingură cu găuri pentru a se scurge bine apă.

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Amestecă într-un bol iaurtul cu usturoiul zdrobit și cu un vârf de sare. Lasă-l deoparte timp de 15-20 minute ca să ajungă la temperatura camerei cât timp prepari ouăle.
  • Încinge într-o tigaie uleiul de măsline cu chili timp de 1 minut, apoi oprește focul.
  • Fierbe apa într-o oală la foc mediu, adaugă oțetul și amestecă. După ce apa începe să sfârâie și nu mai fierbe cu bule mari, învârte în ea cu o lingură de lemn în ordinea acelor de ceasornic astfel încât să creezi un mic vârtej. Sparge primul ou într-un bol mic, asigurându-te că gălbenușul a rămas intact. Pune ușor oul în timp ce învârți în apă.
  • Gătește oul timp de 3-4 minute în funcție de cât de moale vrei să fie. Scoate ușor oul cu lingura și așază-l pe o farfurie mare. Te sfătuim ca înainte să faci asta să pui șervețele pe farfurie pentru a absorbi excesul de apă. Procedează la fel și cu celălalt ou.
  • Pune iaurtul într-o tigaie pentru servire, așază deasupra ouăle și completează cu uleiul condimentat. Rețeta de cilbir este gata. Nu uita să prăjești în toaster feliile de Franzelă Boromir! Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *