
Yields:
6 Servings
Difficulty: Easy
Prep Time: 5 Mins
Cook Time:
15 Mins
Total Time:
20 Mins
Ingredients
Adjust Servings
Instructions
- La început te vei ocupa de amestecul în care vei înmuia feliile de cozonac. Combină laptele de migdale, făina, esența de vanilie, scorțișoara și sarea într-un bol, după care poți turna compoziția într-o farfurie ușor adâncă.
- Încinge tigaia la foc mediu și adaugă o lingură de unt de cocos. Pe parcurs, mai poți folosi unt dacă este nevoie. În locul untului vegan poți folosi și ulei de floarea soarelui în funcție de preferințe și de ce ingrediente ai la îndemână.
- Înmoaie pe fiecare parte două felii de Cozonac Vegan cu cremă de nucă în amestecul de făină și lapte de migdale. Te sfătuim să înmoi feliile folosind o mișcare rapidă astfel încât să nu se îmbibe cu prea mult lichid.
- Îndată ce s-a încins tigaia, poți rumeni în același timp cele două felii de cozonac, pe fiecare parte, până când capătă o crustă aurie, ușor maronie. După ce s-au prăjit bine, urmează să repeți procedura și pentru celelalte felii. Pentru a te bucura de un deliciu și mai spectaculos, ornează frigănelele cu puțină frișcă vegetală sau acoperă-le cu un sos de ciocolată neagră sau fructe. Așa-i că a ieșit cât se poate de gustos? Poftă bună!