Supa rece de roșii Gazpacho este un preparat tradițional spaniol, care te revigorează vara cu gustul său aromat. Se remarcă atât prin simplitate, cât și prin savoarea conferită de prospețimea roșiilor. Cum zilele călduroase cer mâncăruri light, ți-am pregătit o rețetă simplă de Gazpacho cu toast crocant din Franzela albă Boromir cu maia. Se face rapid, fără să fie nevoie să gătești legumele. Un alt preparat numai bun de servit vara este salata italiană panzanella cu roșii cherry și crutoane.
Supă Gazpacho cu Franzela Boromir
Toastul din Franzela albă Boromir se armonizează perfect cu aroma și textura supei de roșii, conferindu-i un gust delicios. În prepararea Pâinilor Boromir folosim ingrediente simple, de cea mai bună calitate pentru ca să te bucuri de o experiență autentică a gustului. Găsești online Franzela albă Boromir pe boromirmarket.ro, unde găsești o varietate mare de pâini pentru fiecare gust.
Sfaturi de preparare Gazpacho
- Supa Gazpacho poate fi preparată cu roșii fresh sau coapte la grătar și poate fi completată cu diferite legume.
- Printre acestea se numără și ardeiul gras, castraveții și ceapa. Înainte să pregătești piureul, poți căli ceapa și ardeiul gras tăiat în bucățele mici pentru a-i conferi un plus de gust.
- De asemenea, merge să aromatizezi supa cu chimion sau verdețuri precum coriandru, busuioc, rozmarin, oregano sau mentă proaspătă.
- Nouă ne place și varianta de Gazpacho cu roșii și pepene roșu datorită armoniei de gusturi pe care o obții la final.
- Piureul de legume se combină foarte bine cu smântână, așa că nu ezita să o folosești în cazul în care preferi o textură mai cremoasă.
- În rețeta tradițională supa este preparată cu pâine sau completată cu crutoane. Totuși toastul crunchy poate fi o altă alegere bună. Poți folosi ce sortiment de pâine preferi.
- Cât despre topping-ul pentru Gazpacho, poți pune deasupra șuncă și ouă fierte, tăiate în bucățele mici. Pentru a te bucura de un decor minunat, adaugă la final ulei de măsline și verdețuri fresh.
Ingredients
Instructions
- Taie în bucăți roșiile, castravetele, ceapa și ardeiul gras, apoi pune-le într-un blender împreună cu usturoiul. Mixează-le la viteză mare până când obții o textură fină. Din când în când poți amesteca cu spatula în piureul de legume.
- Adaugă mai apoi oțetul de Sherry, 2 lingurițe de sare și uleiul de măsline. Produs din cele mai bune vinuri de Jerez, oțetul de Sherry îi conferă supei un gust aromat, absolut delicios, așa că nu ezita să-l folosești. Mixează bine, apoi poți strecura piureul printr-o sită pentru ca supa să iasă cât mai fină. Îți recomandăm să folosești și o smântână grasă ca să iasă mai cremoasă. În plus, poți adăuga bucățele de pâine în blender în cazul în care vrei să fie mai consistentă supa.
- Transferă supa Gazpacho într-un recipient care se închide ermetic și lasă-o în frigider timp de cel puțin 6 ore. Pentru ca aromele să se întrepătrundă bine și gustul să fie complet răcoritor te sfătuim să o lași peste noapte.
- Prăjește feliile de Franzelă Boromir în toaster sau în cuptor până când devin crunchy. Pentru un plus de aromă, le poți unge cu ulei de măsline sau cu usturoi în cazul în care le rumenești în cuptor. Înainte de servire, nu uita să presari peste supă busuioc proaspăt sau pătrunjel tocat mărunt. Poftă bună!