Papanași cu brânză de vaci și dulceață

papanasi cu branza de vaci
Difficulty: Easy

Când vine vorba de papanașii cu brânză, cu greu le putem rezista. Îi îndrăgim cu desăvârșire pentru miezul pufos și aroma delicată de vanilie, ce se îmbină minunat cu smântână și dulceață. Pe lângă faptul că sunt un desert tradițional plin de savoare, te încântă și cu aspectul lor deosebit.

Așadar astăzi vrem să îți arătăm cum obții niște delicioși papanași cu brânză de vaci din Făina albă Superioară Boromir. Vei găsi în continuare atât idei de servire, cât și sfaturi pentru ca rezultatul să fie pe gustul tău.

Trucuri de preparare papanași cu brânză

Pentru ca textura papanașilor cu brânză să iasă aerată, trebuie să ai grijă la tipul de brânză pe care îl folosești. Brânza nu trebuie să fie deloc apoasă, ci sfărâmicioasă pentru a nu fi nevoie să adaugi multă făină. Cu cât cantitatea de făină este mai mare, cu atât papanașii vor ieși mai tari. Cel mai bine ar fi să scurgi foarte bine brânza de zer înainte să prepari aluatul.

Odată ce ai pregătit aluatul și l-ai modelat, trebuie să prăjești papanașii în baie de ulei într-o tigaie adâncă. Uleiul trebuie să fie bine încins atunci când îi pui în tigaie. Astfel se vor rumeni îndată fără să absoarbă atât de mult ulei. Folosește un termometru de bucătărie pentru a vedea dacă a ajuns la temperatura optimă de prăjire, și anume la 180 grade C.

La final nu îți mai rămâne decât să îi servești cu smântână și dulceață din plin. Te sfătuim să folosești o dulceață ușor acrișoară pentru a crea un contrast plăcut de gusturi. Dulceață de vișine, afine sau căpșuni se potrivește minunat în această combinație.

Papanași cu brânză de vaci și Făină Boromir

Făina albă de grâu Boromir transformă papanașii cu brânză în adevărate bunătăți. Datorită calității superioare și texturii sale deosebite, vor căpăta un miez foarte pufos și un gust pur și simplu savuros. Descoperă pe blogul Boromir și rețeta de papanași bulgărași, alte delicii numai bune de împărțit cu cei dragi după masă. Poți încerca și rețetele noastre de gogoși atunci când vrei să prepari alte deserturi cu tradiție.

Poți comanda oricând Făina Boromr din magazinul nostru online, boromirmarket.ro. Acolo găsești ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale. În prepararea Făinii Boromir folosim boabe de grâu atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție o făină superioară.

reteta papanasi cu branza si dulceata

Ingredients

Instructions

0/5 Instructions
  • Pentru început trebuie să pregătești aluatul pentru papanașii cu brânză. Pune brânza de vaci într-un bol după ce ai scurs-o foarte bine de zer. Apoi adaugă ouăle, zahărul vanilat, vârful de sare, bicarbonatul de sodiu și coaja de lămâie.
  • Adaugă treptat Făina Boromir și amestecă bine după fiecare adăugare. Poți incorpora făina cu mâna până când obții un aluat ușor lipicios. Lasă-l la odihnit aproximativ 10 minute, apoi împarte-l în părți egale și modelează-l sub formă de inele groase și bile. Dimensiunea lor nu trebuie să fie foarte mare întrucât își vor mari volumul pe măsură ce le prăjești în tigaie.
  • Pune uleiul în tigaie și încinge-l până când atinge temperatura optimă de prăjire. Prăjește câte puțini papanași în același timp pentru a te asigura că se fac mai repede. Trebuie să îi lași la prăjit până când se rumenesc uniform. Papanașii cu brânză sub formă de inele trebuie întorși pe ambele părți.
  • După ce au căpătat o crustă ușor crocantă și aurie, scoate papanașii pe șervetele absorbante astfel încât să se scurgă bine excesul de ulei. La sfârșit îi poți pudra cu zahăr pudră sau scorțișoară. Servește-i cu o smântână potrivit de acrișoară și cu dulceață de afine. Pentru un decor de efect, merge să prepari deasupra și afine fresh.
  • Cum prepari dulceața de afine? Amestecă într-o oală afinele cu zahărul și lasă oala pe foc mic până când începe să fiarbă. Combină amidonul de porumb cu apa, apoi pune-le peste sosul de afine împreună cu coaja rasă și răzătura de lămâie. După ce a început să se îngroașe, poți opri focul. Lasă la răcit dulceața de afine înainte de servire. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *