Desert de post cu unt de arahide și ciocolată vegană

desert de post reteta
Difficulty: Easy

Desertul de post cu unt de arahide și ciocolată este o gustare inedită, numai bună de savurat în momentele de relaxare și distracție alături de prieteni. Preparat din Cozonacul Vegan Boromir cu nucă, desertul capătă acel gust de neuitat.

Merge de minune servit în zilele de post, dar este perfect și pentru cei care urmează un stil de viață vegan. Pe lângă savoarea sa, te încântă și cu faptul că se prepară îndată în câțiva pași simpli.

Desert de post pentru un plus de savoare

Ce umpluturi cremoase poți pregăti pentru desertul de post? De la untul de arahide și frișca vegetală, până la sosul de ciocolată neagră sau caramel, poți alege din diferite variante de umpluturi pe placul tău. Noi am folosit unt de arahide întrucât gustul său bogat completează foarte bine miezul pufos al Cozonacului Vegan.

Topping-ul de ciocolată albă vegană vine în completarea decorului și savorii sale. Totuși, în locul său poți pregăti o glazură de lămâie, vanilie, cacao sau alte arome în funcție de preferințe. Dacă vrei să obții un contrast plăcut de texturi, nu trebuie decât să presari deasupra nuci sau alune de pădure zdrobite. Pentru mai multă prospețime, te sfătuim să folosești și căpșuni fresh. Aroma lor dulce-acrișoară se potrivește foarte bine în această combinație.

Bunătăți de post din Cozonacul Vegan Boromir

Cozonacul Vegan Boromir transformă desertul tău de post într-o adevărată bunătate. Miezul său ca de norișor și crema de nuci crocante se armonizează perfect cu untul de arahide, topping-ul de ciocolată albă și căpșunile aromate. În prepararea Cozonacilor Vegani folosim ingrediente de calitate superioară pentru ca tu să te bucuri de o experiență minunată. Nu conțin ouă, lapte sau grăsimi animale, fiind potriviți pentru perioada postului.

Dacă vrei să încerci alte deserturi de post, pline de savoare, aruncă o privire pe blog la surprizele dulci pe care ți le-am pregătit. De acolo afli cum prepari un delicios tiramisu vegan, reinventat din felii însiropate de cozonac, cremă de caju și cocos. Gustul său se savurează cu multă plăcere alături de o cafea bună sau un ceai aromat. Îl poți prepara și pentru ocaziile speciale atunci când vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert rapid.

De pe boromirmarket.ro poți alege trei sortimente de Cozonac Vegan pe care le poți integra în rețeta de desert de post. Dacă îți place mult ciocolata, îți recomandăm Cozonacul Vegan cu cremă de ciocolată. Pentru o dimineață plină de voie bună și savoare, încearcă rețeta noastră de frigănele de post cu lapte de migdale.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi trebuie să tai partea de sus a Cozonacului Vegan cu nucă astfel încât să faci o adâncitură. Poți folosi și Cozonacii Vegani cu nucă și stafide sau cu cremă de ciocolată. În adâncitură va trebui să pui untul de arahide.
  • Umple Cozonacul Vegan cu untul de arahide, apoi pune deasupra partea tăiată de cozonac. Untul de arahide poate fi înlocuit și cu sosuri sau creme fine.
  • Topește ciocolata albă vegană în cuptorul cu microunde. Dacă vrei să aibă un gust mai intens de ciocolată, poți folosi în locul ei ciocolată neagră. Aroma sa ușor amăruie contrastează minunat.
  • Glazurează desertul de post cu ciocolată topită. La final decorează-l cu felii de căpșuni fresh sau alte fructe dulci-acrișoare. Nucile caramelizate, alunele de pădure sau fulgii de migdale pot fi o altă alegere minunată de topping. Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *