
Ce bine e când pe masă te așteaptă o porție generoasă de frigărui de pui! Marinate și rumenite la grătar sau în cuptor, frigăruile ies suculente și fragede. Pentru că merg foarte bine cu ceva crocant, am prăjit feliile de Franzelă de secară Boromir, o pâine gustoasă, dospită lent cu maia naturală, fără conservanți. Pentru ca gustul să iasă perfect, ți-am pregătit câteva mici trucuri de preparare la finalul articolului. Descoperă pe Blogul Boromir și rețeta noastră de salată Caesar cu piept de pui crispy, crutoane și parmezan.
Frigărui de pui cu Franzela Boromir
Toast-ul crunchy din Franzela Boromir completează minunat frigăruile de pui aromate. Preparată din ingrediente simple, de calitate, prin dospire lentă cu maia naturală, Pâinea Boromir capătă un miez pufos și bogat. Datorită făinii de secară, Franzela Boromir conține multe fibre și alți nutrienți, fiind o pâine hrănitoare. De pe boromirmarket.ro poți comanda oricând sortimentul preferat de pâine. În magazinul nostru online găsești o gamă variată de franzele pentru toate gusturile: albe, fără sare, cu făină neagră, integrală sau cu graham.
Sfaturi de preparare frigărui din pulpe de pui
• Dacă vrei ca puiul să iasă fraged, suculent și aromat, te sfătuim să pregătești o marinadă.
• Iaurtul pentru marinadă poate fi înlocuit cu lapte degresat, câteva linguri de ulei de măsline extravirgin, miere sau vin alb.
• În funcție de preferințe poți prepara frigăruile de pui cu legume proaspete precum dovlecei, ardei grași, capia, vânată și ceapă.
• Pentru un plus de savoare, poți completa bețele de frigărui cu ciuperci.
• Ca să aibă un gust spicy, poți folosi boia iute sau fulgi de chili.
• Vrei să obții un gust oriental? Folosește curry sau curcuma.
• Dacă vrei să gătești frigăruile pe grătar, trebuie să înmoi bețele în apă mai întâi. Astfel, nu se vor arde.
• Când pui bucățile de carne pe bețele de frigărui, te sfătuim să nu le înghesui sau să lași un spațiu prea mare între ele.
• În locul pulpelor de pui poți folosi pulpe de curcan.
• De asemenea, carnea de pui poate fi înlocuită cu mușchiuleț, ceafă sau costiță afumată de porc. În acest caz, va fi nevoie de alte ingrediente pentru marinadă și de un timp îndelungat de marinare.
Ingredients
Instructions
- Amestecă bine toate ingredientele pentru marinadă într-un bol mare.
- Taie pulpele de pui în bucăți egale ca dimensiune. Combină-le cu marinada și acoperă-le cu o folie alimentară. Pune-le în frigider și lasă-le la marinat timp de cel puțin 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele. Cel mai bine ar fi să le lași peste noapte.
- Pune bucățile de pui pe bețele de frigărui și gătește-le la grătar sau în cuptor timp de aproximativ 20 de minute. Prăjește în toaster feliile de Franzelă Boromir, apoi servește-le împreună cu frigăruile de pui. Poftă bună!