Salată Caesar cu piept de pui, crutoane și parmezan

salata caesar
Difficulty: Easy

Când vine vorba de o salată bogată, foarte gustoasă, nu-i așa că te gândești la salata Caesar? Cât de frumos se combină crutoanele, salata verde, puiul rumen și dressing-ul cremos, ce îi echilibrează gustul.

Așadar îți propunem să descoperi rețeta noastră cu pui crispy și crutoane preparate din Franzela de secară Boromir cu maia. Inspirată de bucătăria italiană, aceasta întrece în savoare orice altă salată după părerea noastră. O poți servi la prânz sau cină, atât acasă, cât și la birou.

Salata Caesar: sfaturi de preparare

De obicei salata Caesar se prepară cu salată verde, dar o poți înlocui cu salată Iceberg dacă preferi un gust ușor crunchy. Pieptul de pui poate fi rumenit în tigaie, la cuptor sau pe grătar în funcție de preferințe. Noi am completat salata cu pui prăjit în crustă de pesmet întrucât ne place mult textura sa crispy. Încearcă rețeta noastră de pui crispy la cuptor de pe blog, în cazul în care nu vrei să îl prăjești. În afară de salata clasică Caesar cu pui, există variante în care carnea de pui poate fi înlocuită cu ton sau creveți.

Cu bacon sau fără bacon? Dacă te numeri printre iubitorii de crocănțeală, atunci este musai să adaugi și bacon prăjit. Pentru dressing-ul salatei Caesar, am folosit maioneză, parmezan, anșoa, muștar Dijon și sos Worcestershire. Pentru ca textura salatei să fie mai cremoasă, poți pregăti un dressing cu iaurt grecesc sau smântână. În loc de oțet simplu, am inclus în rețetă sosul Worchestershire. Gustul său unic are la bază oțet fermentat, anșoa, ceapă sau usturoi, tamarind și condimente.

Salate gustoase cu crutoane din Pâinile Boromir

Crutoanele obținute din Franzela de secară Boromir se potrivesc foarte bine cu puiul crispy și salata proaspătă, desăvârșită de dressing. Crusta lor crocantă, cu gust de parmezan, conferă salatei un gust și o textură deosebită. Descoperă pe Blogul Boromir cum prepari și rețeta de salată în stil grecesc, cu brânză feta, roșii si oregano.

Pâinile Boromir sunt preparate cu maia, din ingrediente alese cu grijă, fără conservanți, coloranți sau arome artificiale. Franzela de secară este sățioasă, potrivită pentru o alimentație sănătoasă. Datorită fermentației naturale, capătă acel miez pufos și gust bun de împărțit la masa în familie. În magazinul online, boromirmarket.ro, găsești întreagă Colecție Boromir de pâini pentru toate gusturile. În gama largă de pâini se regăsesc franzelele integrale, cu graham, fără sare, negre, cu semințe și cereale, cu cartofi, plus multe alte sortimente.

salata caesar cu pui

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Mai întâi prepară sosul pentru salata Caesar. Nu trebuie decât să amesteci într-un blender toate ingredientele pentru dressing până când se omogenizează.
  • Taie în cubulețe feliile de Franzelă Boromir, apoi amestecă-le cu parmezanul, uleiul de măsline și condimentele. Rumenește-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, timp de 10 minute.
  • Urmează să pregătești puiul crispy. Amestecă piperul, pudra de usturoi și sarea, apoi combină jumătate din acest amestec cu făina. Combină cu pesmetul cealaltă jumătate din mixul de condimente. Pregătește 3 farfurii adânci astfel: prima cu amestecul de făină și condimente, apoi a doua cu amestecul de pesmet, iar a treia cu ouăle bătute. Dă fiecare felie de piept de pui prin făină, apoi prin ouăle bătute, iar la final dă-o prin amestecul de pesmet.
  • Rumenește feliile de piept de pui timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Uleiul în care le prăjești trebuie să aibă temperatura optimă de prăjire, aproximativ 180 grade C. Te sfătuim să nu prăjești mai multe felii de pui deodată, întrucât timpul lor de gătire va crește și vor absorbi mai mult ulei. Scoate puiul crispy pe un grătar ca să se scurgă excesul de ulei. Ce s-au răcit, poți tăia fâșiile crispy în bucățele.
  • Îîntr-un bol mare, combină salata verde, crutoanele, bucățelele de pui prăjit și dressing-ul. Salata Caesar este gata de savurat la masă cu toți cei dragi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *