Gazpacho, tradiționala supă spaniolă de roșii

gazpacho reteta supa rece de rosii
Difficulty: Easy

Supa rece de roșii Gazpacho este un preparat tradițional spaniol care te revigorează vara cu gustul său bogat în arome. Acest deliciu se remarcă atât prin simplitate, cât și prin savoarea conferită de prospețimea legumelor.

Cum zilele călduroase cer mâncăruri light cu gust răcoros, ți-am pregătit o rețetă minunată de Gazpacho cu crutoane preparate din Franzela albă Boromir cu maia. Se face îndată întrucât nu este nevoie să gătești legumele. Deși nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli de preparare, te invităm să descoperi în continuare micile noastre secrete pentru a obține un gust desăvârșit.

Rețeta de Gazpacho, apetisantă și versatilă

Supa Gazpacho are ca ingredient principal roșiile fresh sau coapte la grătar, care pot fi completate cu diferite legume. Printre acestea se numără și ardeiul gras, castraveții și ceapa. Înainte să pregătești piureul, poți căli ceapa și ardeiul gras tăiat în bucățele mici pentru a-i conferi un plus de gust.

De asemenea, merge să aromatizezi supa cu chimion sau verdețuri precum coriandru, busuioc, rozmarin, oregano sau mentă proaspătă. Nouă ne place și varianta de Gazpacho cu roșii și pepene roșu datorită armoniei de gusturi pe care o obții la final. Piureul de legume se combină foarte bine cu smântână, așa că nu ezita să o folosești în cazul în care preferi o textură mai cremoasă. În rețeta tradițională supa este preparată cu pâine sau completată cu crutoane crocante.

Cât despre topping-ul pentru Gazpacho, poți pune deasupra șuncă și ouă fierte, tăiate în bucățele mici. Pentru a te bucura de un decor splendid, adaugă la final ulei de măsline și verdețuri fresh.

Supa rece Gazpacho cu crutoane din Franzela Boromir

Crutoanele crunchy din Franzela albă Boromir se armonizează perfect cu aroma și textura fină a supei de roșii, conferindu-i o savoare cu totul aparte. Un alt preparat numai bun de servit vara este și salata italiană panzanella cu roșii cherry din belșug și crutoane. O prepari ușor și rapid după rețeta de pe blog. Tot acolo ți-am pregătit și o rețetă de crutoane picante din care poți afla mai multe trucuri de preparare.

Găsești online Franzela albă Boromir pe boromirmarket.ro, de unde poți alege multe alte sortimente de pâine pe placul întregii familii. Merge să integrezi în rețeta de Gazpacho și Franzela neagră Boromir cu maia, o pâine hrănitoare și aromată ce se potrivește cu fel și fel de mâncăruri. Franzelele Boromir sunt preparate cu maia, folosindu-se ingrediente simple, de cea mai bună calitate.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Taie în bucăți roșiile, castravetele, ceapa și ardeiul gras, apoi pune-le într-un blender împreună cu usturoiul. Mixează-le la viteză mare până când obții o textură fină. Din când în când poți amesteca cu spatula în piureul de legume.
  • Adaugă mai apoi oțetul de Sherry, 2 lingurițe de sare și uleiul de măsline. Produs din cele mai bune vinuri de Jerez, oțetul de Sherry îi conferă supei un gust aromat, absolut delicios, așa că nu ezita să-l folosești. Mixează bine, apoi poți strecura piureul printr-o sită pentru ca supa să iasă cât mai fină. Îți recomandăm să folosești și o smântână grasă ca să iasă mai cremoasă. În plus, poți adăuga bucățele de pâine în blender în cazul în care nu ai timp să pregătești crutoanele.
  • Transferă supa Gazpacho într-un recipient care se închide ermetic și lasă-o în frigider timp de cel puțin 6 ore. Pentru ca aromele să se întrepătrundă bine și gustul să fie complet răcoritor te sfătuim să o lași peste noapte.
  • Taie Franzela Boromir în pătrățele mici, apoi dă-le printr-un amestec de ulei, busuioc și sare. Rumenește-le în cuptor timp de 10 minute la 200 de grade C. Amestecă în ele din când în când cu o lingură de lemn astfel încât să se coacă uniform. Lasă-le mai apoi la răcit înainte să le pui în supa Gazpacho. Înainte de servire, asezonează supa cu sare și piper, apoi adaugă crutoanele și ulei de măsline. Gustul său fresh te va răcori cum nu se poate mai bine! Nu uita să presari deasupra busuioc proaspăt sau pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *