Rețetă de mămăligă cu brânză de burduf și pastramă de oaie

reteta mamaliga cu branza
Difficulty: Easy

Cum se face mămăliga? Foarte simplu după cum vei vedea. În afară de sfaturile pe care ți le-am pregătit în rețeta de astăzi, afli cum obții o combinație gustoasă cu brânză de burduf și pastramă de oaie. Din Mălaiul extra Boromir gătești îndată tradiționala mămăliguța pentru masa în familie.

Rețetă de mămăligă simplă sau în straturi 

Fie că preferi mămăliga simplă sau în varianta completată de straturi de brânză, gustul său te va cuceri pe deplin. Pentru mai multă savoare, am prăjit pastrama de oaie și am adăugat-o peste mămăliguță. În locul ei poți folosi și șunculiță țărănească, bacon, afumături sau alte tipuri de carne pe placul tău.

Brânza de burduf poate fi înlocuită cu telemea dacă vrei să iasă mai sărat preparatul. La final, îl poți servi cu un bol plin cu smântână, ouă prăjite, tocănițe, mâncăruri de ciuperci sau murături. Dacă vrei să iasă gratinat, înainte de servire îl poți rumeni în cuptor până când capătă o crustă ușor crocantă.

Mămăligă din Mălaiul Boromir

Gustul cremos al brânzei de burduf se potrivește perfect cu mămăliga rumenă și pastrama de oaie. Mălaiul extra Boromir îi conferă mămăliguței o textură deosebită și un plus de savoare. Este produs din boabe de porumb atent selecționate pentru ca tu să ai la dispoziție un mălai de calitate superioară.

Pe blogul nostru găsești și rețeta de mămăligă la cuptor cu brânză și ou, dar și de bulz ciobănesc, umplut cu brânză de burduf. Comandă online Mălaiul extra Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele perfecte pentru rețetele tale.

Ingredients

Instructions

0/4 Instructions
  • Mai întâi prepară mămăliga. Pune la fiert apa împreună cu sare. Odată ce a fiert apa, pune în ploaie Mălaiul Boromir și amestecă încontinuu cu telul. În felul acesta vei evita formarea cocoloașelor. Când vezi că a început să se îngroașe, te sfătuim să dai focul la minim.
  • Lasă la fiert compoziția timp de 20 minute la foc mic și ai grijă să amesteci în tot acest timp ca să nu se lipească de pereții oalei. În funcție de textura dorită, poți lua mămăliga de pe foc mai repede. Te sfătuim să guști din mămăligă ca să vezi dacă s-a făcut mălaiul. Îți poți da seama că e gata dacă observi că textura mălaiului nu mai este la fel de grunjoasă.
  • Apoi fărâmițează brânza de burduf și prăjește pastrama de oaie. La final, adaugă peste pastramă vin roșu sec. Pune un strat de mămăligă într-un vas yena, completează cu brânză de burduf, apoi adaugă încă un strat de mămăligă.
  • Spre sfârșit, adaugă un strat generos de brânză de burduf și bucățelele prăjite de pastramă de oaie. Rumenește mămăliga la cuptor astfel încât să capete o crustă crocantă. În această combinație se potrivește foarte bine și oul prăjit. Savurează mămăliga cu brânză alături de întreaga familie! Poftă mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *