Tiramisu vegan din cozonac pufos

tiramisu vegan reteta
Difficulty: Easy

Dacă nu știi cu ce desert să te răsfeți în zilele de post, îți dăm noi o idee delicioasă: tiramisu vegan. Crema fină din lapte de cocos și caju creează o bogăție de arome și texturi alături de feliile de cozonac însiropat în cafea.

Rețeta de astăzi aduce în prim plan Cozonacul Vegan cu cremă de ciocolată, ingredientul cu care am reinventat tiramisul într-un mod inedit. Această prăjitură poate fi servită atât în perioada postului, cât și dacă ai un stil de viață vegan. Deși nu trebuie să folosești cremă de mascarpone sau alte produse lactate, rezultatul te va surprinde plăcut.

Tiramisu vegan în diferite variante

tiramisu de post

Ca să obții un tiramisu plin de savoare, poți prepara crema vegana din caju crud și lapte de cocos, migdale, soia sau ovăz. După ce ai asamblat prăjitura, merge să o decorezi cu pudră de cacao, ness sau avaline din frișcă de năut. În cazul în care printre cei dragi se numără și iubitori de ciocolată, poți completa tiramisul cu un strat generos de ciocolată neagră topită.

Pentru a-i conferi un plus de aromă, când pregătești siropul de cafea nu ezita de folosești lichior amaretto, rom negru sau vin Marsala. Tiramisul în varianta cu sos de fructe dulci-acrișoare este o altă alegere potrivită atunci când ai poftă de ceva bun. Siropul de cafea poate fi foarte bine înlocuit cu sirop de fructe de pădure.

Cozonacii Vegan, perfecți pentru tiramisu

tiramisu de post reteta

Cât despre sortimentele de cozonaci pe care le poți integra în rețetă, poți alege oricare din Cozonacii Vegani Boromir. Miezul lor pufos și umpluturile gustoase transformă tiramisul într-o prăjitură cu adevărat deosebită. Fie că preferi Cozonacul Vegan cu cremă catifelată de ciocolată, cu nucă și stafide sau cu cremă de nuci crocante, de pe boromirmarket.ro poți alege oricând un sortiment pe placul tău și al celor dragi.

În prepararea Cozonacilor Vegani Boromir folosim ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca tu să te bucuri din plin de un gust desăvârșit. Nu conțin grăsimi animale, lactate sau ouă, fiind ideali pentru zilele de post și dieta vegană. De pe blogul nostru poți să afli cum prepari și frigănelele cu lapte de migdale, o gustare bună de împărțit cu familia și prietenii la micul dejun.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Pentru început, amestecă laptele de cocos cu zahărul pudră și mixează până când se formează o frișcă aerată și fermă. Lasă frișca în frigider cât timp pregătești crema de caju.
  • Mixează într-un robot de bucătărie boabele de caju, siropul de arțar, laptele vegetal, esența de vanilie și vârful de sare. Adaugă crema peste frișca rece, amestecând ușor cu spatula până când se încorporează.
  • Combină într-un bol cafeaua rece cu lichior, rom negru sau vin Marsala. Taie Cozonacul în felii și însiropează-le cu cafea. Te sfătuim să le înmoi rapid ca să nu absoarbă mult lichid. Altfel textura prăjiturii va ieși prea umedă. Așază feliuțele de cozonac însiropat într-o tavă, apoi întinde deasupra jumătate din crema vegană. Completează cu încă un strat de felii de cozonac și altul de cremă.
  • La sfârșit presară pudră de cacao sau ness din plin. Dacă vrei să îi conferi desertului un aspect plin de farmec, îl poți orna cu avaline de frișcă. Savurează gustul său împreună cu cei dragi și bucură-te de cele mai dulci momente. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *