Fasole bătută cu ciuperci sotate

fasole batuta reteta
Difficulty: Easy

Fasolea bătută este unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le îndrăgesc mult în zilele de post. Și de ce nu ar fi așa? Crema de fasole ne încântă pe noi toți cu gustul fin și foarte apetisant, ce se potrivește cel mai bine cu ceapă caramelizată sau ciuperci sotate.

Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă plină de savoare de sandwich cu fasole bătută, ciuperci și Bagheta țărănească Boromir coaptă pe vatră. Este hrănitoare, sățioasă și tare bună la gust.

Toast cu fasole bătută, deliciul perfect de post

Pentru rețeta de astăzi poți folosi fasole uscată sau fasole din conservă. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, îți sugerăm să fierbi tu boabele de fasole întrucât gustul lor nu se compară cu cele din conservă. Fasolea uscată trebuie lăsată la înmuiat peste noapte, după care o fierbi până când boabele devin moi. După ce ai pregătit crema de fasole în robotul de bucătărie, trebuie să sotezi ciupercile. Întinzi apoi un strat generos de fasole bătută pe baghetă și pui deasupra ciupercile sotate. Simplu și delicios!

În zilele de post îi poți surprinde pe cei dragi și cu un tiramisu vegan sau cu un desert de post cu unt de arahide, cozonac și ciocolată vegană. Îmbină cum nu se poate mai bine aromele și texturile. De pe blog afli cum prepari și gogoșile sau plaăcinta cu mere de post.

Fasole bătută pe Bagheta țărănească Boromir

Miezul pufos și crusta ușor crocantă a Baghetei țărănești Boromir se împletește perfect cu aroma și textura cremoasă a fasolei bătute. În prepararea Pâinilor Boromir folosim ingrediente simple, de cea mai bună calitate pentru ca tu să ai parte de o experiență deosebită. Fermentația naturală cu maia le conferă un gust unic, ce completează foarte bine mâncărurile tale.

Bagheta țărănească Boromir coaptă pe vatră te așteaptă pe boromirmarket.ro, alături de nenumărate sortimente de pâini pentru fiecare gust. De acolo poți alege franzelele preparate cu maia și făină de secară, graham sau făină integrală, pâinile la tavă, jimblele cu cartofi, jimblele țărănești cu semințe, plus multe altele. Descoperă pe Blogul Boromir fel și fel de idei de rețete tradiționale precum salata de vinete.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început trebuie să pui la fiert boabele de fasole. Îți recomandăm să le lași peste noapte la înmuiat. Completează cu apă astfel încât aceasta să le acopere în întregime. În 40-60 de minute ar trebui să fie gata. Boabele de fasole trebuie să aibă la sfârșit o textură ușor moale. Apoi oprește focul, adaugă 2 lingurițe de sare și lasă fasolea deoparte timp de 10 minute pentru a absorbi sarea. Dacă nu vrei să petreci mult timp în bucătărie, poți folosi fasole din conserve.
  • Scurge boabele de fasole de zeamă și pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu 1/3 din apa în care le-ai fiert, apoi adaugă usturoiul, piper și sare după gust. Mixează până când obții o cremă fină. În funcție de cât de consistentă vrei să iasă fasolea bătută mai poți adaugă apă.
  • Cât timp fierbe fasolea, poți sota ciupercile într-o tigaie cu ulei de măsline și usturoi. Ciupercile pot fi sotate împreună cu ceapă în cazul în care preferi un gust mai aromat. Adaugă sare și piper în funcție de preferințe. Gătește ciupercile până când se înmoaie și capătă o culoare ușor maronie. Înainte să le iei de pe foc, adaugă usturoiul zdrobit și mai călește ciupercile pentru încă 30 secunde. Transferă ciupercile sotate pe o farfurie și amestecă-le cu pătrunjelul tocat.
  • Taie în jumătate Bagheta țărănească Boromir și întinde deasupra un strat generos de fasole bătută. Completează cu ciupercile sotate și savurează din plin sandwich-ul la masa de sărbătoare. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *