Rețetă de mici ușor de făcut

reteta de mici
Difficulty: Easy

Tuturor ne place gustul mititeilor, așa că pentru azi ți-am pregătit o rețetă de mici plină de savoare. Se știe prea bine că sunt unul dintre cele mai îndrăgite preparate din bucătăria românească și că gustul lor tradițional se potrivește perfect cu muștar. Franzela graham Boromir vine în completarea mititeilor, fiind nelipsită din această combinație delicioasă. La finalul rețetei găsești mai multe trucuri pe care le poți folosi pentru a obține o adevărată bunătate. Descoperă pe blog și cum prepari un desert cu tradiție: papanași cu brânză de vaci.

Mici cu muștar și felii prăjite de Franzelă Boromir

Pufoasă și bogată, Franzela graham Boromir completează minunat rețeta de mici rumeni și suculenți. Dacă o prăjești în toaster înainte de servire, va căpăta o textură crunchy, pe care o vei adora din prima. În prepararea ei folosim ingrediente simple, atent selecționate pentru ca tu să ai parte de o experiență autentică a gustului. Datorită făinii graham, obținem o pâine sățioasă și hrănitoare, în timp ce miezul său moale și gustos este rezultatul dospirii lente cu maia naturală. Pe boromirmarket.ro găsești o mare varietate de pâini pentru toate gusturile: albe, fără sare, integrale, cu tărâțe, cu făină de secară, cu cartofi sau rustice. Aruncă o privire și alege sortimentul tău preferat pentru masa în familie!

reteta de mici

Sfaturi de preparare rețetă mici

• Te sfătuim să folosești un amestec de carne de vită și porc cu conținut mare de grăsime pentru ca micii să nu capete o textură uscată. Este important să nu folosești doar carne de vită, ci să folosești și carne de porc sau de oaie întrucât carnea de vită nu este grasă.

• Pentru a obține un gust mai bun, îți recomandăm să toci tu carnea la mașina de tocat și nu să o cumperi gata tocată.

• Dacă prepari cu supă compoziția pentru rețeta de mici, aceștia vor ieși mai gustoși, decât dacă ai folosi apă. Ca să pregătești supa, ai nevoie de oase de vită cu puțină carne. Nu este nevoie să adaugi sare în supă.

• Ce condimente poți folosi pentru pasta de mici? Ienibahar, piper negru, cimbru uscat, coriandru, paprika, boia dulce și semințe de chimen.

• Usturoiul este un ingredient important întrucât conferă rețetei de mici mai multă savoare.

 

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Toacă carnea în mașina de tocat, apoi pune-o într-un bol mare sau în robotul de bucătărie. Adaugă condimentele, usturoiul zdrobit și completează cu câteva linguri de supă pe măsură ce frămânți pasta de mici. După ce s-a omogenizat compoziția, poți adăuga bicarbonatul de sodiu. Frământă în continuare și adaugă treptat supa până când se termină. Pasta trebuie să aibă o textură fermă.
  • Presează bine pasta de mici din bol, apoi acoper-o cu folie alimentară. Pune bolul în frigider și lasă-l timp de cel puțin 12 ore înainte de gătire.
  • Scoate pasta din frigider și ia câte puțin din compoziție pentru a modela mititeii. Ca să-i modelezi ușor, mâinile trebuie să fie umede sau unse cu ulei. Micii trebuie să aibă aceeași dimensiune pentru a se rumeni uniform.
  • Încinge grătarul pe aragaz, apoi pune micii și rumenește-i pe fiecare parte timp de câteva minute. Micii pot fi rumeniți și în cuptor sau la tigaie în funcție de preferințe. În timp ce se rumenesc, îi poți stropi cu mujdei de usturoi pentru un plus de aromă. Rețeta de mici este gata! Servește mititeii cu feliile de Franzelă Boromir, prăjite în toaster și, bineînțeles, cu mult muștar. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *