Supa cremă de broccoli este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Se face foarte ușor, este bogată în arome și foarte hrănitoare. Pentru un plus de inspirație, astăzi vrem să te surprindem cu o rețetă simplă de supă de broccoli cu brânză și crutoane preparate din Franzela albă Boromir cu maia.
Sfaturi de preparare supă cremă de broccoli
- Este important să razi tu brânza Cheddar. În cazul în care folosești brânză gata rasă, s-ar putea să apară cocoloașe atunci când se topește.
- Pentru o textură mai cremoasă, poți înlocui brânza Cheddar cu smântână pentru gătit.
- Întrucât florile de broccoli se gătesc mai repede decât tulpinile, trebuie să fierbi mai întâi tulpinile și apoi să adaugi florile.
- Pentru prepararea unei supe de broccoli vegane, înlocuiește untul cu ulei de măsline extra virgin. În locul brânzei te sfătuim să folosești cremă de caju, preparată din caju crud, hidtratat în apă și apoi dat la blender.
- Dacă preferi ca supa cremă de broccoli să aibă legumele ca bază și să nu conțină brânză sau cremă de caju, poți integra în rețetă: ardei gras, morcovi, țelină, păstărnac, dovlecei sau zucchini, fenicul, varză de Bruxelles sau spanac.
- Îți plac mult supele de legume? Încearcă rețetele următoare de pe blogul nostru:
–supă spaniolă de roșii, gazpacho
Supă cu broccoli și crutoane din Pâinea Boromir
Crutoanele preparate din Franzela Boromir se potrivesc foarte bine cu supa cremă de broccoli. Textura lor crocantă completează crema fină de broccoli și îi conferă un gust delicios.
În prerararea Franzelelor Boromir folosim ingrediente simple, alese cu grijă pentru ca tu să ai la dispoziție o bunătate de pâine. Datorită dospirii lente și fermentației naturale cu maia, Pâinile Boromir capătă un miez pufos și bogat. Alege de pe boromirmarket.ro sortimentul preferat de pâine și bucură-te de gustul lor la masa în familie!
Ingredients
Instructions
- Topește untul într-o oală mare, apoi adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, fulgii chili, ¼ linguriță sare și piper în funcție de preferințe. Amestecă bine și gătește ceapa până când se înmoaie și devine gălbuie. Ar trebui să îți ia aproximativ 10 minute.
- Rupe broccoli în bucăți și taie cartofii în cuburi. Adaugă în oală tulpinile de broccoli și cuburile de cartofi. Completează cu 1,45 L apă și 1 linguriță de sare. Dă focul mai tare până când începe să fiarbă, apoi poți da la foc mic spre mediu. Acoperă oala cu capac și lasă broccoli la fiert timp de 20-25 minute.
- Cât timp lași la gătit supa de broccoli, prepară crutoanele din Franzela Boromir. Taie feliile de pâine în cubulete cu o foarfecă, da-le printr-un amestec de ulei de măsline, brânză rasă și condimente: pudră de usturoi, pătrunjel uscat, paprika și mix italian de verdețuri uscate. Apoi rumenește-le în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15 minute. Din când în când poți deschide ușa cuptorului pentru a amestecă în ele.
- După ce s-au mai înmuiat tulpinile de broccoli, adaugă florile. Lasă la gătit supa până când florile de broccoli capătă o culoare de verde-deschis și o textură moale. Pune în blender o parte din supă cu broccoli și mixează până când obții o cremă fină de broccoli. Mixează supa în câteva tranșe și transferă crema obținută într-un vas termorezistent pe măsură ce o dai la blender.
- Pune supa crema de broccoli înapoi în oală, adaugă brânza Cheddar, răzuită, apoi gătește mâncarea până când se topește brânza și până când capătă o textură netedă. Presară deasupra crutoanele și opțional poți completa cu busuioc proaspăt sau brânză rasă, fulgi chili și ceapa verde tocată mărunt. Poftă bună!