Hrănitoare, bogată în arome și așa gustoasă este mâncărica de urzici, încât nu are cum să nu îți placă. Această rețetă de primăvară se face ușor și merge adaptată în diferite feluri în funcție de preferințe.
Ouăle prăjite și brânzeturile rase sunt câteva dintre ingredientele care se potrivesc perfect cu gustul său. Servită alături de un toast crocant din Franzela de secară Boromir cu maia, mâncarea de urzici și usturoi îți aduce mai multă savoare la masa în familie.
Cum prepari mâncărica de urzici?
Mâncărica de urzici se face mai ușor decât te-ai aștepta. După ce ai pus urzicile în apă fiartă, trebuie să le lași la fiert până când acestea capătă o textură moale. Apoi dai la blender urzicile. Călești ceapa și usturoiul în tigaie, completezi cu lapte și făină, după care adaugi urzicile. Poți evita folosirea laptelui, în cazul în care nu vrei să folosești lactate. Înainte cu câteva minute să le iei de pe foc, adaugi piperul și sarea.
Dacă vrei ca mâncărica de urzici să iasă mai aromată, îți sugerăm să adaugi nucșoara. De asemenea, pentru a obține un gust mai cremos, este musai să adaugi și o smântână grasă. Hreanul poate fi o alegere bună în cazul preferi un gust iute. Pentru un plus de gust, poți adăuga la final ouă prăjite.
Mâncare de urzici cu Pâinea Boromir
Din Franzela de secară Boromir obții toast-ul perfect pentru rețeta de mâncărică de urzici. Aroma și textura sa crocantă completează foarte bine gustul aromat al urzicilor.Este o pâine sățioasă și bogată în fibre.
Pe blogul Boromir găsești mai multe rețete de preparate tradiționale. Află de acolo cum pregătești mămăliga cu brânză de burduf și pastramă de oaie.
În prepararea Franzelelor Boromir folosim ingrediente simple, atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de o pâine gustoasă și hrănitoare. Maiaua naturală le conferă un miez pufos și un gust deosebit. Poți comanda nenumărate sortimente de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele de care ai nevoie pentru rețetele tale. Tot acolo te așteaptă diferite sortimente de făinuri, mălai, dar și griș sau arpacaș.
Ingredients
Instructions
- După ce ai spălat urzicile în mai multe ape reci, trebuie să le pui într-o oală mare împreună cu apa și o lingură de sare. Lasă-le la fiert astfel încât să se înmoaie. Ai grijă să nu le fierbi prea mult că își vor schimba culoarea și gustul. Dacă au căpătat o culoare maronie înseamnă că le-ai fiert prea mult.
- Scoate urzicile opărite, scurge-le de apă și clătește-le în apa rece. Scurge-le din nou, apoi mixează-le în blender până când obții piureul de urzici. Adaugă puțin ulei, sare și piper.
- Călește ceapa și usturoiul într-o tigaie, apoi adaugă făina, laptele și piureul de urzici.
- Trebuie să mai lași la fiert mâncărica până capătă o textură consistentă, după care la final poți adăuga smântână. Mâncărica de urzici poate fi preparată și fără lactate în cazul în care preferi să fie mai light.
- Încinge o tigaie cu unt, apoi prăjește feliile de Franzelă Boromir până când capătă o crustă crocantă. Servește mâncărica de urzici cu toast la masa în familie! Poftă bună!