Desert vegan: french toast cu lapte de migdale

Yields: 6 Servings Difficulty: Easy Prep Time: 5 Mins Cook Time: 15 Mins Total Time: 20 Mins

Cine zice că desertul vegan nu poate fi atât sănătos, cât și foarte delicios? Chiar dacă nu conține lapte, ouă, iaurt sau alte ingrediente de origine animală, s-ar putea să rămâi surprins de gustul său bogat în savoare. Pe lângă asta, fiind un deliciu light, îl poți savura oricând, fie că ții o dietă vegană sau nu.

Așadar astăzi ți-am pregătit o rețetă vegană de frigănele cu scorțișoară și lapte de migdale pe care le prepari în cel mai scurt timp din Cozonacul Vegan Boromir cu cremă de nucă. Din doar câteva ingrediente vei obține o bunătate de desert. Le poți servi după masa de prânz sau cină, dar și la micul dejun alături de un ceai aromat. Merg savurate chiar și ca gustare lejeră în serile de relaxare.

Deserturile vegane, ușor de adaptat

Atunci când prepari un desert vegan este mult mai simplu decât ți-ai putea imagina să înlocuiești ouăle, laptele de vacă, untul sau iaurtul cu ingrediente vegetale, și să obții în același timp un gust minunat. În rețeta noastră poți integra laptele de migdale, orez, soia, cocos sau ovăz. Iar untul sau uleiul de cocos poate ține foarte bine locul untului din smântână.

Există fel și fel de ingrediente pe care le poți folosi pentru a prepara deserturi vegane savuroase. Pentru un plus de gust, noi am folosit scorțișoară și vanilie însă tu poți aromatiza frigănelele și cu nucșoară, cuișoare sau anason. Iar la final le poți servi cu sirop de arțar, fructe proaspete din belșug, nuci zdrobite sau sos de ciocolată neagră. Dacă vrei să aibă un decor fermecător poți folosi și puțină frișcă vegetală.

Ca să prepari acest desert vegan, ideal și pentru zilele de post, nu trebuie decât să rumenești feliile de Cozonac Vegan în tigaie, după ce le-ai dat prin amestecul de lapte de migdale și făină. Este important să folosești și făină întrucât aceasta ajută laptele de migdale să se îngroașe puțin, conferind astfel feliilor de cozonac o aromă aparte. De asemenea, te sfătuim ca atunci când dai feliile prin amestec să nu le lași să absoarbă mult lichid pentru a nu se înmuia de tot.

Desert vegan din Cozonacii Boromir

Crema de nuci crunchy și miezul pufos al Cozonacului Vegan Boromir sunt completate perfect de scorțișoară, esența de vanilie și aroma delicată a laptelui de migdale. În colecția de Cozonaci Vegan de la Boromir găsești alte două sortimente minunate pe care le poți folosi pentru rețeta de desert vegan. Cozonacul cu cremă fină de ciocolată te încântă cu gustul intens de cacao, în timp de sortimentul cu nuci și stafide se remarcă prin umplutura bogată ce se armonizează atât de bine cu miezul moale.

Dacă te-am făcut curios, nu trebuie decât să alegi sortimentul preferat și să-l comanzi de pe boromirmarket.ro, magazinul online în care te așteaptă numai bunătăți. Tot acolo găsești și alte produse vegane de cea mai bună calitate precum Boromelele, cornulețele fragede umplute cu fructe, turta dulce și biscuiții crocanți în diferite combinații de arome.desert vegan reteta

Ingredients

0/7 Ingredients
Adjust Servings

Instructions

0/4 Instructions
  • La început te vei ocupa de amestecul în care vei înmuia feliile de cozonac. Combină laptele de migdale, făina, esența de vanilie, scorțișoara și sarea într-un bol, după care poți turna compoziția într-o farfurie ușor adâncă.
  • Încinge tigaia la foc mediu și adaugă o lingură de unt de cocos. Pe parcurs, mai poți folosi unt dacă este nevoie. În locul untului vegan poți folosi și ulei de floarea soarelui în funcție de preferințe și de ce ingrediente ai la îndemână.
  • Înmoaie pe fiecare parte două felii de Cozonac Vegan cu cremă de nucă în amestecul de făină și lapte de migdale. Te sfătuim să înmoi feliile folosind o mișcare rapidă astfel încât să nu se îmbibe cu prea mult lichid.
  • Îndată ce s-a încins tigaia, poți rumeni în același timp cele două felii de cozonac, pe fiecare parte, până când capătă o crustă aurie, ușor maronie. După ce s-au prăjit bine, urmează să repeți procedura și pentru celelalte felii. Pentru a te bucura de un deliciu și mai spectaculos, ornează frigănelele cu puțină frișcă vegetală sau acoperă-le cu un sos de ciocolată neagră sau fructe. Așa-i că a ieșit cât se poate de gustos? Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *